Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (107)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taká výstižná idylka, ktorú so sebou prináša materská "dovolenka". Musím uznať, že Charlize Theron podala fantastický výkon a tú deprimovanú mamičku na pokraji nervového zrútenia zahrala vynikajúco. Len škoda, že po dejovej stránke to bolo také nevyvážené - v podstate to nemalo v sebe žiadne výrazné zlomy (samozrejme, s výnimkou toho v závere), takže to malo skôr taký nádych stereotypu (aj keď to bol možno práve Reitmanov zámer, poukázať, že materská dovolenka = stereotyp). No neskôr som mal pocit, že film v ďalších fázach nebol až tak o materstve ako o rastúcej závislosti na dokonalej chúve Tully, ktorá mi až nápadne pripomínala mladšiu obmenu Mary Poppins. No a otecka, ktorý sa radšej venoval videohrám ako vlastnej rodine, to radšej nekomentujem. Celkovo mám z toho zmiešané pocity, na jednej strane som nadšený z výkonu Charlize a realistického podania úlohy matky, no zároveň ma mrzí ten slabší scenár a na môj vkus až príliš idealistickej Tully. Takže akurát tak 3* (predovšetkým za Charlize). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Utrápenou mámu tří dětí nakopne mladá chůva na tu správnou cestu za rodinným štěstím. Nic víc. Pokud chtěl Reitman poukázat na stereotypy mateřské dovolené, tak se mu to sice povedlo, ale divácky to na mě působilo nevděčně. To další byl standradní kýč, který není mladšího z Reitmanů hoden. Na průměr to tahají herečky a to jak Mackenzie Davis, tak především Charlize Theron, která se do své role vtělila dokonale. O to víc zamrzí celkový dojem. 50% ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pozitivní depresivní film o stáří a mateřství. S každým upřímným dialogem na téma život se začíná cynik pozvolna bát, jak může tento sympaticky civilní film strašlivě skončit - protože zbývá buď nějaký zvrat v příběhu, který nemusí být úplně super nebo příšerný přeslazený happy end, který zcela odbočí ze sympaticky sarkastické, občas cynické linie. A tak to i je, ale přesto dojem z příjemné deprese nezmizí. Theronová samozřejmě herecky výborná jako vždy. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Drtivú väčšinu filmu vlastne netušíte, čo Vám chce Tully povedať. Má to byť drama o ťažkom živote matiek? Má to byť návod, ako málo stačí, aby bol život pohodový? Či ukázka toho, ako málo stačí, aby sa život zmenil v súkromné peklo? Mne Tully dala dosť málo. Charlize super, ale to nič nemení na tom, že sa príbeh a pointa vytratia z hlavy rýchlejšie ako chuť Hubba Bubba. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Taky absolutně nechápu zařazení filmu do kategorie komedie, já se tedy nezasmála ani jednou. Jedná se spíš o velmi slušné drama s poměrně překvapivým koncem, který by mě tedy absolutně nenapadl. Nicméně velmi příjemné překvapení tohoto roku a Charlize Theron předvedla vážně skvělý výkon. Navíc sympaticky krátká stopáž, určitě doporučuji všem matkám. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • V květnu 2017 získala distribuční práva na film společnost Focus Features a stanovila datum uvedení do kin na 20. dubna 2018, avšak v březnu 2018 bylo datum posunuto na 4. května 2018. (griph)
  • Charlize Theron kvôli roli pribrala zhruba 22 kíl. Jej deti si o nej mysleli, že je naozaj tehotná. (Astonko)

Reklama

Reklama