Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Diskuze

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Duncan66

Ja som nejakú dobu čakal, že celý ten svet skončí v plameňoch. Že sa navzájom vybombardujú atomovkami a len zopár kaldných hrdinov ujde do nášej reality. To by mi prišlo ako fajn koniec :D

na příspěvěk reagoval berg.12, godzilak, Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

godzilak

Pitomosti je plny cely serial a nikoli ctvrta serie. Kdyz si vemu, kolikrat neco proslo Julliane, Smithovi a dalsim postavam v kazde serii, tak se ta ctvrta nicim nelisi. 

A i v serialech a filmech chteji tvurci predat nejake poselstvi a kdyby meli nackove vyhrat, pusobilo by to divne a vetsina lidi ma radsi stastne konce, nez nejake depresivni, tedy ze by Nackove ovladli vse, dokonce i jine alternativni svety a sirili v nich svoji zrudnou ideologii. Tobe by se mozna takovy konec libil, ale vetsine nikoli, stejne tak tvurci preferovali konec jiny a tak ho taky natocili. Vice nema cenu o tom debatovat.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, godzilak

godzilak

godzilak (hodnocení, recenze)

Duncan66

To jak by to pokračovalo se neví. Bylo jen naznačeno, ale to neznamená že by to dopadlo dobře :D 

Podle toho co bylo ukázáno, tak amerika kapitulovala prakticky okamžitě co nacisti použily atomovku, předpokládám že předtím invaze nebyla. Přímo tam říkaly, že kdo se ráno přidá dostane dobré posty. Navíc asi všichni v americe věděli co se stalo, když najednou odvážely miliony lidí :) 

Je to seriál, ve finále není podstatné kdo vyhraje, kdo umře, ani jestly vyhraje dobro nebo zvrácený režim ... Mě na tom prostě vadí ty pitomosti, kterých je čtvrtá serie plná a prostě tyhle štastný konce nesnáším obecně u čehokoli ... Hlavně mi vadí nelogičnost, nereálnost a nelogické chování postav, at už tady nebo kdekoli jinde. U spousty filmů/seriálů se i happy end nabízí, ale pokud je někam násilně vtlačen nebo je to točeno tak že 99% filmu/seriálu je ta "dobrá" strana bez šance a nejednou se stane zázrak a lusknutím prstu se všechno změní to je prostě špatně ... čím víc toho mám nakoukáno, tím víc filmy a seriály nesnáším, je to pořád dokola, jeden jak druhý ... čest vyjímkám, které se nebojí udělat pořádný konec filmu, jako například mlha, to má konec úplně luxusní a přitom se tam happy end úplně nabízel a nikdo by neřekl ani pumpička... :) 

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

godzilak

Dcery do zadne neutralni zony nemusely, vzdyt zcela jasne bylo dano najevo, ze tvrdy rezim konci a navic to asi neni zase tak podstatne. 

Jinak je otazka, zda Holokaus trval i v dobe, kdy byl Smith jiz ve sluzbach Rise. Nevybavuju si, ze by tam bylo uvedeno presne datum, kdy amerika kapitulovala na vlastnim uzemi, to uz mohla byt zidovska otazka davno poresena a nez se Smith dostal do tech nejvyssich funkci, tak uz mozna bylo hotovo. 

Konflikt v americe byl odlozen, ale Japonci vedeli, ze vuci Nemecku nemaji sanci a vedeli, ze to spojenectvi/primeri je pouze docasne.

Zakladna v horach byla tajna a bylo to zmineno i v samotnem serialu. Jullianna si o ni neprecetla v zadnych novinach ani to nevidela ve zpravach.

Nemohlo to dopadnou jinak, protoze nechat vyhrat cloveka a rezim, ktery schvaluje neco jako holokaust je zkratka spatne a necemu takovemu fandit je docela na palici. A lide maji zkratka radeji stastne konce a zlodusi maji byt potrestani aspon v pohadkach, kdyz ve skutecnosti to je vselijak :D

na příspěvěk reagoval godzilak

godzilak

godzilak (hodnocení, recenze)

Já stejně nechápu proč všechno musí končit happy endem .... I filmy a seriály, kam se takový konec prostě nehodí jsou zprzněny a násilně je tam takový konec implementován. U nějakých filmů to třeba i pochopím, protože očekávají že třeba natočí pokračování, ale proč to dávat i do seriálu, který má zakončení a poslední řadu ? 

godzilak

godzilak (hodnocení, recenze)

Duncan66

Tak Hitler sice přežil víc jak 40 pokusů o atentát, ale většinu díky svému nepředvídatelnému programu, kdysi jsem všechny ty pokusy studoval relativně podrobně. Každopádně jakákoli veřejná akce byla vždy zajištována několika tisíci vojáků... Dejme tomu, to je spíš takový detail...

Mě by to ani nevadilo, linka s černým odbojem sice zajímavá moc nebyla, ale pokud by to bylo uděláno trochu reálněji, ničemu by to nevadilo ... 

Konflikt v Americe byl zažehnán na konci druhé serie ne ? Jediný problém co měly v pacifických státech byl právě černý odboj, ale to by v reálu snadno vyřešily a bylo by po problému. Mě to přijde hodně šílený, už jen pro to, že reálně by bylo mnohem snažší udržet USA než Čínu, navíc z USA by měly určitě podstatně větší užitek a potencionálně více zdrojů.

Převrat v Berlíně je fakt těžko uvěřitelný. Už jen ta představa, že si vůdce k sobě pustí lidi, který by byly něčeho podobného schopní... Protože jsem četl spousty válečných knih, příběhů, osobních deníků, atp. o druhé světové, tak si prostě neumím představit že by někdo z SS šel proti vůdci nebo straně... To že by se našel nějaký ambiciozní generál, toho schopný nepochybuju, ale že by dokázal v té atmosféře tam přemluvit obyčejné vojáky k převratu, nevím prostě je to dost nerteálný... 

Ta základna v horách byla těžko tajná, když o ní věděla Juliana a tudíž i odboj, navíc pak i věděl že je Juliana zpět. I kdyby tam byly jen stovky vojáků, tak dobytí podobného objektu by trvalo hodiny... Příjezd prvních posil by asi taky netrval věčně, určitě by měly připravený plán pro případ útoku. Navíc měly vrtulníky, takže dostat tam vojáky z nějakých speciálních jednotek by nemohlo trvat nějak dlouho .... Jedna věc je že to ani neukázali, druhá že je to prostě kravina.

Proč by to nemohlo dopadnout jinak ? To snad bylo jasné od začátku že se podílel at už přímo nebo nepřímo na holokaustu... Těžko si myslet cokoliv jiného i kdyby to tam nebylo ukázáno.

Jestly dcery přežily nevíme, to tam ukázáno nebylo, odboj se je mohl pokusit  "zachránit" a odvézt do neutrální zony, ale taky jim to nemuselo vyjít.... Je spousta linek, spousta věcí co se nevyřešilo a mohly dopadnout jakkoli ... Nevíme jestli začla v americe občanská válka, nebo jestli to převzal Berlín , těžko by po dvaceti letech vymývání mozku jen tak opustily hákenkrajc, obvzláště mladá generace, která byla z velké části zfanatizovaná .... Taky by to mohlo dopadnout tak, že část by chtěla USA, část říši a protože měly všichni atomovky, tak se navzájem vybombardovaly a celý spojený státy jsou v troskách ... Ten příběh není zakončený, takže si to člověk musí jedině domyslet :D 

Jinak teda to že by USA měly svoje vlastní atomovky pod svým velením je asi největší blbost z celýho seriálu, to je asi to poslední co by jim říše svěřila ... jediná pojistka, kterou by vlastně měly pro případ že se USA vzbouří ...

 

Já neříkám že se mi nelíbila, už jen sledovat ten svět a odhalovat nové věci byl super zážitek, ale prostě je tam tolik blbostí, kravin, nelogičností , nedořešených a nedotažených věcí, že to úplně kazí dojem z jinak celkem povedeného seriálu... 

 

Ten závěr asi nikdo neví co mělo být... Jestli to je nějaký návrat "ze záhrobí" , nebo jestly nějakým způsobem jen přichází lidí z jiných světů... Ale proč by tam lezly ? Nevím co to mělo znamenat a možná to ani neví tvůrci seriálu ....

na příspěvěk reagoval Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

godzilak

Predchozi dily k tomu, ze jsem si je uzival, ze zacatku to tajemno ohledne vubec toho vysvetleni, co ty filmy vlastne zajimaji a tak vsechno, plus mi byl neskutecne sympaticky ten japonsky ministr, ktery taky dokazal cestovat v ramci tech dimenzi. Podobne "realny" byl prakticky cely serial a nikoli pouze ctvrta seire, tam to pouze gradovalo. 

 

Zbytecne to asi hrotis, ale u nekterych jinych projektu se chovam dost mozna podobne, takze.

 

1)  Himmlera mohlo stvat a iritovat, ze v jinych dimenzich nevyhrali a naskok a znalost toho by jim umoznila zmenit tento stav i v jinych dimenzich, takze se nedivim ze byl nateseny a tlacil to, navic jak pises, mohl ziskat ultimatni technologie, jako napr. vodikovou bombu, kterou v dane dimenzi jeste nemeli atp.

2) Prave ve viteznem reichu zadny realny odboj uz podle me nebyl a proto ta mirnejsi opatreni, nez v obsazene zone, ktere navic veleli byvali nepratele a obcane jineho statu. Navic kdyz to vemes i historicky podle realu, tak Hitler byl naopak neskutecny klikar a nebyt obrovske nahody a stesteny, tak by uspesne probehlo hned nekolik atentatu. 

3) Cerny odboj me iritoval cely serial a mnoho scen jsem preklikal, protoze me to vubec nezajimalo.To byla ciste politicka agitka, ktera me nijak nechytla a bylo to v podstate jenom krovi navic. Pro hlavni dejvou linku zcela nepodstatne, takze to ani nebudu rozporovat.

4) viz. 3

5) Ze serialu vyplynulo, z maji problem udrzet Cinu a stabilita v Americe se jim taky zacala hroutit, navic meli obavy, ze pripadny konflikt s Nemeckem v americe by prohrali, tak to vyhodnotili, jak to vyhodnotili. Za urcitych okolnosti si to umim predstavit a zase tak silene mi to neprijde. Ukrojili si prilis velky krajic a tak se snazili minimalizovat rizika, aby udrzeli aspon neco.

6) Prevrat v Berline proc ne? Himmler preci zemrel "prirozenou" smrti a tech par lidi z veleni se oznacilo za zradce chystajici puc atd. Toho jaka byla atmosfera a jak to vypadalo v Reichu ze serialu moc jasne nebylo. Jako pusobilo to samozrejme dost radikalne a silene, ale me osobne to tedy naopak prijemne prekvapilo, protoze jsem cekal, ze to naopak zase nahrajou na nejakou nahodu a hloupou vymluvu, ktere Himmler uveri a jede se dal.

7) Ta zakladna v kopcich byla tajna a tudiz cim mene vojaku a mene pozornosti, tim lepe. Naopak, kdyby tam byly tisice vojaku, tak by to pritahovalo o to vice pozornosti a to bylo to posledni, co si prali, protoze to byl preci jediny portal na svete o kterem se vedelo, takze to chteli utajit za kazdou cenu a v takovem pripade cim mene lidi o tom vi, tim vesi sance, ze nedojde k prozrazeni. Navic to, jak se nakonec provalilo, ze Smith vedel o tech koncentracich atp., takze byl zruda, tak to vlastne v tu chvili ani jinak dopadnout nemohlo a i s manzelkou museli zahynout a prezily aspon nevinne dcery. 

 

Ja jsem spise nepochopil tu scenu, jak se k nim zacali portovat lide z jinych dimenzi, proc jako a v cem to melo byt jako dobre, ze se muz ze zamku a hlavni hrdinka tomu radovali. Mela to byt agitka na podporu migrace, nebo co to jako melo byt???

 

Mi se ctvrta serie naopak libila a to velmi, super byly ty flasbacky jak se Smith vlastne pretvoril a i ta jeho navsteva v jine dimenzi byla parada a to jak az patologicky touzil po zivem synovi a byl pro to ochoten udelat cokoli, to naopak pusobilo velice lidsky a uveritelne. Takze za me az na poslednich  par minut a cernosska linka za me i 4. serie super.

na příspěvěk reagoval godzilak

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Dokážu si možná představit lepší konec, ale ta symbolika prosakuje seriálem od samého začátku - realita není daná ale je tvořena nekonečnou řadou  rozhodnutí, které ji mohou změnit. K tomu, že se někdo stane nacistou, nemusí být monstrum, stačí jedno zaváhání, jedno rozhodnutí. Všechny možné reality tak existují neustále spolu. Může to být trochu neohrabané, ale kdo minimálně od konce druhé série na to koukal jen jako na špionské drama z jiného vesmíru...

godzilak

godzilak (hodnocení, recenze)

Duncan66

K čemu je že předchozí díly byly super, když to co předvedly pohřbí celou čtvrtou serií a perličku tomu dodají v posledních dílech ... Přitom i otevřený konec by byl lepší než ty nesmysly, kterýma to totálně zabily a zkazily vlastně celou svojí práci ... 

No pokud budeme brát ten "vesmír" a situaci tam jako reál (s tím že ve většině případů se postavy chovají podobně jako by se chovaly v našem světě), tak je tam strašně věcí co by se nestalo a nebo ani nemohlo, uvedu jen pár příkladů, ale je toho samozřejmě mnohem více :

1) Sám ten portál a Himmlerova posedlost jím je vcelku směšná myšlenka. V seriálu je zminován "životní prostor" , ale po ovládnutí světa ho tady mají nacisti dost a dobývání jiného světa by bylo značně problematické a samo o sobě by to nemělo význam. Spíš by z těch jiných vesmírů chtěl získat informace a technologie.


2) Ten atentát na "vůdce" na konci třetí serie... No mohlo by se to teoreticky stát, ale v našem světě byly při podobných akcích tisíce vojáků, tajná policie všude a týdny plánování do detailu a to bylo na území "říše" , na okupovaném území kde existuje odboj by pravděpodobně byly mnohonásobně větší síly na zabezpečení bezpečnosti.  

3) Černý odboj v pacifických státech je taky absolutně nesmyslná myšlenka. Co by se asi stalo po pár jejich akcích ? V lepším případě internace veškeré černošské populace, aby se "teroristi" nemohly nikde ani ukázat. Další věc je ta že zbraně dostávají z Číny, je možné že by Japonci nedokázali Čínu porazit, je tam poměrně dost špatný terén a bojují proti přesile, ale i v našem světě, kde zdaleka neměli tolik prostředků a Čína byla podporovaná spojenci je dokázali zatlačit od pobřeží, těžko by to tady bylo jinak. A i kdyby přeci jen ovládali nějaké přístavy, tak jak by asi ty zbraně dostaly do USA, Čína nemělo prakticky žádné námořnictvo a Japonské lodstvo vládlo pacifiku, to by byla hodně velká náhoda že by se nějaké menší lodi podařilo nepozorovaně proplout a vyložit zásoby v USA, nějakému místnímu odboji s kterým by nemohly ani nijak komunikovat... Tahle linka je prostě absolutně nesmyslná a i její teoretická představa v tom světě mi přijde utopická... 

4) Když vynechám to že černý odboj by prakticky nemohl existovat, nebo minimálně by neměl s čím bojovat, tak ta Childanovy aukce by opravdu byla tak špatně zajištěná ? Japonci pořádají akci pro vlivné členy, na území okupované země, kde se to hemží odbojem a je tam pár vojáků ? To je prostě věc co by se nestala ani teoterecky. Všechny diktatury si potrpí na bezpečnost, velké území okolo té akce, by bylo nepřístupné a ochrana by měla minimálně stovky vojáků, tajná policie by všechny důkladně prověřovala, nejspíš i sledovala a pak i dost pravděpodobně odhalila... 

5) Stažení Japonců z Ameriky ? To už je opravdu sci-fi. Z pohledu zdrojů by pro Japonce nebylo nic cenějšího a z pohledu politiky taky ne. Kdyby se stáhly, uznali by porážku, oslabilo by to zásadně jejich síly i pozice. Navíc Japonci nikdy moc neustupovali. Další věc je, že císař byl za války pod vlivem armády a byl prakticky jen loutka, tady by tomu určitě nebylo jinak. 

6) Ten převrat v Berlíně to snad ani nemá smysl komentovat. To by se nestalo ani ve snu. I kdyby se to nějak povedlo, což je nesmysl, protože v "říši" tou dobou by byly všichni fanatický nacisti, který by určitě vůdce nezradily, tak jako co, národ a armáda akceptuje takový převrat a vraždu nejvyššího velení ? Hodně šmešná představa, i armáda měla strach udělat převrat na Hitlera a víceméně se toho účastnily jen největší armádní špičky, většina běžných vojáků by "vůdce" nezradila....

7) Ten konec nemá smysl komentovat... Aletěch 400 povstalců co celkem snadno obsadí nejdůležitější zařízení v americké říši , kde by pravděpodobně byly tisíce vojáků jako posádka a dalších několik divizí by bylo rozmístěno v okolí. Navíc ten prostor by byl určitě mnoho kilometrů okolo uzavřený, dostat se nepozorovaně jen do jeho blízkosti by bylo nemožné....

Nevím no, prostě celé čtvrtá serie je jeden velký fail. Ty předchozí tři serie měly děj i relativně reálný a dejme tomu uvěřitelný, ale ve čtvrté serii není snad nic... Všechny události jsou prostě krajně nepravděpodobné a celkově to dost ničí jinak skvělou práci co na tom udělali... Nechápu co je prostě vedlo k tomu zničit tak nádherně "malovaný" svět co vykreslily... Už jen ta představa americké říše je super, něco co se jinde nevidí a možná ani už neuvidí a nebyl prostě důvod proč ten svět zničit takhle nedůstojně... :/  

na příspěvěk reagoval Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

godzilak

Co by se ani teoreticky nemohlo stat? Ze by spachali atentat na Smithovi?

Ja jsem si to uzil a ikdyz ten konec byl opravdu podivny, ale u me z jinych duvodu, tak mi to predchazejici dily nezkazilo.

Jinak v pripadne pate serii by mohl byt klidne dalsi Smith, ktery by prisel z jineho sveta, to by byl ten nejmensi problem ;-)

na příspěvěk reagoval godzilak

godzilak

godzilak (hodnocení, recenze)

I když tak přemýšlím, možná by to šlo rozjet i na pátou serii a ta by mohla být masakr, pokud by to někdo dobře napsal… Smith je sice mrtev a těžko by se hledal jiný podobný tahoun, ale určitě by to šlo vymyslet. Napadá mne, že odboj by mohl být zničen přímo u portálu, dejme tomu autodestrukcí, nový říšský maršál by byl po vydání rozkazu ke stáhnutí zastřelen a nahrazen a pátá serie by mohla být o tom jak říše dobývá pacifické státy. To by mohlo být dost dobrý a hodně krutý, ale toho se obávám nedočkáme a musíme se s smířit s tím že zbytečně zničily další seriál i když nemuseli a mohly tomu dát důstojné zakončení … Fakt nechápu proč se pořád dokola točí tak nesmyslný konce, kdo chce proboha vidět takový nesmysl co by se ani teoreticky nemohl stát ? Proč to nezakončí nějak reálně ? Nebo proč nenatočí víc alternativních konců aby si mohl vybrat každý, ten co mu bude vyhovovat ? To je to, co jsem na filmařině nikdy nepochopil a nikdy snad nepochopím …
Je spousta filmů/seriálů, ale drtivá většina skončí happy endem i když je to většinou ta nejhorší cesta... proč to vlastně ty tvůrci dělají, co je k tomu vede ?  

na příspěvěk reagoval Duncan66

godzilak

godzilak (hodnocení, recenze)

30 dílů seriálu je skoro dokonalých... prvních pět ve čtvrté řadě už bylo vidět že to bude špatné, ale ten zbytek ? Jedna absurdita za druhou a vrcholí to absolutním nesmyslem na konci ... Nechápu proč zničily takový super seriál, poslední díly absolutně ztrácí smysl, mohl to být jeden z nejlepších seriálů co kdy byl natočen, takhle je z toho jen obyčejná sračka na kterou je lepší zapomenout ... 

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Úžasný seriál. Nespočetne detailov ktoré museli tvorcovia vymyslieť. Ale ten koniec 4 série. Doteraz neviem čo si o tom myslieť... 

Hitler has only got one ball
Göring has two but very small
Himmler is rather sim'lar
But poor old Goebbels has no balls at all

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Tak krasne nabirala ta ctvrta serie grady a oni tak zbytecne zpackaji konec. Skodaaaa. Chtelo to jeste jeden dil na vic a poradne ten konec nagradovat a udelat. Ale jinak velice zajimavy a vytecny serial s originalnim tematem.

M_i_0

M_i_0 (hodnocení, recenze)

Aby slak trafil kto vymyslel taky koniec, aj toho co to odobril aj vsetkych... Uplne mi to pokazilo cely dojem z perfektneho serialu...

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

Tedy, až na tu poslední WTF zbytečnou a lehce patetickou scénu to byl naprosto parádní pětihvězdičkový seriál. John Smith, Kido a Tagomi nejlepší postavy i herci.Strašně zajímavý téma, takhle detailně rozpracovaná alt-history tu asi ještě nebyla. Škoda že nebylo finále delší a rozpracovanější.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Trošku uponáhľané, no slušné ukončenie. Chcelo by to možno ešte nejaké dovetky k niektorým postavám, škoda.

Ale oplatilo sa to sledovať.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

KevSpa

Těžko říct, moc naplánovaných seriálů jen na několik řad není. Je možné že prostě vyčerpali látku z knižní předlohy, nebo taky že jim bylo dopředu oznámeno že případnou pátou řadu kanál nezakoupí. Tak to bylo u 12 Monkeys, kdy SyFy oznámilo dopředu že nezakoupí pátou řadu.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Pokud je dopředu oznámeno, že to bude čtvrtou sérií končit, jde o normální ukončení, nikoli zrušení. Zrušení je to v případě, že stanice řekne, že není sledovat a šlus. Tady šlo o rozhodnutí tvůrců.

na příspěvěk reagoval Shakaar

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Sweat55

3. je zatím nejhorší. Tipoval jsem, že to ukončí už po ní, pač ta pauza byla fakt dlouhá a 3. série kvalit prvních dvou nedosahovala.

na příspěvěk reagoval Sweat55

HonzysKISS

HonzysKISS (hodnocení, recenze)

mm13

Tak mohlo by se tam trochu víc chcípat, ale spíš jsem zhýčkanej z gotka... Nebo jako chcípá se tam, ale je to tak jedna (max dvě) důležitá postava za jednu sérii :D A když v seriálu postavy "oživují", tak to nesnáším, ta Trudy a Frank... No a hrozná škoda mi to přijde u těch reálných... Hitler tomu dával šťávu jak svině, to samé Heydrich... sice to pro děj bylo důležitý, ale stejně... :D A to neříkám jako mínus seriálu, jen mě to osobně mrzí :D 

na příspěvěk reagoval mm13

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama