Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 1

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (269)

uiu 

všechny recenze uživatele

Největší chyba producentů tohoto filmu je, že ho prezentují jako horor! Já se teda dívala na dobře zmáknutý mysteriózní thriller, kde partička doktorů najde lék "vzkříšení ze smrti". A jak to tak bývá, jsou nuceni jej použít na jednu z nich. Trailer naznačuje, že se nevrátí ona, ale nějaký démon - stejně jako stupidní český název. Jenomže ten lék zvyšuje mozkovou kapacitu, která u ní funguje na 100%, tudíž dokáže číst myšlenky, telekinezi nebo vkládat halucinace do cizí mysli. Nejde o žádného démona (!), ale o trochu temnější Lucy z roku 2014 se Scarlett Johansson. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Horror fakt ne-e, softhorror, to jooo... Myšlenka kříšení nebožtíků není zlá, ale tvůrci z ní mnoho nevytřískali, tedy nevyužili dostatečně její potenciál, asi kvůli nízkému rozpočtu nebo nízkému IQ. Škoda že aspoň trochu nerozvinuli scénu se vstáváním mrtvol na katafalcích. Mimochodem vůbec se nedivím, že Zoe byla po "probuzení" taková nakrklá, mě kdyby nějací kreténi vrátili zpátky z barda poté, co bych už po tvrdém boji zblízka úspěšně prošel přes všechny héruky, byl bych určitě taky kapánek nevrlej. A jeden malý postřeh - když Frank v 67.minutě pokládá na zem injekční stříkačku která má být plná, v krátkém detailním záběru je evidentně prázdná. Jo jo, HD je holt mrcha, která napráská na filmaře spoustu jejich lemplovství (a já jsem ještě navíc na takový drobný detaily trochu citlivej). ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem, proč jsem tento snímek viděl byla účast Olivia Wilde a vcelku poutavý název. Při pohledu na ostatní herce jsem byl též spokojen a očekával jsem řekněme průměrnou podívanou. Bohužel herecké výkony zde nebyly bůhví co ani od Olivie (ač ta alespoň mimikou a pohledem dělal něco navíc), ale to je hodně o takřka neexistujícím scénáři. Za pouhých 83 minut se tu stejně nic extra neděje, závěr je taky takový nijaký. Lekačky tu sem tam jsou, ale nic extra. Celkem pouhé 2z5. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná posedlá duchařina, která nás nabádá k tomu, aby jsme si nehráli na Boha, protože Ježíš byl jen jeden a Lazar vlastně taky. Mělo to atmosféru, solidní lekačky, sem tam film dokázal postrašit a navíc se tu sešlo celkem sympatické obsazení v čele s kráskami Sarah Bolger a Olivií Wilde. Gelb se navíc nesnažil za každou cenu natahovat stopáž, což filmu velice prospělo. Podle hodnocení jsem čekal další průšvih, ale jsem mile překvapen. 70% ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Když nemáte na pořádné kulisy a chcete ušetřit, natočte film za dva měsíce v jedné místnosti. Můžete ho taky hodně točit ve tmě, protože divákovi přeci stačí, že slyší, vidět nic nemusí. Abyste to dotáhli do hororového finále, hodněkrát během natáčení zhasněte a rozsviťte, je to děsivé. Bohužel na základě těchto věcí je snímek další úspěšnou hovadinou, která aspiruje na zbytečný horor roku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Většinu filmu nosí Olivia Wilde (Zoe) speciální černé kontaktní čočky přes které nebylo nic vidět. Orientovala se hlavně sluchem. (Narcis)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita v USA. Natočení filmu trvalo tvůrcům necelé dva měsíce. (willy1)
  • Olivia Wilde (Zoe) byla v době natáčení filmu těhotná. Filmaři proto museli přizpůsobit způsob snímaní záběrů, aby nešlo vidět její větší bříško. (Narcis)

Reklama

Reklama