Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 1
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Zajímavosti (255)

  • Předposlední epizoda každé sezóny je patrně emocionálně nejtemnější z celé série. (Delock)
  • Mnoho fanoušků si všimlo, že u BoJacka se projevují mnohočetné příznaky hraniční poruchy osobnosti. Tvůrci teorii nepotvrdili, ale ani nevyvrátili. (Delock)
  • Žádná postava se neobjeví v každé epizodě. (Delock)
  • Český režisér Jan Hřebejk tento seriál nepřímo zařadil mezi jeden z nejlepších. [Zdroj: časopis Reflex] (vyfuk)
  • V každé epizodě můžeme slyšet různé jazykolamy („Stealing a meal from Neal McBeal, the navy seal!“). Nejvíce jich však má postava Princess Carolyn, kterou dabuje Amy Sedaris. Ta ovšem tyhle jazykolamy nesnáší. Proto její postava dostává nejvíce jazykolamů, jelikož zbytek týmu miluje její interpretaci těchto jazykolamů a protože se rádi baví na tom, jak ji štvou. (CaptainAss)
  • Tvůrci nemají jasně stanovený klíč, jaká postava bude zvířetem a jaká člověkem. Celkově se snaží zachovat rovnováhu s lehkou převahou lidí. (Lukin413)
  • BoJackův hrdina, závodní kůň jménem Sekretariat, má předobraz ve skutečném závodním koni stejného jména. Proslul především překonáním rekordu závodní dráhy v Belmont Parku v roce 1973. Jeho životní příběh byl zpracován ve filmu Sekretariat: Příběh šampiona (2010). (Lukin413)

BoJack Horseman - Přijde kůň do léčebny (2019) (epizoda) (S06E01)

  • V čase 7:50 můžeme v pozadí vidět obraz vyobrazující kozu. Jedná se o referenci na autoportrét nizozemského malíře Vincenta van Gogha a zároveň o možnost, že v seriálovém světě nebyl malíř člověk, ale koza – Vincent van Goat. (Shizle)

BoJack Horseman - Přijde kůň do léčebny (2019) (epizoda) (S06E01)

BoJack Horseman - Úplně nová sedačka (2015) (epizoda) (S02E01)

  • V čase 21:30 můžeme vidět obraz leknínů. Ten odkazuje na sérii asi 250 obrazů hladin rybníků s květy leknínů. Tuto řadu obrazů vytvořil francouzský malíř Claude Monet. (Shizle)

BoJack Horseman - Úplně nová sedačka (2015) (epizoda) (S02E01)

  • V čase 16:19 můžeme v Herbově kanceláři vidět tři obrazy vyobrazující koně. Jedná se o odkazy na díla amerického malíře Jeana-Michela Basquiata. (Shizle)

BoJack Horseman - Úplně nová sedačka (2015) (epizoda) (S02E01)

  • V čase 3:17 můžeme vidět obraz vyobrazující hlavu koně. Jedná se o referenci na obraz německého malíře Franze Marca s názvem „Blue Horse“. (Shizle)

BoJack Horseman - BoJack nenávidí armádu (2014) (epizoda) (S01E02)

  • V čase 9:27 můžeme vidět obraz zobrazující Bojacka, jak plave v bazénu, mezitím co ho druhý Bojack pozoruje. Jedná se o referenci na obraz anglického malíře Davida Hockney s názvem „Portrait of an Artist“. (Shizle)

BoJack Horseman - BoJack nenávidí armádu (2014) (epizoda) (S01E02)

  • V čase 12:58 můžeme vidět obraz zobrazující pět tančících zvířat. Jedná se o upravenou verzi obrazu „Tanec“, který namaloval francouzský malíř Henri Matisse. (Shizle)

BoJack Horseman - Feminista BoJack (2018) (epizoda) (S05E04)

  • Poté, co se jednomu z reportérů po pádu do popelnic zlepší zrak, pronese větu: „I'm going to go home and watch a Wes Anderson movie to see if there's depth in it!“ Jedná se o referenci na filmy amerického režiséra Wese Andersona. (Shizle)

BoJack Horseman - Trochu nerovnoměrný (2019) (epizoda) (S06E05)

  • Hned na začátku epizodu můžeme při pohledu z okna restaurace vidět billboard s parodujícím nápisem: „Pulp Fiction,“ odkazující na film amerického režiséra Quentina Tarantina, Pulp Fiction (1994). Navíc se postavy zrovna nacházejí ve velmi podobné restauraci, v jaké Pulp Fiction začíná a i končí. (Shizle)

BoJack Horseman - Teleskop (2014) (epizoda) (S01E08)

  • V čase 11:30 můžeme v Bojackově obýváku vidět tři obrazy, které odkazují na různá díla amerického malíře a pouličního umělce Keitha Haringa. Obrazy odkazují na díla „Heart“, „American Flag“ a „Untitled“. (Shizle)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama