Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Slarque 

všechny recenze uživatele

O.K.: jsem o generaci starší, ne vejšku jsem nechodil, na Facebooku nejsem, kameru u počítače nemám (a netuším, k čemu je přední objektiv na mobilu), takže bych se u toho asi měl po pár minutách ztratit. Kupodivu ne. Naopak jsem se často i bavil. Vzhledem k té rychlé klikací formě si ani neumím představit, jak k tomuto seriálu vypadal scénář, ale jako moderní vztahová komedie funguje výborně. Nevím, zda by mi tak připadalo, kdybych si mezi jednotlivými díly dával týdenní pauzu, tak jsem si počkal, až bude online komplet a pustil si ho najednou. ()

Ligter

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelný a ze všech stran snadno napadnutelný Semestr je ponejvíce důsledné naplnění veškerých představitelných stereotypů halící se za generační výpověď. Podle všeho je natolik realistický, až z toho nejde vyvodit nic skutečně druhovýznamového, co by vedlo k nějakému většímu divákově nepohodlí. Celý seriál se víceméně jen do závěru bezkonfliktně překulí, aniž by díl co díl na sebe nenabaloval klišé počínaje prací v kavárně, konče zahleděností se do filmové vědy. Nevím, jestli mě štve víc to, že se to realitě až moc připodobňuje, nebo to, že tvůrcům nebylo záhodno jít o poznání alternativnější - autorsky odvážnější - cestou. S každou další epizodou to pak vypadá jen jako otrocké odškrtávání položek (lajky, skajpy, srdíčka). _ Ale i tak jsem rád, že to vzniklo. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Zjišťuju, že mi pomaličku ujíždí vlak. Nemám totiž iPhone, MacBook, ani nepoužívám Skype či spoustu jiných programů, přes které Amálie s Damiánem na mimořádné lince Praha - Berlín komunikuje. I tak jsem se ale v příběhu těch dvou neztratil, za což si gratuluju : ) A pochvala autorům za výborný soundtrack .. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Znamenitý obraz specifického životního stylu (nejen) mladé generace, jenž je velmi (chytře) kritický a současně plný pochopení. Ve stěžejních situacích a momentech úžasně trefné, mrazivě přesné, zcela aktuální i hluboce nadčasové - mezilidské vztahy (a ty partnerské obzvlášť) budou na odloučení, nepochopení, nedostatek zájmu, žárlivost, nevěru apod. trpět v jakékoliv době, bez ohledu na stupeň vývoje moderních technologií a jejich (v dnešní době čím dál tím většího) zasahování do našeho každodenního života. Nejvíce mě však udivuje, že něco tak moderního, osobitého a sebevědomého, jako je právě Semestr, vzniklo zrovna u nás! Společně s Pustinou zaručeně nejzásadnější český televizní projekt roku 2016. 90 % ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je lepšie sledovanie hlúpych videí, debata, čo kúpiť, diskusia o tom, ktorá pornstar je lepšia alebo celkové preskakovanie z témy na tému bez hlbšieho významu? Vzťah dvoch fyzicky vzdialených ľudí je tu zobrazený dosť skratkovito a prokrastinuje kvôli vyššie uvedenému a tak jeho zobrazenie nemá veľkú hodnotu. Akékoľvek využitie tém konzumnej spoločnosti bolo lepšie zobrazené v Black Mirror. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama