Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako každá ze sérií American Horror Story - i tato má neskutečně úžasný první díl, který ovládla Kathy Bates :) Jsem neskutečně ráda, že se tam objevují herci již z předešlých sérií, jelikož jsou ohromní :) Ono se řekne - čarodějnice - to bude nuda...a z počátku jsem si říkala, že to nedosahuje takových kvalit, jako jsem byla zvyklá :) Ale Kathy Bates a Jessica Lange opět předvádějí role, které mi na ně pasují ze všech nejvíc :) A když se tam objeví na Halloween lidé, které už jste opravdu hodně dlouho neviděli - hmm... překvápko :) :D Tak mám třetí sérii za sebou a jsem opět nadšená :) Zjistit, která bude další Nejvyšší tohoto Covenu a objevovat plno informací ohledně historie těchto výjimečných žen - to mě opravdu bavilo :) Všechny postavy jsou neskutečně zajímavé a proto, že je tam plno obětí a plno osob, které "padnou" za svou víru a přesvědčení, není to žádná slaďárna ;) ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohým sa Coven nepozdával, ale mne sa páčil. Mám rád, ak sa horor priveľmi (ideálne vôbec) nemieša s humorom a Coven je oproti Murder House (a hlavne oproti Asylum) v podstate, svojím spôsobom, "komédia". Ale bavila ma a to tak, že dosť. Jessica Lange je znova skvelá, na pódiu sa objavujú mnohé ďalšie fenomenálne postavy (Bates, Sekerník, woodoo šaman) a tucty scén sú úplne šialené a neovládateľné. Ku koncu to trocha šumí do prázdna, ale za mňa napriek tomu opatrná spokojnosť. Kvalitatívne sa Coven nachádza niekde medzi Muder House a Asylum: t.j. lepšie ako Muder House, ale rozhodne horšie ako vynikajúce Asylum. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden ze slabších AHS. A to nikoli z důvodu čarodějnictví, ale z absence zajímavých charakterů, jak tomu bylo u druhé série s podtitulem Asylum. U té mě postavy nejen nezajímaly, ale i iritovaly. Jediným velkým plusem byla postava Kathy Bates jako sadistická žena a vražedkyně z 19. století. Škoda, že film nakonec nebyl pouze o ní v době, kdy ještě byla smrtelnou. 65% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - v mnohém podobná těm předešlým a přece jiná. Na první pohled mě zaujal čarodějnický svět, jeho hierarchie, zákonnitosti, tradice a vlastně všechno, co s ním byť jen okrajově souvisí. Velice jsem uvítal obsazení Kathy Bates, která si svou roli chladnokrevné masové vraždkyně z let minulých užívala s grácií (hned jsem si přitom vzpomněl na Misery). Věrně jí sekundovala její hlavní protivnice Angela Bassett. Nicméně hlavní hvězdou byla jako vždy Jessica Lange jako Nejvyšší - označení, které jí sedlo jako ulité. Díky seriálu se mně dostala do podvědomí Stevie Nicks, jejíž Seven Wonders si rád čas od času pustím do uší. Zkrátka jsem se již potřetí nechal hezky unášet na AHS-vlně, která byla tentokrát plná kouzel, intrik, vraždění, ožívání, morbidity a mnoha dalších věcí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - COVEN (50%) Sklamanie roka. Už po zopár minútach prvej časti som checkoval wikipediu, či to točili rovnakí ľudia. Hrozná réžia (wtf 90°uhly kamier), hroznýýýý scenár (wtf Stevie Nicks?) a to podliezanie Twilight publiku ma totálne odrovnalo. Mala to byť najlepšia séria - voodoo, New Orleans, južanská gotika, čarodejnice - no vyšiel z toho áčkový Twilight s fajn gore a skvelými hercami (fakt všetci, no najmä oceňujem mladé herečky, ktoré nezaostávajú za oscarovými kolegyňami). Koreň problému je odklon od hororu k tínedžerskej hororovej komédií a rezignovanie na pranierovanie americkej spoločnosti. A ani to napätie nefunguje, totižto hlavné hrdinky už nie sú nevinné obete, ktorým sa dejú hrozné veci, ale mocné čarodejnice, ktoré keď zomrú, tak ich niekto oživí. A ten príbeh o hľadaní New Supreme? Fakt? FAKT??? Doteraz neverím... ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)
  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)

Reklama

Reklama