Reklama

Reklama

Unesení vetřelci

  • USA Alien Abduction
Trailer

Mladý Riley odjede s rodinou kempovat do "Brown Mountain" v Severní Karolíně. Oblast je proslulá neuvěřitelnými historkami a nevysvětlitelnými úkazy, kdy na tam zmizelo nejméně 27 lidí. Brzy si rodina uvědomí, že toto místo nebylo nejlepší volbou pro dovolenou... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kombinace found footage a mimozemšťani je pro mou maličkost doslova vražedná. Nejsem příznivcem ani jednoho z toho a tak jsem už dopředu tušil, že tohle prostě nebude film, u jehož sledování bych se nějak výrazně bavil. A nemýlil jsem se. Amatérský look roztřepané domácí kamery mi zas až tolik nevadil, alespoň to dalo takový „punc“ autentičnosti, ale poněkud mi lezli na nervy někteří členové naší rodinky. Jejich počáteční nadšení vystřídají hádky a následný zmatek alespoň trošku vylepšil jinak nějak záživnou atmosféru.    To si ale budeme muset počkat až k událostem u tunelu a opuštěná auta byli prvními signály, že se konečně začne dít něco zajímavého. Ty padající ptáky do toho moc nepočítám, protože tohle jsme už viděli tolikrát, že to nedokážu ani spočítat. Následovalo postupné snižování členů rodiny, objeví se buran ve své chatce a mimozemská bytost, pronásledující zbytek osazenstva. Vše pod taktovkou ne zrovna ostré kamery, takže dost často musíte tipovat, co že se zrovna odehrálo před vašima očima.    Lehce se přitvrdí, nastává zmatek, pobíhání z místa na místo, křik a další úprk. Navíc nemám rád happyendy, takže každá další postava která zmizela z děje, mi udělal jen radost. K po-titulkovým scénám se moc vyjadřovat nebudu, protože ony rozhovory s místními či experty šli úplně mimo mou pozornost a nějak závratně mě nezajímali. Tento film není vyložená katastrofa, ale ani žádné terno, které bych musel někomu doporučovat. Dle mého podprůměrná záležitost na jedno podívání. 30% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mohl to být dobrý found footage horor. Mohl. Film je točený 11letým aututistou, který kameru prostě nedá z ruky. Natáčí výlet s rodinkou, natáčí táborák a pak tři světla, která rodinný výlet naprosto obrátí naruby. Co se týče děje - není to nijak originální, děj je pobíhání z místa na místo a konec... něco mi chybělo. Chybělo mi nějaké vysvětlení, které tam možná bylo, ale já snad žádné nezaznamenal. Do poloviny filmu se mi líbila kamera, na found footage byla i docela uvěřitelná, atmosféra tady docela fungovala, i ten děj byl zajímavější, pak se to ale zvrtlo - běhání z místa na místo, atmosféra se pomalu, ale jistě ztrácela a celý film potom šel do kopru... Sakra, kdyby ta druhá polovina byla jako ta první, možná bych uvažoval i nad pěti hvězdičkama. To se ale nestalo a z toho důvodu dávám silné 2*. Je to škoda... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to uvrieskane, nezaujímavé a i dosť fádne. Vidíme rodinku, ktorá mi už od začiatku bola nesympatická a po príbehovej stránke, to malo od originality, veľmi ďaleko. Jedna schopná scéna je v tom tuneli, kde sú porozhadzovane veci a odstavené autá. Tam to malo takú slušnú dusnu atmosféru, no ako sa zjavili tí mimozemskí fušeri, tak už bolo aj po atmosfére. Cele mi to prišlo, len tak narýchlo zbuchnutý FF projekt, ktorý sa snaží o niečo, na čo vobec nemá. Slabé 2*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro found footage nadšence je „Alien Abduction“ asi celkem snesitelný film, pro milovníky hororu už je to jen jedno z mnoha. Není zde nic, co by se odlišovalo, alespoň natolik zásadně, že by snímek vynikal a žánru přinesl něco trochu nového. Nepřináší nic a jen se plácá v klišé. Já jsem prostě zjistil, že ve filmu chci vědět, co se děje. Ale pořád žánr chápu hlavně jako možnost pro ty, kteří nemají možnost točit jinak, protože se jim nedostává peněz. Když jsme u toho, tak trikově to není zlé. ()

juta 

všechny recenze uživatele

První film mého hororového týdne a hned příjemná podívaná. Byl jsem až mile překvapen, co se nakonec z toho filmu vyklubalo. Herci vůbec nevadili, i když nebyli nikterak zajimaví, sem se naprosto hodili. Slušný průběh, který mě dokázal držet v napětí, FF byl uvěřitelnej a naštěstí se to nezvrhlo v hepyjend. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Při scéně v tunelu je zmíněno, že z automobilů jsou vytrženy bezpečnostní pásy, které se opravdu povalují po zemi. Při pohledu do interiérů vozů jsou však pásy na svých místech bez vyditelného poškození. (Tony-Z)
  • Autor hudby Ben Weinman je jeden ze zakládajících členů kapely The Dillinger Escape Plan, skladatel a post hard coreový a math coreový kytarista. (bohhous22)
  • Po titulcích a během nich se objevují ještě dvě scény. (MiniRecenze)

Reklama

Reklama