Reklama

Reklama

Boar

Trailer 1

Neďaleko malého mestečka v Austrálii sa objaví monštruózny diviak. Zviera je odhodlané zničiť všetko, čo sa mu postaví do cesty, takže sa miestni obyvatelia ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (64)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimálně od dob Kance (1984) se mezi australskými farmami prohání přerostlý divočák. Skvělá kamera, mlžné noci, úplněk vykukuje zpoza mraků, les topící se ve tmě a obludné skřeky monstra z pekel. Jde o fantastický film, takže nemá cenu přemýšlet, jak dokázalo prase své oběti vždy bleskově vystopovat, proč jen zabíjelo, ale nepožíralo a proč se nikdo nepozastavoval nad narůstajícím počtem zmizelých (dobře, farmy jsou od sebe daleko, budiž, ale zase měli všichni mobily). Nechybí napětí, útoky - masakr ve stanu, přepadení v lese, přerušený piknik u vody i zdánlivě bezpečná stodola. Rozpáraná těla, nabodávání na kly, utržené a ukousnuté hlavy, krev. Ano, triky jsou průměrné, hlavy gumové a prase občas až moc strnulé, ale to já všechno beru. A kopice mrtvol k tomu! Film rychle uběhl, snad jen jedinci zhýčkaní klipovou kulturou nervozně poposedávali, ale mně tempo vyhovovalo. Solidní oddechovka na podzimní večer. 3,5* ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já jsem celkem spoko. Nemůžu říct, že bych se vyloženě nudil nebo se mlátil do hlavy pokaždé když prasátko Babe přišlo na scénu. Chvála patři hlavně za praktické efekty. Monstrum je živé, jde osahat a rozhodně se Sun pochlapil. Samozřejmě, že malý rozpočet je znát v některých částech, ale budiž, jsou i horší kusy. Díry v logice či postavách neřeším, protože mi nešlo o postavy, ale jen o to jak kdo umře. Sun umí pracovat s gore a díky tomu se na film kouká zas o něco snáze. Po Tatínkové holčičce sice odklon do průměrnějších vod, přesto koukatelný kousek. Snad Sun Soon vydá něco dalšího. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

"Boar" jsem měl už dlouho ve watchlistu, tak jsem se dnes na to konečně podíval. Na jednu stranu rozumím místnímu nízkému hodnocení a ne-nadšení většiny uživatelů, na druhou stranu musím napsat, že to bylo stejně super! Ono jde o to, jak na to člověk dívá. Pokud to bere jako film konkurující celosvětové vysokorozpočtové produkci, pak je mi jasné, že mu asi spadne nad prasetem čelist nepochopením a nepřijetím... Ale pokud to bere jako oslavu tzv. klasických "ozploitations", zejména těm z 80. let a sleduje, s jakým nadšením a vervou ten film byl natočen, pak ho to může zaujmout a bavit. Je to prostě nízkorozpočtové béčko, které se nebere moc vážně, ale ten "drive" tam prostě je. Obrovitý Nathan Jones potěšil, vysoký počet mrtvých také (chvílema jsem měl pocit, že to prase sežere veškerou populaci Austrálie), herci hráli dobře... no prasečák se moc nevyvedl, to je pravda. Ale byla s ním sranda a myslím, že právě souboj na férovku Nathana a divočáka ve stodole se zapsal zlatým písmem do dějin australského akčního filmu a hororu (v tom dobrém i zlém). Ano, přiznám se, že jsem brečel smíchy... ale to se taky počítá. Ale nakonec to byl docela pěkný zážitek. Vyšší hodnocení dát nemohu... každopádně i ty 3/5 jsou vysoce kladným ohodnocením ode mě, nikoliv záporným... /55%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pri niektorých scénach bolo síce cítiť obmedzený rozpočet, ale aj napriek tomu ma toto prasiatko s nekonečným apetítom tešilo a bavilo. Konečne monster hororík, ktorý sa nebojí krvi a gore. A hlavne že ho neukázali 5 minút pred koncom filmu. Postavy nič moc, ale tie mi boli tak či tak ukradnuté. Hlavne že som dostal to, na čo som sa najviac tešil. Viac tu nie je čo rozoberať. (Analýzu zápletky, dejových zvratov a komplikovaného scenára prenechávam skúsenejším humoristom). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Boar se v rámci hororů s přerostlými zvířaty s nevídaným apetitem řadí spíše k těm horším kouskům. Největší slabinou filmu je špatný scénář a ne úplně sympatické postavy, kterým člověk téměř přeje, aby je ten obří uchrochtanec sežral. Co se vizuálního ztvárnění divočáka týká, tak sice nebyl tak špatně udělaný jako většina monster od Asyla, nicméně oproti takovému Jezeru s krokodýlem zde byl cítit značně upnutý rozpočet. Vesměs podprůměrný film s nadprůměrně hladovým monstrem v hlavní roli, ve kterém se o sebe tříská jedno klišé za druhým. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Když jede Bernie (Nathan Jones) Jeepem, tak začne hrát známá píseň od Vanilla Ice – „Ice Ice Baby“, kterou zároveň i začne zpívat. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno