Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je tohle přesně ten typ sci fi filmů, které mám rád, ve výsledku je to jen stín nevyužitého potenciálu. Krásné interiéry a exteriéry mimozemské lodě, budování paranoidní atmosféry, hezké efekty a masky, luxusní kozy a prdelka, sexualita jako zbraň emzáckého vampirismu, Picard atd..to všechno tam je aby to filmaři metodicky zabíjeli plochou zkratkovitostí a divnou uspěchaností, která ničí nejednu potenciálně kulervoucí scénu. Do očí bijící díry v logice scénáře a chování postav(i na parametry žánru) tomu taky moc nepřidají. No a na závěr to celé pohřbívá pro změnu úútahané a nesmyslné finále během kterého mi už bylo ale vlastně úplně jedno jak to dopadne-hlavně aby to dopadlo co nejdříve....Škoda, protože tohle bych mohl a chtěl milovat. :( ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem ohromně překvapený!. Čekal jsem béčkovost do morku kostí s naivitou 80. let, že to možná ani nedokoukám. Nakonec žasnu nad vizuální stránkou filmu, která je i v současnosti výborná. Hodně mě zaujala i hudba, hlavně v úvodních a závěrečných titulcích. No ale to hlavní. Dracula pojatý jako scifi, kdy jsou mimozemšťani podobně fungující bytosti. To je navíc okořeněné myšlenkou posmrtného života a existencí něčím v lidském těle, co by se dalo označit za duši. Třešničkou na dortu je nahá Mathilda May, díky jejímž tvarům a nádhernému obličeji uvěříme pobláznění hlavní postavy. Když dokáže scifi zaujmout i po 23ti letech, tak je to co říct! ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dlouhy jak nevim co, uz v puli jsem usinal. Divne natoceny, jakoby mix nekolika filmu dohromady. Britska sci-fi, ktera nejdriv vypada zajimave a tvari se vazne skoro jak Odysea, po pulhodine zacne pripominat spis divny dil Profesionalu (cekate ze se tam kazdou chvilí objevi Cowley), pak zas vypada jak nejaka montypythonovska scenka, atd.. Tohle mi proste nesedlo... P.S.: nicmene ma to dobrou vypravu, o tom zadna. Po teto strance je to udelane docela pekne, zadny laciny tv vizual. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na námet, zasadenie do Londýna a britskú koprodukciu som očakával niečo britsky ušmudlanejšie, možno v štýle X-tro, ale Hooper v snahe nakrútiť regulérny vážny veľkofilm pre široké publikum urobil z totálne béčkového námetu z Lifeforce pomerne konvenčnú záležitosť. Chýba akýkoľvek náznak humoru, čo nie je až taká vada, ale zase ako brať vážne príbeh o mimozemšťanoch- upíroch z Haleyovej kométy s vizážou ceckatej modelky. Dej sa zbytočne naťahuje, tie dve hodiny sú až až, ale celkový dojem je nakoniec kladný. Problém je v tom, že nebol stopercentne naplnený, či už humorný alebo hororový, potenciál námetu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se to tedy vůbec nelíbilo. Slibný námět zde byl doslova zabit špatnými herci a přemrštěnou délkou, některé pasáže bych úplně vypustil. Děj mění lokace jako na běžícím pásu, což má za následek rapidní úbytek už tak slabé atmosféry, prostě se nestíhá tvořit a uchovávat, kladný efekt nemá ani vyloženě hloupé chování jednotlivých postav. Speciální efekty mi taktéž nepřišly nijak zvlášť povedené, ba spíše naopak. Nepotěšil mě ani závěr, který je příliš předvídatelný a i kýčovitý. Lifeforce je pro mne každopádně zklamáním. 45% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Redaktor John Grover v rozhovore v roku 2015 uviedol, že veľa vecí, ktoré natočili. vrátane nahej Mathildy Mayovej, bolo úplne nepoužiteľných kvôli problémom s cenzúrou. A bol prekvapený s obsahom, ktorý bol dovolený. Povedal: "Keď Mathilda Mayová, schádzala zo schodov....tak som prvýkrát úplne zalapal po dychu. Nikdy som nevidel taký pornografický záber. V tých časoch to nebolo bežné pre komerčný film." (Dajman)
  • Tri telá vo vitrínach vo vesmíre sú umelé modely v plnej veľkosti. Tobe Hooper v jednom rozhovore žartoval o tom, že model tela Mathildy Mayovej je zberateľským kúskom. (Dajman)

Reklama

Reklama