Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stará eskymácká legenda po téměř 1000 letech ožívá na filmovém plátně. Lovec Atanardžuat je neprávem obviněn z vraždy, a aby se zachránil před smrtí, prchá tundrou, pronásledován svými soukmenovci, vedenými zhrzeným sokem v lásce. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Jak se vyjádřila dcera (12): "Na první film národa je to dobré, ale není to nejlepší film, co jsem kdy viděla." Souhlasím. Není to špičkové, ale určitě dost dobré a VELMI zajímavé. Zajímavá kamera, vláčný styl vyprávění, úžasná krajina. Kultura Inuitů je naprosto odlišná od naší, ale přesto stále velmi lidská a pochopitelná. ■ Paradoxně, na rozdíl od více lidí, co vnímali první hodinu a půl jako nudnější, se mi právě první hodina a půl líbila víc. Jediná část filmu, kdy jsem si začal uvědomovat, že se to už vleče, byl úplný závěr. Snesl bych ho kratší, ale nevím jak vykrátit. ■ První natočený film, ve kterém se mluví jazykem Inuitů (Inuktitut)! První film vytvořený Inuity! Nominace na Oscara. A to vše v levných DVD za 1,99 euro! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNES VEČER SE SEJDEME A NAVŽDY ZAPUDÍME ZLO, KTERÉ NÁS TAK DLOUHO SOUŽILO…“ /// Všechno je tak zkurveně bílý! Jestli jste na ty vejlety do jinejch kultur (a zrovna nemáte nic novýho z Islámskýho státu), vřele doporučuju tuhle zimní atrakci. Nečekejte nezapomenutelný herecký kreace (ty vole, i když možná…), Oscarovej příběh a odvážný sexuální scény (tak tady trochu kecám, protože – znáte to, ve stanu se votočíte a najednou máte péro v nějaký bábovce…), ale legendu o složitosti života eskymáka. Nejde vo to zjistit, že tam „za kruhem“ se to nehemží jadernejma fyzikama, ale spíš to, že přes maximální odlišnosti mají všechny kultury společný - ZLO. Opravdová kulturní lahůdka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se mi postaví, musím dávat bacha, ať se mi nezlomí (ne vole, nejsu černoch…). 2.) Zatejká mi do iglů. 3.) Thx za titule ,,mechac163“ a „risokramo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se utvrdil ve faktu, že ne všechny filmy jsou pro mě. Přesně toto je ten případ. Takřka tříhodinový snímek, u kterého jsem si po hodině uvědomil, že nevím o čem je. Připadalo mi, že film nemá nijak stanovený příběh a celé mi to přišlo jako sled několika epizod. S "herci" jsem se nedokázal stotožnit a jelikož mi všichni přišly takřka stejní nevěděl jsem kdo je kdo. 2* dávám za vizuální stránku. ()

whitas 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to film s velice jednoduchým příběhem, pomalým tempem, dlouhou stopáží a faktem, že jsem jej viděl v pozdní večerní hodině, musím říct že jsem se rozhodně nenudil. Kdybych se nepodíval kolik minut to trvá, přišlo by mi to jako standardně dlouhý film. Eskymáci jsou si zpočátku dost podobní, ale časem se v nich začnete orientovat. Eskymačky pro změnu vypadají spíš jako nafouknutí tuleni, ale mají svoje kouzlo. Kamera často uhýbá od centrálních bodů obrazu a svou vrcholnou práci dokonává při honičce nahého Atanarjuata (ne že bych byl obdivovatel mužských těl). Pokud hledáte nekonvenční a opravdu filmový zážitek, tenhle snímek je správná volba. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film působí, jako kdyby si ho eskymáci natočili sami sobě pro radost. Nejspíš to tak i bude. Radost jsem z něj však měl i já, přestože jsem měl občas problémy se ve filmu zorientovat. Chvíli trvá, než člověk pochopí kdo je kdo a proč atd. Domnívám, že má film i značnou dokumentační hodnotu, jelikož realisticky popisuje drsný život eskymáků. Dost mě rozsekaly závěrečné titulky, při kterých lze vidět záběry z natáčení. Člověk si pak uvědomí v jakých podmínkách film vznikal a hlavně s jakým nasazením. Je to takový malý, milý film ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první film natočený Eskymákem. (Pavlínka9)
  • Tento film je úplně prvním, ve kterém se používá jazyk Inuktitut. (formelin)

Reklama

Reklama