Reklama

Reklama

Mistr loutkář III: Toulonova pomsta

  • Česko Mistr loutkář: Toulonova pomsta (více)

Obsahy(1)

Loutkář André Toulon a další příběh o jeho oživlých loutkách. Tentokrát Vás zavede do období druhé světové války, kdy nacisté provádějí řadu experimentů s životem a smrtí. Toulon i jeho loutky jsou uneseni, protože mají přispět k objeveni způsobu, jak mrtvé vojáky přivést k životu a dalšímu boji. Akce se gestapu však nepovede. Geniální mistr loutkář vytvoří nové loutky a je připravený pomstít se nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat v čase, který trošičku nesedí s prvním dílem, kde jsme se s podstatně starším Andre Toulonem a nacisty už setkali, a to v roce 1939. Tady jej potkáváme v retrospektivě událostí, které tomuto okamžiku a SPOILER prvního dílu sebevraždě mistra loutkáře měly předcházet, ovšem Andre je mladší a druhá světová válka už je v plném proudu. Tak ale to bylo spíš jen tak pro zajímavost. Ve trojce kvituju zejména o cobysezanehetvešlo lepší herce, Richard Lynch jako hlavní padouch byl asi v tomto ohledu nejlepší, a pak samosebou loutky a jejich "vražedné běsnění", na scénu přichází myslím poprvé Šestiraňák a jeho vystoupení s nacistickým generálem připomene i legendární souboje z Divokého Západu. Z původně neutrálních bábetek se nám tady vlastně definitivně stávají ti hodní hoši, ale o angažmá v dětském loutkovém divadle naštěstí nestojí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od "Puppet Mastera" som videl iba posledný, mierne chabý pokus v podobe: "The Littlest Reich". Toto tretie pokračovanie je najvyššie hodnotená časť z pomedzi všetkých, no a keďže som typické dieťa, čo sa dá do dodávky nalákať na sladkosti, obišiel som ostatné epizódy, aby som vzhliadol údajne to najlepšie, čo je k dispozícii. No a ono to v podstate nie je až tak zlé, keď si človek odmyslí tú absurditu a vypne mozog, pričom tá nacistická vložka je tiež celkom slušný nápad ako "pobaviť". Za mňa za tri. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Třetí dobrodružství neposedných loutek je zasazeno do období druhé světové války a odkrývá tajemství, která jsme dosud mohli v sérii pouze tušit. Toulon je zde napaden nacisty, kteří se pokoušejí oživovat mrtvé vojáky a chtěli by k tomu využít jeho metody, ale uteče a jelikož mu hoši s hákovým křížem na čepici udělali několik nepěkných věcí, začne se jim mstít. Samozřejmě za pomoci svých loutek, které se postupně objevují na scéně tak, jak je Mistr vytváří a nakonec máme prakticky kompletní sestavu, známou z minulých dílů, ochuzenou o plamenometčíka, kterého ale více než nahrazuje osmiruký kovboj. Brutalita a béčkový feel jsou pořád na slušné úrovni, i když kvalit druhého dílu tenhle prequel přeci jen nedosahuje. Pořád je to ale vynikající zábava pro všechny loutkomily. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Za druhé světové války provádějí nacisté řadu experimentů s oživováním mrtvých, ale moc se jim to nedaří, tak unesou mistra loutkaře Toulona a jeho loutky, aby vojáky oživil on. Akce gestapa je však neúspěšná a mistr za pomocí loutek uteče. Udělá nové loutky a náckům připraví krvavou pomstu. Nejde jen o prachbídnou nastavovanou kaši, příběh i zpracování mi vcelku káplo do noty. Přestože jsem nebyl fanouškem této řady ani v době její slávy a natož pak dnes, poměrně jsem se pobavil. Třeba loutka co zvrací pijavice je docela originální konina. Příjemná podívaná, ale nerad bych to nějak přechválil. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když k nám počátkem devadesátých let vtrhly videopůjčovny a já propadl jejich kouzlu, měly tam sice tehdy celou loutkářskou trilogii, ale já si jako první půjčil tohle. Což nijak nevadilo, protože se tenhle díl vrací úplně na začátek, před předchozí dva. a jak to tak bývá, zpravidla máte nejradši ze série ten díl, který vidíte jako první, nezávisle na jeho pořadí. Dosud jsem viděl jen první tři díly (ale hodlám se polepšit) a tenhle je opravdu nejlepší, i když druhý má taky koule. Ještě dojíždí osmdesátkový duch, v menší roli má oblíbená Sarah Douglas a vznik mé nejoblíbenější loutky Toulonovy ženy dávící pijavice. Stará dobrá poctivá horrorová práce, jak v žánru celkově, tak i v loutkářském subžánru. Hlavní hrdina sympatický, náckové nepříjemní, tupí a nechutní, loutky úchvatné a smrtonosné, příběh dojemný. Jo, tohle by šlo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Six-Shooter (Albert Band) mal byť pôvodne osemrukým ninjom, avšak scenárista C. Courtney Joyner je veľkým fanúšikom westernov a tak došlo k zmene. Kovboj navyše znázorňuje niečo typicky americké. (beso74)
  • Úvodná "chirurgická" scéna bola na žiadosť producenta Charlesa Banda a produkčnej spoločnosti Paramount Pictures ponorená do tmy, aby sa ubralo na jej intenzite. (beso74)
  • Andre Toulon (Guy Rolfe) vysvetľuje, že tajomstvo ako oživiť bábky si osvojil pred 15 rokmi počas návštevy Egypta. To by malo byť v roku 1926, keďže dej filmu je zasadený v roku 1941. Plagát, ktorý potvrdzuje jeho návštevu Káhiry je však z roku 1912, čo je o 14 rokov skôr. (beso74)

Reklama

Reklama