Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (107)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Drtivú väčšinu filmu vlastne netušíte, čo Vám chce Tully povedať. Má to byť drama o ťažkom živote matiek? Má to byť návod, ako málo stačí, aby bol život pohodový? Či ukázka toho, ako málo stačí, aby sa život zmenil v súkromné peklo? Mne Tully dala dosť málo. Charlize super, ale to nič nemení na tom, že sa príbeh a pointa vytratia z hlavy rýchlejšie ako chuť Hubba Bubba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Utrápenou mámu tří dětí nakopne mladá chůva na tu správnou cestu za rodinným štěstím. Nic víc. Pokud chtěl Reitman poukázat na stereotypy mateřské dovolené, tak se mu to sice povedlo, ale divácky to na mě působilo nevděčně. To další byl standradní kýč, který není mladšího z Reitmanů hoden. Na průměr to tahají herečky a to jak Mackenzie Davis, tak především Charlize Theron, která se do své role vtělila dokonale. O to víc zamrzí celkový dojem. 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Reitman v té lepší fromě...víc než kdy jindy tady hodně záleží na tom jestli si člověk něčím podobným prošel a jeho zkušenostech.Hodně věcí tu např.svobodný dvacátník těžko docení.Charlize je každopádně výborná a závěr to celé (což mimochodem není komedie,ale místy celkem nekompromisní drama) posouvá ještě někam dál,což sem vůbec nečekal...80% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman natočil dva skvělé filmy: "Prodloužený víkend" a "Juno".. A od té doby se tak nějak plácá ve svých oblíbených vyhrocených melodramatech na téma rodina.. Charlize Theron opět musela pro svou roli potlačit status krásky udělat ze sebe otahanou, zanedbanou a vyčerpanou matku tří dětí, aby dokázala, že zvládá i náročnější role.. Myslím, že to ani nebylo zapotřebí, protože by tuhle roli hravě uhrála i s 50 kg a celý sál by jí to baštil.. "Tully" především ukazuje, kam žena, o kterou nikdo s láskou nepečuje, může klesnout.. A naopak se správným zacházením může jednoduše rozkvést.. Kdyby se Reitman této pointy držel a zbytečně celou záležitost ke konci nepřekombinovával, vyzněl by příběh podstatně lépe.. I když bez toho závěru by tam bylo víc WTF scének, než bych chtěla v mainstream snímku vidět.. Jednohubka, která nestojí za zmínku, i když téma bylo zajímavé.. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nevěděla, co od toho mám čekat. Na Charlize Theron v hlavní roli jsem se docela těšila, i když zrovna nepatří mezi mé oblíbené herečky, bohužel spíše mezi ty neoblíbené, ale tady mi tolik nevadila. Profil ženy v domácnosti, která se psychicky hroutí z každého dne ztrávený s dětmi, se kterými je 24h denně. To se mi líbilo, trošku to ukázalo, co všechno ženy dávají do výchovy a starání se o děti a zároveň chtějí před manželem vypadat, že je vše ok a vše zvládají, i když opak je pravdou. Noční chůva mě trošku zmátla, nevěděla jsem co očekávat a některé scény mě až šokovaly, konec vše vysvětlí, ale to se mi vůbec nelíbilo. Nechápala jsem tu náhlou psychickou poruchu, kdy si Charlize představovala samu sebe v mladí, bylo to zvláštní. Je pravda, že film to alespoň trochu oživilo, ale mě to tam prostě nesedlo. Je to film, na který se již znovu nikdy nepodívám, protože mě nezaujal natolik jako jiná dramata. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • V květnu 2017 získala distribuční práva na film společnost Focus Features a stanovila datum uvedení do kin na 20. dubna 2018, avšak v březnu 2018 bylo datum posunuto na 4. května 2018. (griph)
  • Diablo Cody napsala film jako způsob, jak se vyrovnat s vlastním těžkým těhotenstvím. (griph)

Reklama

Reklama