Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Nádherný prsa...jo a film je taky skvělej! Neuvěřitelný mišmaš, ve kterém najdete zombíky, vymítání, vesmírnou bioloď ála Giger, výbuchy, upíry, prostřelený hlavy, mimozemšťany, nádherný prsa, utržený ruce, explodující mumie a celý to dává kupodivu smysl a pálím spokojené 4 hvězdy. Jo a už jsem zmínil ty nádherný prsa? Tak za ty přihazuju tu pátou hvězdu. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Budu objektivní a nebudu film hodnotit okem současného diváka, ale okem někoho, kdo si je dobře vědom data vzniku snímku. Film jsem prvně viděl ještě jako náctiletý v době hluboké totality na pirátské VHS a dobře si pamatuju tu hutnou atmosféru i po x té repríze pro známé, ono video tehdy neměl každý. Dnes po téměř 30ti letech a znovunalezení zapomenutého názvu, jsem si film zopakoval znova a musím říct, že filmařského kumštu je tu opravdu habaděj. Ano některé momenty vzhledem k době působí značně úsměvně, ale pořád i po letech, se jedná o dokonale zvládnutou žánrovku. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je tohle přesně ten typ sci fi filmů, které mám rád, ve výsledku je to jen stín nevyužitého potenciálu. Krásné interiéry a exteriéry mimozemské lodě, budování paranoidní atmosféry, hezké efekty a masky, luxusní kozy a prdelka, sexualita jako zbraň emzáckého vampirismu, Picard atd..to všechno tam je aby to filmaři metodicky zabíjeli plochou zkratkovitostí a divnou uspěchaností, která ničí nejednu potenciálně kulervoucí scénu. Do očí bijící díry v logice scénáře a chování postav(i na parametry žánru) tomu taky moc nepřidají. No a na závěr to celé pohřbívá pro změnu úútahané a nesmyslné finále během kterého mi už bylo ale vlastně úplně jedno jak to dopadne-hlavně aby to dopadlo co nejdříve....Škoda, protože tohle bych mohl a chtěl milovat. :( ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Našli jsme obyvatele té lodi. Vypadají jak netopýři........... Vím, je to starší snímek, ale moc nadšený jsem z něho nebil. Obsahově to má náboj, dobrou hudbu, ale některé dialogy jsou strašné. Jednoduché a někdy i zmatené. Strojové chování a žádné emoce. CITÁT - Jest-li spojení funguje, měli by nás slyšet..............50% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tento film slavného hororového režiséra Tobe Hoopera mně zrovna moc do noty nesedl. Zručně natočený béčkový sci-fi horor má hustou atmosféru a taky poměrně originální děj, ale to díky tomu, že je točen podle knižní předlohy. Rozmýšlení se, jestli dát 2 nebo 3 hvězdy tu asi není na místě, protože mi vadila taková ta britská uhlazenost, kvůli které mě děj často docela nudil. 50% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Ellen (Nancy Paul) je v „nemocnici pre duševne chorých zločincov“, ale smie nosiť podpätky. (Dajman)
  • Pri scéne, kedy Mathilda May kráčala po schodoch nahá, boli v postprodukcii pridané tiene k cenzúre, aby sa zabránilo získaniu hodnotenia X. (Dajman)
  • Podľa informácií štábu Mathilde Mayovej počas nakrúcania nahota veľmi vyhovovala a neobťažovala sa ani pre župan. V skutočnosti niektorí členovia štábu povedali, že to bolo trápnejšie pre nich, pretože sa museli nútiť, aby sa jej stále pozerali do očí, a to nebolo jednoduché, pretože bola „nádherným tínedžerom s takmer dokonalou postavou“. (Dajman)

Reklama

Reklama