Reklama

Reklama

Cruel Summer

Trailer

Obsahy(1)

Danny, mladý chlapec trpiaci autizmom, podniká výlet do odľahlej kempingovej oblasti, aby opustil každodenný ruch veľkomesta. Pôvodný plán v podobe relaxu uprostred prírody a chytania rýb v tamojšom jazierku dostáva výrazné trhliny v momente, keď sa v jeho blízkosti objaví trojica dospievajúcich teenagerov, ktorá rapídne zmení jeho predstavu o trávení voľného času. Snímka je inšpirovaná skutočnou udalosťou. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Snímek Cruel Summer jsem netrpělivě vyhlížel již nějaký ten pátek, jelikož svým námětem měl velmi blízko k výtečnému hororu Eden Lake z roku 2008. Režisérská dvojice má navíc na svém kontě hned několik nápaditých kraťasů, takže vše nasvědčovalo faktu, že i jejich celovečerní debut snese ta nejpřísnější měřítka. A skutečně. Jakožto zdejší hororový expert jsem se ve své předpovědi opět nezmýlil, a tak se divák může těšit na komorní, přímočarý a především velmi uvěřitelný hororový thriller vysoké kvality, v kterém se mimo jiné perfektně zrcadlí Escottův a Newmanův smysl pro hravost. Prostředí, v němž se jednotlivé postavy nacházejí, je zároveň odrazem jejich vnitřního rozpoložení. Podobným způsobem se zde využívá hudba, která dokonale podkresluje jezerní klid a nevinnost autistického Dannyho či naopak městský ruch a zrůdnost jeho trýznitelů. Znamenité herecké výkony pak už jen umocňují sílu zneklidňujícího prožitku, kterému bude divák při sledování Cruel Summer nepochybně vystaven. Čtyři hvězdy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte enormní nálož násilí a emocí, pak jděte k jinýmu Jezeru. Tady totiž najdete jenom nudu a Psychora rýpajícího se v psích hovnech. Cruel Summer totiž kašle na vytváření sebemenšího napětí a polo-dokumentární formou sleduje čtyři hlavní postavy. Špatně zahranýho autistu, co si chce v klídku zakempovat v přírodě, a trojici -náctiletých zmrdů, která se rozhodne vyjet si za ním a trošku mu pohrozit. A v tom je kámen úrazu. Na hlavní akt totiž čekáme skoro 55 minut a po dalších dvanácti je vymalováno. Tamní mládež se s tím očividně nikdy moc nesrala. A co dál? Dál už asi nic. Snad jen ten hnusnej přízvuk všech aktérů, velká porce záběrů na přírodu a vlezlá nálepka "based on a true events". ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když si člověk pomyslí, že je to na základech skutečný události tak z toho mrazí.  Problém ale je, že to samý by měl cítit i divák po zhlédnutí tohoto snímku. Jenže ono se tak alespoň v mém případě nestalo. Silný téma to sice je ale v tomhle případě je to za mě filmařsky nezvládlej film a nejen proto, že všechno násilí je mimo kameru. Ale chápu to tak aby byl přístupnější a koukatelnější pro širší  divácký publikum. Cruel Summer nepřidá plusový body ani to, že ikdyž má film poměrně krátkou stopáž tak většinu filmu se tam nic kloudnýho neděje. Největším a zásadním mínusem je ale to, že ve mně nevyvolal takový emoce jaký by asi měl. Což je asi špatně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Danny, mladý chlapec trpiaci autizmom, podniká výlet do odľahlej kempingovej oblasti, aby opustil každodenný ruch veľkomesta. Pôvodný plán v podobe relaxu uprostred prírody, či chytania rýb v tamojšom jazierku, dostáva výrazné trhliny v momente, keď sa v jeho blízkosti objaví trojica dospievajúcich teenagerov, ktorá rapídne zmení jeho predstavu o trávení voľného času. Snímok je inšpirovaný skutočnou udalosťou ... Pokiaľ si niekto myslí, že sa nás "šikana" netýka, respektíve, v domnenej predstave sú najmä rodičia, ktorí disponujú mylnou mienkou o vlastných deťoch, ktoré koniec koncov ani nepoznajú, strašne sa mýli. Boli by ste veľmi prekvapení, čoho sú nie len dospievajúce detská schopné. Mám príhodu (!) Išiel som s priateľkou a jej psíkom na prechádzku, pričom sme prechádzali okolo skupinky (asi) prvákov. Zhruba s 20 metrovým odstupom sme narazili na dve malé dievčatká. Kým sa jedna na psíka pozrela, druhá zdvihla palicu, a hodila po ňom. Podotýkam, že išlo o malého yorkšírika!!! Ostali sme v nemom úžase, pričom skutočne neviem čo som mal spraviť, respektíve ako konať. Prekvapilo ma však, ako zareagovalo druhé dievčatko. Začalo na tú malú rebelku kričať čo to spravila, a utekať za pani učiteľkou (vychovávateľkou), aby ju bonzla ;) Je to trošku od veci čo píšem, no stojí to za zamyslenie. Mohla by byť takáto reakcia prvotným signálom, že je v "našich" deťoch niečo, čo nie je po kostolnom poriadku??? Respektíve malým varovaním, ako ich vychovávame, k akému mysleniu vedieme??? Film ako taký, je u mňa čistý priemer. 3/4 žiadna sláva, pričom zaujala jedine tématika a úplný záver. Pokiaľ by som dal "Cruel Summer" tri hviezdy, takému "Eden Lake" by som musel udeliť šesť. No a to mi skrátka hlava nebere, a systém nedovolí - 50% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Autistický chlapec chce stráviť víkend v prírode. Vyberie sa k jazierku neďaleko od domova. O jeho plánoch sa ale dozvedia traja vagabundi, ktorí chcú jeho plány prekaziť a osamelého chlapca považujú za jednoduchú korisť. - Celkom podarený nízkorozpočtový horor s malým množstvom postáv, ktoré sú ale prijatelne zahrané a človek má pocit, že sa toto naozaj môže stať. Napriek krátkej stopáži to má velmi pomalý priebeh, ale oplatí sa vyčkať do nepríjemného finále, ktoré som osobne nečakal a dobre sa mi na ten záver pozeralo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film byl inspirován brutální vraždou Terryho Hursta, ke které došlo ve Velké Británii 19. července 2004 v kempu Broomhead Reservoir poblíž Sheffieldu. (Homerking)

Reklama

Reklama