Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano i na počtvrté je to bomba! Síla tohoto šíleného obludária je především v postavách. Každá jedna z nich má svůj unikátní příběh a u každé se dočkáme vývoje či nějakého twistu, zkrátka něčeho, co žene zajímavý příběh kupředu. Míra šoků, násilí a zvrácenosti je na té správné míře a tvůrčí fantazie tvůrců sála ze všech stran! Dobrá práce! 5 hvězd ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery!! Kapku jiná série AHS. Po druhém shlédnutí jsem spokojena. Velmi časté měny charakterů postav. Krásný závěr na úrovni. Doprovody písní. Intro hezky zpracované i když strašidelné ani trochu. Oblíbené postavy: Ma Petite, Pepper. Díl s Pepper byl nejlepší z celé série, hned poté dvojdíl s Edwardem Mordrackem. ()

Reklama

Khalesi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľká škoda, že tvorcovia z neznámeho dovodu cítili potrebu postave Meepa prisúdiť úchylku ukúsavať kuracie hlavičky. Nie len, že to neurobilo seriál zaujímavejším, ale práve naopak, posobilo to zbytočne sadisticky a až trápne prvoplánovo. Inak by som hodnotila minimálne 4*, takto však chcem nechcem hodnotiť nebudem. Násilie na zvieratách vo filme je zbytočné a nemorálne, hlavne ak je tým ešte naznačené, že je to len neškodná úchylka! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se sérií American Horror Story jsem vždycky měl problém, ale jelikož má každá série jiné téma, tak každé sérii do nekonečna dávám šanci na to, aby na mě zapůsobila. Jedna série to už dokázala, tak proč by to nedokázala i druhá. Jenže u této série jsem měl problém s tím, že seriál Carnivale z HBO jsem před lety vnímal daleko intenzivněji. Tohle byl jen pouho pouhý vývar, který opět redukuje to nejlepší, co si ze světa ujetých cirkusáků dovedete představit. Jessica Lange se tu ale mimochodem opět naprosto mistrovsky vyřádila a alespoň nám ukázala, jak parádně umí zpívat. To je ale to jediné pozitivní na této sérii. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.Freak Show, nebylo to špatné, jen mě to nedokázalo držet celou dobu, místy jsem se nutil do dalšího dílu, ale jako všechny utekl rychle. Ale závěr série měl super dojezd. (3 1/2*). Všechny "zrůdy" jsem si hned od začátku oblíbil, jinak by to asi bylo horší. Další série bude zajímavá, protože začnu pracovat v hotelu. Ale teď už se pojďme připravit na ubytování v AHS Hotelu. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (19)

  • O Else Mars (Jessica Lange) je známo, že má dřevěné obě nohy, o které v minulosti přišla, avšak v epizodě Opona padá (2015) jde vidět, že žádnou protézu nemá. Jedná se o část, kdy se Elsa hádá s manažerem o vystupování o Halloweenu a přitom se zvedá z gauče, kdy dává nohu přes nohu a kolena v místě ohybu nemají žádnou viditelnou protézu (Elsa má holé nohy). (Agressor69)
  • Tato série je propojena se sérií Roanoke (2016) skrze rodinu Mottových (Finn Wittrock a Frances Conroy), jelikož je nám v ní představen jejich dávný předek Edward Philippe Mott (Evan Peters), stavitel slavného domu, po němž pravděpodobně Dandy sdělil své násilné sklony. (hansel97)
  • Treťou postavou, ktorá dotvára osudy Elsy Mars (Jessica Lange) v tejto sérii, je nacistický doktor Hans Grouper, ktorého si pod menom Dr. Arden v druhej sérii Asylum strihol herec James Cromwell. (BlackTom)

Reklama

Reklama