Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (102)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tohle nám mohli říct už Němci nebo Američané (a samozřejmě i Češi), a nechodit kolem toho jako kolem horké kaše a nechávat to na Bulharech. V podstatě je to ale jedno, ti to pojednali s velkým nadhledem, vlastně udělali i spoustu práce za jiné. Příběh je jednoduchý, stejně tak jako poslelství o současné (konzumní a globální, kontzumní před globální) společnosti: Inteligentní, byť vadou řeči postižený, Canko Petrov, provádějící kontroly předpětí kolejnicových šroubů přijde (samozřejmě ve smyslu přijít k něčemu v důsledku chůze) k penězům. Dále to už jen zobecníme: Prostý člověk s určitým životním stereotypem a starostí či poviností (v tomto případě především o králíky) se dostane do spárů byrokracie (ať už politické, mediální, úřední - od obecní po finanční, policejní či doktorské). Chybou potom je, dožadovat se něčeho (majetku, cti, rehabilitace) zpět. Nejlépe je spočítat ztráty a vzít kramle, dokud to ještě jde. Pozn. 1: Canko nebyl až tak inteligentní, jak jsem ho na začátku označil, dělá stále více chyb (ty by ale nedělal, kdyby se nedostal tam, kam se dostal) a ta poslední je naprosto fatální. Pozn. 2: Z mých oblíbených recenzentů hodnotilo pět a všichni za pět. Pozn. 3: Plakát fuj! Славы měly jiný design a datumovku! Žádné Glory, jak se tento film uvádí v USA, Británii, Německu, Řecku, Itálii, Norsku, Švédsku; ani Gloria, v Portugalsku a Rumunsku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak mě emotivně dostalo. Radši se tu moc nebudu vyjadřovat jak dokonale to trefilo podstatnou část společnosti, protože bych pozurážel minimálně 1/3 národa začal bych od přechytralých pitomců ze sociálních cístí a skončil bych asi u genetickýho odpadu co říkaj politici. Ten borec Canko, byl naštěstí ukázkou další části naší společnosti pracovitý, poctivý, skromný, chudý, přesně ten typ člověka ke kterým se chová ta první třetina společnosti pohrdavě, arogantně a povýšeně. Stačí se kouknout jak se chová Pekarová Adamová ("nemáte iphone, to je mě vás líto" "nemáte prachy na energie, vemte si dva svetry¨) a takový onuce tvoří směr společnosti, strašný kde skončil tenhle svět a jeho hodnoty . Film samozřejmě absolutně vynikající. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode v rádiu miliónová korupcia s vagónmi priamo na ministerstve. Tí Bulhari snáď točia o nás? Ale k filmu. Jeden statočný čin a zvyšok už nemusí byť o žiadnom hrdinstve, len o obyčajných ľudských veciach. Ľudských slabostiach, chybách a hlavne ľahostajnosti k slabším. Kam až tá ľahostajnosť môže viesť a ako sa vráti aj veľkej šéfke PR oddelenia, ktorá sa uchyľuje k tomu najhoršiemu pri ochrane imidžu vrchnosti. Netočia tí Bulhari fakt o nás? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pořád se melu v balastu průměrných evropských dramat, kterým chybí originalita, herecká jedinečnost nebo prostě jen a pouze nápad, až jsem se bál, že dokonalé evropské drama už takřka neexistuje. Bulhaři mě ale přesvědčili o opaku a dokázali, proč je evropský naturalismus ve filmech tak strašně důležitý. Pecka od první minuty do poslední vteřiny. Nemám, co bych více dodal. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Filmov z Bulharska som veľa nevidel (asi ako každý v našich končinách), no začnem si ich všímať viac, hlavne tie od režisérskej dvojice Grozeva-Valčanov. Malo to výborný scenár, tak pravdivý a smutný, skvelých hercov a bolo to bezchybne natočené, niet čo vytknúť. Kiež by sme aj my dokázali točiť také filmy, podobných námetov o korupcii, zlodejine a manipulovaní by sa našlo v našom štáte plno. Čestní a poctiví ľudia v tomto svete dopadnú vždy najhoršie... ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama