Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci umějí historická dramata a stejně tak umí i akci. To se jim podařilo v tomhle filmu spojit a jen se ukazuje, že série je skutečně silná. A to jsou zde přitom některé postavy, které skoro až zavání mangou. Snímek je ale drsný, je pořádně dynamická a hodně dobře se na něj kouká. Milovníky akce neurazí, spíš nadchne. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

To, čo si požičal predchádzajúci film sa iba nabalilo a vychrstlo to k záveru tohto snímku plnou silou. Audio-vizuál nemá v súčasnosti obdoby. Nezostáva to nič dlžné tradičnej samurajskej filmovej tradícií a zároveň moderne cool. Zatiaľ najlepší film zo série (2 mám ešte pred sebou) a sakramensky poctivá filmárčina kombinovaná so schopnosťou prečítať a hlavne precítiť históriu. Možno trochu zromantizovať, určite zdramatizovať. Tu bolo všetko v rovnováhe. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 . díl konečně nabídne finální masakr mezi samurajskými "kendo-yaido-aikido-karate-judo" mašinami .... Ta akce nonstop a znovu výcvik u mistra, závěrečnej masakr a to, co tam ti stuntmani - herci předváděj bylo přesně to, co jsem kurevsky chtěl a taky to dostal !!! Jako když chcete jako malý dítě pod stromeček autíčko a dostanete autodráhu... :)) Fakt dokonalost sama tenhle film a série, Japonsko v nejlepší formě a o bojových stylech a vychytávkách se ani nebudu zmiňovat. To vše podpořeno totálně úchvatnou nakopávací hudbou, která dodává filmu až "epickej feeling" !! To ve finále zatřáslo u mě i Raidem 2kou a málem ho sesadilo z TOP 10ky, ale nakonec jsem si uvědomil, že by to byl nesmysl ... Každopádně jedna z TOP řežeb Asie za posledních ... spousty let ... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je zábavné nakolik poslední díl potulného samuraje nenaplňuje divácká očekávání nastolená v předcházejících částech. Z dějové hlediska je ještě rozvolněnější než prostřední spojovník a ve své podstatě se nepředstavuje jako vyvrcholení ságy, jelikož se nesnaží pokořit v akčnosti či epičnosti své předchůdce. Mnohé už naznačuje první, žánrově atypická, hodinka, ve které dochází jakémusi restartu a tvůrci se vracejí ke Kenšinovým kořenům a nechávají jej opět setkat se se svým mistrem. V tomto prologu máme ještě možnost sledovat i další dějové odbočky, které nejsou ničím jiným, než další přípravou pro směřování příběhu a zároveň dynamickým prvkem, který snižuje statičnost děje. Druhá část se vrací do zajetých kolejí, nicméně neustále se vyhýbá bombastickým soubojům. Vše je jednoduché, stylově čisté, i když bohužel příliš ostře nastříhané a občas nadmíru hudebně přebarvené. Jistým způsobem se pak vymyká závěrečný duel Kenšina s Šišiem, který dokládá celkovou uvědomělost předcházejících desítek minut. Opět tu hraje prim jednoduchost a přímočarost. Nicméně oproti předcházejícím akčním scénám přichází jistý vývoj. Postupně se spojují prvky z předcházejících bitek a Šišiovo poslední střetnutí dostává zábavný nadhled. Závěr snímku je tak opravdu vyvrcholením celé trilogie, ale v jiném duchu než divák očekává. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Menší dějová zahuštěnost mi u trojky paradoxně vyhovovala, protože o to více jsem si mohl vychutnat skvěle zpracované souboje, kterých je tu dost a působily na mě méně jednolitým dojmem než u dvojky. Snad jen bych přehlídku katan ozvláštnil nějakým dalším smrtícím nářadím. Ve dvojce byly aspoň ty tonfy. Každopádně s filmem (i s celou trilogií) velká spokojenost, ve většině aspektů je v rámci žánrové asijské tvorby na vysoké úrovni, bavilo mě jej sledovat a několik akčních scén včetně komiksově přepáleného finále jsem si musel pustit znovu, což nedělám často. A možná časem zkusím díky filmům mrknout na anime. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama