Reklama

Reklama

Agent Carter

(seriál)
  • USA Marvel's Agent Carter (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2015–2016), 12 h 35 min (Minutáž: 41–43 min)

Kamera:

Edward J. Pei

Hrají:

Hayley Atwell, Chad Michael Murray, Enver Gjokaj, Dominic Cooper, James D'Arcy, Lyndsy Fonseca, Shea Whigham, Kyle Bornheimer, Meagen Fay, Bridget Regan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Píše se rok 1946 a nastanuvší mír uštědřil Peggy Carter silnou ránu, když je nyní zatlačována do pozadí muži vracejícími se z války za oceánem. Při práci pro tajnou organizaci SSR (Strategické a vědecké rezervy) tak musí Peggy vybalancovat své administrativní povinnosti s plněním tajných misí pro Howarda Starka. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (179)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Látka, která by s ohledem na své zasazení i styl měla stavět především na retro šestákové poetice, která tu však trestuhodně absentuje. Zbytek je pak typický výlisek z marvelácké výrobní linky, kde absentuje děj, ve výsledku o nic nejde a celé to jakž takž drží pohromadě pouze díky překotnému popcornovému tempu a škorpení dua Peggy/Jarvis. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si pro navenek feministický seriál nemohli vybrat lepší časoprostor než poválečnou Ameriku, kde se zrodil „ženský mýtus“ (narážkou na to, že za války bylo postavení žen důstojnější, začíná každá epizoda). Ono hájení feministických idejí je ale opravdu hodně vnějškové a to, co postavy říkají, plně neodpovídá jejich narativním funkcím. Zejména během posledních epizod se nelze zbavit dojmu, že se série točí více okolo Howarda Starka (z jehož pověření Peggy jedná) a (nepřítomného) Kapitána Ameriky. Zmražený Steve Rogers, jemuž je hrdinka navěky oddána, slouží zároveň jako opatření proti námitkám, že Peggy nemá žádný vztah a žije jenom svou prácí. Úspěchu povětšinou dosahuje tím, že profesi podobně jako muži nadřazuje citům a rodině (kterou zřejmě vůbec nemá, nebo se o ní alespoň nic nedozvíme). Jako kdyby inteligentní, vždy perfektně upravená a sexy žena činu nemohla být zároveň ženou s bohatým vnitřním životem (což si tehdy většina společnosti skutečně myslela, ale v tomto případě jde o postoj seriálu, nikoli o reflexi postoje společnosti). Paradoxně jedině v armádě a po boku Rogerse mohla být Peggy sama sebou a nepředstírat, že je přihlouplou sekretářkou. Nostalgie za starými hodnotami jako čest a spravedlnost je zároveň steskem po ideálním chlapovi, kterému se žádný ze zbabělých trubců, jimiž je protagonistka po většinu seriálu obklopena, nevyrovná. Výjimečnost Peggy tak částečně vyplývá z neschopnosti mužů, s nimiž spolupracuje. Výjimku představuje vedle extrémně poddajného Jarvise o berli chodící agent Sousa, jehož paralelně běžící příběh o získání respektu dává vyniknout tomu, že ženství bylo dříve – a dodnes je – vnímáno jako svého druhu hendikep. Za subverzivní narážku lze počítat též povýšení agresivity, typicky mužského charakterového rysu, na hlavní hrozbu poslední epizody nebo upozornění na samozřejmost toho, že jsou hlavní zásluhy za úspěšně vykonanou práci přičítány muži. Tyto drobnosti ale neobratný pokus zakomponovat do mačistického superhrdinského narativu feministické myšlenky nezachrání. Kdyby Peggy byla přepsána na muže, ani by nebylo nutné provádět zásadní dějové úpravy (jenom by nás možná víc zaráželo, o jak charakterizačně odfláknutou a povahově bezchybnou postavu jde), což myslím nesvědčí o kdovíjak velké vnímavosti vůči „ženskému údělu“. 70% Zajímavé komentáře: HoneyBunny, maddy ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si myslím, že jedna (mini)série bude bohatě stačit, protože obsahově mi to přijde o dost slabší než Agenti, kteří ani ze začátku nebyli žádný zázrak, ale tohle je ještě horší. Ne že by se mi to nelíbilo, ale nedokáže mě to prostě tak strhnout a utíká mi to pomaleji, než bych si přál. Herecky sice skvělé, jak Peggy, tak hlavně Jarvis jsou parádní, hostování Howarda Starka mě taky potěšilo, ale z celkových (zatím) tří epizod, na mě nejlépe působila ta první, a myslím, že spousta znalců Marvelu pochopí proč. Akce působí dobře, vtipné momenty celkem taky, zasazení do čtyřicátých let je fajn a je asi nejsilnější stránkou seriálu, ale celkově to asi mohlo být víc dotažené. Přes to všechno je to celkem fajn oddechovka s parádní hlavní hrdinkou a dějem, který prozatím vypadá, že se bude jenom zlepšovat. Zatím za 70%, na víc nějak nemám sílu a uvidím, jak se to vyvine. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Marvel seriál, kterej mě opravdu zklamal. Narozdíl od Agentů Shieldu to nemělo ani za mák společnýho s filmovým universem. Když už tak opravdu minimum a to v podobě nějakejch zmínek. Šlo tam vyloženě o tu retro minulost Howarda Starka, Jarvise a Carterový. Ty díly se kolikrát fakt táhly a nudily. A možná až pár posledních dílů dokázalo zaujmout nějakou akcí a děním okolo. Sice to pěkně vypadalo, muselo to určitě dát dost práce, něco nám to dalo, ale o další sérii zájem neni. Pauzu to sice vyplnilo, ale s velkou chutí do další části Agentů :) ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Ach jo , skvělý spin-off o agentce Carterové je definitivně u konce. Bylo super sledovat všechno to, čemu předcházel dnešní S.H.I.E.L.D a hlavně druhá série byla o dost lepší než ta první. Jen škoda toho , že už toho neuvidíme víc. Snad v budoucnu dojde k nějákému comebacku. Sometimes you have to put your faith in others to get the job done. ()

Galerie (596)

Zajímavosti (29)

  • Jeden z padouchů nemůže mluvit a dorozumívá se skrz malý přístroj. Tomuto přístroji propůjčil hlas vědec Stephen Hawking. (PotterMan999)
  • V čase 25:10 vidíme přijíždět červené auto, které má na sobě zřetelný nápis „Civil War“. Je to narážka komiksovou a filmovou událost ze stejného univerza, která byla zfilmována v Captain America: Občanská válka (2016). (BMW12)
  • Film Spanish Tower (1934), na který chce jít opakovaně Whitney Frost, je fiktivní. (NinadeL)

Související novinky

The Boys se dočkají animovaného spin-offu

The Boys se dočkají animovaného spin-offu

06.12.2021

Drsnému komiksovému seriálu The Boys aka Banda se na Amazonu extrémně daří. Seriál se brzy dočká již třetí série, streamovací gigant mu ale rovněž chystá i několik spin-offů. Tím prvním hraným bude… (více)

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Marvel obsadil nové superhrdiny

Marvel obsadil nové superhrdiny

25.12.2014

Benedict Cumberbatch v roli Doctora Strange je pro Marvel velká výhra. Comicsový gigant ale roztahuje svoje sítě i na televizní obrazovce, kde se už v lednu objeví Agent Carter, a také na internetu.… (více)

Reklama

Reklama