Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

nirvana91 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále sa neviem rozhodnúť, či bola táto séria lepšia ako tá predošlá. Ale jedno viem isto (a isto nie som sama) - bolo to väčšie psycho! Taktiež som si viacej začala všímať herecké výkony postáv z predošlej série. Mala som pocit, že sa im dostalo viac priestoru. Jessica, Sarah aj Evan tu hviezdili! Rovnako Lily (v prvej sérii som ju úplne prehliadla) a Zachary, ktorého som naposledy videla v Heroes - ale pri podobnom aj ostal. SPOILER: Osobne by mi stačilo, keby seriál skončil tým dielom, keď Monsignor zhodil Mary Eunice zo schodov. Jej smrť mi však prišla príliš jednoduchá na to, že bola posadnutá diablom.. KONIEC SPOILERU! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria American Horror Story odohrávajúca sa v liečebni Briercliff je naozaj skvelá a ťažko jej niečo vytknúť. Samotné prostredie psychiatrickej liečebne, skvelé herecké výkony, výborne prepracované postavy a prekvapivý dej sú, doplnené skvelou hudbou, v porovnaní z prvou sériou oveľa lepším zážitkom a pravdepodobne seriál túto sériu už prekonať nedokáže. Pieseň, ktorá hrá v spoločenskej miestnosti ústavu si určite zamilujete rovnako ako všetky postavy a seriál si vybral slabšie miesto iba v jedinej epizóde, inak dej nemal žiadne hluché miesta. Za celú sériu 92%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.séria je rovnako skvelá ako prvá, ale je pravda, že je pomalá a občas sa zadrháva. Nápad je to ale skvelý. 60.roky minulého storočia a mentálny ústav pre zločincov plný mongolov. Bolo skvelé sledovať tých istých hercov čo v 1.sérií, ale v iných rolách. Nezabudnem na song Sœur Sourire - Dominique. Absolútne dokonalý pre mentálne zaostalých a nehanbím sa priznať, že po neustálom počúvaní tejto piesne v druhej sérií mi iQ kleslo o 50% a začal som škúliť. Celé to prostredie ústavu ale vyzeralo super a dokonca mi táto séria veľmi chýba. Možno asi najlepšia. (Píšem to v čase, kedy som videl 6 sérií). ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak z AHS berieme do úvahy série od Muder House až po Roanoke (vrátane), tak Asylum je jednoznačne najlepšou. Úplná šupa. Famózne postavy, fantastické herecké výkony. Neviem, či ohromujúcejší výkon podal James Cromwell alebo Zachary Quinto ... ale asi Jessica Lange. Bombové sú však i ostatné postavy, bombová je i neuveriteľná muzikálová pasáž a až na mierne WTF nápad s mimozemšťanmi je to fakt vyrovnaná, scenáristicky brilantne zvládnutá séria. Všetko v nej má svoje miesto, zmysel a logiku. Koniec dôstojne uzatvorí konce všetkých dôležitých (a i menej dôležitých) postáv. Poburujúce, škandalózne, desivé. Kontroverzné. Skvelé. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je podle mě nejlepší ze všech. Odehrává se převážně v 60. letech v bláznici. Něco i v současnosti. Ale není to obyčejný blázinec. Je to bývalá nemocnice pro pacienty nakažené tuberkulózou, která je teď spravována církví. Postupně se tam objeví někteří herci z 1. série. Nezavírají tam jenom blázny, ale i normální lidi a tam z nich potom blázny dělají. Začátek mi trochu připomínal Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Prokletý ostrov. Pak tam k tomu ještě přibude posedlost ďáblem a mimozemštani. Je tam toho celkem dost. Třeba Doktor Artz, který je bývalý nácek na pacientech dělá své pokusy. Zbytek se pak odehrává v přítomnosti, kde se hlavně řeší potomek vraha zvaného Bloody Face. No každopádně je to hodně zajímavé a nadupané. "Dominicu nicu nicu..." Z té hudby by mi vážně hráblo. :D ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Na konci epizody sestra Judy (Jessica Lange) říká Kittovi (Evan Peters), že se zachoval jako Galahad. Galahad byl jedním z rytířů Kulatého stolu legendárního krále Artuše. (noelcoward73)
  • Při rozhovoru s Annou Frankovou (Franka Potente) Grace (Lizzie Brocheré) řekne, že odešla s rodinou z Francie, když jí bylo 9 let. Brocheré je skutečně Francouzkou, která se narodila v Paříži. (noelcoward73)

Reklama

Reklama