Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užívejte si neřestí, „Alibi na klíč“ to za vás vyžehlí. „Alibi na klíč“ je kancelář, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Na fotbal místo na večeři s příbuznými? Ulejt se z práce? Aférka? Nevěra? Nebo mít prostě chvíli od všeho pokoj? Hrdinové z komedie Alibi na klíč všechno perfektně zařídí a nikdo nemá ani páru. Ale ouha! Věci se někdy umí zamotat. Greg, hlavní hrdina filmu a všech možných alibi, samotný bůh našich neřestí a tajemství, se zamiluje. Bezhlavě, samozřejmě. Vždyť jeho přítelkyně je krásná, sympatická, ve všech směrech úžasná a taky ho miluje. Nicméně nesnáší, když někdo lže, a tak Greg raději tají, co vlastně dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jenom začátek. Když se jde seznámit s rodiči své životní lásky, zjistí, že jejího tátu velmi dobře zná. Právě mu totiž připravil neprůstřelné krytí na víkendové zálety. Lavina šílených událostí, malérů a zvratů na sebe nenechá dlouho čekat. A jakmile jedna prekérní situace odezní, už je tu druhá... a třetí... a čtvrtá. Alibi na klíč je komedie, která vás naučí říkat pravdu. Anebo si sehnat pořádný alibi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

campix 

všechny recenze uživatele

Alibi.com je překvapivě příjemná francouzská romantická komedie, která sice nepřináší absolutně nic nového, ale eskalace děje a s ní přicházející komické situace jsou velmi povedené. Občas se sice autorům povedlo řádně přestřelit a vetšinou je hlavním aktérem pes, ale i to jsem jim dokázal odpustit především díky sympatickému castu a celkově příjemnému feelingu. Jako příjemnou výplň dne nelze jinak než doporučit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle Francouzům jde. Námět sice není nový, ale Lacheau tady chrlí nápad za nápadem a gagy, kterými je celý film protkaný, tady na sebe krásně navazují a nepůsobí nijak násilně. Romantická linka tu byla samozřejmě nutná, ale i ta působila citlivě a konec jí tak trochu zabil, samozřejmě v pozitivním slova smyslu. Herecky parádní a Elodie Fontan byla kouzelná až to bolelo. Dlouho jsem se takhle nenasmál. 90% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Přísahám na matčinu smrt, že ho zabiju. Promiň mami." Hashtag: vcelku dobrá prdel po francouzsku. hodně dobrých vtípků (scéna s parožnatkou vede, ne jen z toho vzhledového důvodu, ale i pro vtipnost, opravdu mě pobavila). Že to pokazí klasický sladký konec, to už je taková nutná cena. "Někdo vyhraje v loterii, nám se narodil černoch." 3.5* ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzi komedie umí, to je bez debat. Mohl bych jich vyjmenovat desítky a to nejen těch klasik s Belmondem, De Funesem apod. Z nových filmů jsou to třeba Rodinka Bélierových, série Co jsme komu udělali? nebo dialogovka Jméno. Alibi na klíč slibovalo další podobnou komedii a fajn oddechovku. Očekávání byla víceméně naplněna. Na rovinu… klasika se z toho asi nestane, ale jako pohodová zábava na jeden večer to funguje. Rozhodně to není další Co jsme komu udělali? Přišlo mi, že se na filmu podílela o generaci mladší sestava tvůrců. Je to vidět na jiném druhu humoru. Vtipy jsou více přízemní, je to více akční a občas pro někoho i lehce přes čáru. Naštěstí to vyloženě do trapnosti neupadá. Potěšily mě i různé odkazy, například na hvězdné války a taky na hry Assassin Creed. U toho by se generace mých rodičů asi nebavila. Vcelku se povedlo i obsazení. Jen ta hlavní postava... Philippe Lacheau se herecky moc nepředvedl, většina ostatních postav byla zábavnější. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau jako režisér, scénarista a herec už po třetí a opět vynikající. Herci jsou naprosto stejní jako v jeho předchozích filmech, což je paráda vidět partu kamarádů, kteří se mají rádi doopravdy a společně řádí i ve filmech. Námět je velmi originální, vtipných situací je dostatek, zvratů více než dost, no celkově se jedná o jednu velkou šíleně adrenalinovou jízdu, která si nebere servítky vůbec s ničím. Dost možná nejvtipnější komedie Roku a Francouzi opět válí. 95% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Cynthiin (Nawell Madani) hudební videoklip, jehož útržky se objevují v průběhu filmu a který je přehrán v plné délce v závěru filmu před titulky, je parodií na virální hudební videoklip rumunské skupiny Sandu Ciorba k písni „Pe Cimpoi“. (kukkik)

Reklama

Reklama