Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Od dobrého nápadu se sci-fi do ubíjející, žalostné, pseudohororové sračky. Pochválit lze jedině opravdu dobře vypadající triky, které nejsou ani trochu béčkové. Nic nevytrhne ani původní dabing Studia Zero pro Warner Home Video, ve kterém každý mluví hned několik postav. Pořád ale lepší než ten druhý, zpatlaný pro MGM na hřbitově českých dabingů zvaném Studio Bär. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl tento film jako mladík, možná by v mém životě hrály bloncky a zrzky daleko menší roli. Mathilda May byla opravdu pozoruhodná. Těžko říci, jakou byla/je herečkou, ale výstavním kusem nahé ženskosti je skvělým (abych nekecal, z té čtvrt hodiny na plátně je asi půl minuty i zahalená v nějakém prostěradle). Aby film fungoval úplně dokonale, musel by být jasně zařaditelný protagonista popř. někdo, s kým by se divák mohl identifikovat -- tento problém jsem zaznamenal již ve větším množství britských vysoko?rozpočtových sci-fi 20. století. Dost mi nesedla postava hraná Peterem Firthem, trochu moc zkratky a hlavně hodně špatné "neuvedení" jeho postavy, tedy si ho nejde ani oblíbit, ani neoblíbit -- je vám lhostejný stejně jako většina herců, takže nakonec vám jsou sympatičtější antagonisté. P.S. ale jsem rád, že vše skončilo happyendem. Nejlepší film o vesmírných upírech, který jsem kdy viděl. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Posádka raketoplánu nájde v nehybnej mimozemskej lodi okrem vysušených obrovských netopierov aj tri sklenené rakvy v ktorých bez pohybu ležia bytosti s ľudskou telesnou stavbou. Ženu a dvoch mužov. Tri telá a netopieriu entitu premiestnia do raketoplánu, ktorý sa vydáva na cestu domov. Keďže z raketoplánu na orbite neprichádzajú žiadne odozvy je k nemu vyslaná druhá skupina a objavuje zhorené vnútro so spálenými neidentifikovateľnými mŕtvolami kozmonautov a tri nepoškodené telá, ktoré sa dostávajú na Zem ... Vďaka scenáru Dan O´Banona (Alien, Return of the Living Dead, Screamers) tu samozrejme nejde o nič menšie ako vyhladenie ľudskej civilizácie mimozemskou entitou ktorá z človeka vysáva životnú silu. Tobe Hooper v tom čase nebol žiadne béčko, jeho prvotina The Texas Chain Saw Massacre hovorí sama za seba a spoluprácu so Spielbergom na Poltergeist mal už tiež za sebou. V Lifeforce / Space Vampires tiež nehrajú žiadny známy herci no Mathilda May je jedna z najsexi upírok a jej výstup mi pripomenul predchodcu T-X. Užijeme si tu celkom solídne masky, vycucané obete sa po určitom čase preberajú k životu a žiadajú si okamžitý prídel životnej energie. Bohužiaľ film ani zďaleka nie je dokonalí. Je asi tak inteligentný ako je inteligentný Armageddon (samozrejme bez nejakých komediálnych vložiek) a nad priebehom vesmírnej misie možno krútiť hlavou no na druhej strane scenár si nerobil ťažkú hlavu z drobnosťami a sústreďuje sa na svižnejší priebeh, ktorý však brzdí stred filmu kde sledujeme vysokopostavených odborníkov ako riešia vzniknutú situáciu. No v tej dobe by som bol určite s týmto filme spokojný a Tobeho Hoopera by som zaradil medzi obľúbených režisérov. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Hovno. Teda pardon, chcel som samozrejme napisat, ze film sa spoluautorovi Aliena fakt nepodaril. Pribeh o vesmirnej lodi mimozemskeho povodu divaka nestrhne,´ba co viac dokonale nudi. Ludsska posadka /tentokrat uz z pozemskej vesmirnej lode/ najde na tej mimozemskej akesi obrovske netopiere ..... nic ... strih ... a sme doma na planete Zem. No tak akoze nasrat - to pisem bez akehokolvek respektu. tvorcovia asi v zivote nevideli kvalitny horor, takze ono to nefunguje ako horor a na scifko je to zase mdle a slaboduche. Proste toto treba obchadzat rovnako ako Anakonda 3,4, dalej Lake Placid 2,3, 4 a Mutant. 15 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek natočený podle románu Vesmírní upíři od Colina Wilsona, který byl inspirovaný Stokerovou klasikou Drákula. Literární předloha je vlastně moderní kosmická parafráze klasické upířiny ve stylu gotického románu. Skloubit v jednom filmu upírské téma, zombijský horor a čistokrevnou sci-fi může být na první pohled ptákovina, a tak film taky konec konců dobová kritika vnímala a doslova ho rozcupovala na kousky. Z mého pohledu to kupodivu celé funguje docela dobře, především proto, že se tvůrci celou dobu snaží zůstat na půdě čisté sci fi a z ostatních žánrů si berou pouze nápady a rekvizity. Scény v kosmu jsou na dobu vzniku natočené velmi zručně se snahou o maximální autentičnost a stejně tak působivé jsou i záběry hořícího města a lidí zasažených panikou. Kvalita triků pochopitelně odpovídá své době, s tím se holt nic nenadělá... Ve filmu se neobjevily žádné velké hvězdy, jen jednu z vedlejších rolí dostal Patrick Stewart ze Star Treku. Tahle temná hororová sci-fi s béčkovou patinou stojí za vidění. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Britskí vojaci sú vyzbrojení útočnými puškami Steyr AUG, tieto zbrane však nikdy Britská armáda nepoužívala. (Dajman)
  • Napriek rovnakému názvu film nemá žiadnu spojitosť s arkádovou hrou od Konami „Life Force“ ani s jej ďalším konzolovým náprotivkom vydaným pre Nintendo Entertainment System. (Dajman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno