Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výmarská republika je skvělým časovým údobím pro kriminální seriál s politickým pozadím. Už jen z tohoto důvodu jsem se na tuto záležitost velmi těšil a nebyl jsem zklamán, na druhou stranu ve mně některá rozhodnutí tvůrců dokázala utlumit nadšení, takže jsem sice spokojený, ale na plný počet hvězdiček to nestačilo. Z šestnácti epizod byly sice jen tři výrazně slabší, bohužel, mezi ně patřil i závěrečný díl, který už zašel s akcí do jiného žánru, a tak mi trochu pokazil výsledný dojem. První řadu hodnotím určitě jako lepší, nesmírně mě bavil kontrast mezi krizí ovlivněným denním Berlínem a dekadencí nočního života, stejně tak mě potěšily střety politických názorů (už jen obě bolševické frakce by si bohatě vystačily). Ať už mám jakékoli připomínky, faktem je, že mě seriál bavil a ani na moment jsem se nenudil, takže jsem byl v zásadě spokojen. A abych nezapomněl, ústřední píseň "Zu Asche, zu staub" nemůžu dostat z hlavy, i když se snažím. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Německá minisérie, která není tak mini, ale pokračování snad mít nebude, je velice jednolitá. Příběh se v podstatě točí kolem toho, jak se musí někdo zbavit pornofotek a poté získat vlak. Nic více. Akorát to na nás má hrát lepší atmosféru a má to vypadat lépe, protože to je v Berlíně na konci dvacátých let. Za celý film si vlastně nenajdete oblíbence, jelikož každý se chová nepřiměřeně a nebo nemorálně. Jediné, co vám zbude jsou hezké tvářičky. A nebo naopak. Jeden asi z nejlépe hodnoceních seriálů z Evropy za tento rok, ne-li vůbec. Za mě osobně velké zklamání a jedno velké nic. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Některé věci jsou zde parádní. Celková atmosféra, hrozba komunismu, špioni, politika, německý militarismus. Ta doba je chycená docela pěkně. Jenže celý film umírá na to, jestli to je detektivka, politika, love story nebo jenom špinavá gangsterka. A celou dobu taky nevíme komu fandit, jelikož hlavní hrdina je ale hodně bezbarvý. K závěru série se to ještě více "rozplizává", takže s velikou lítostí musím dát jen 60%. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Napínavé, německé, skvělé, politické, mafiánské, ruské, zlaté, plynové. Tohle se německým sousedům sakra povedlo. Akce, příběh, napětí, korupce, sex, záškodníci, psychostavy, nějaká ta romantika a návyková úvodní píseň. Hrozně moc chci další sérii. ..zu Asche, zu Staub.. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Úvodních několik dílů naprosto dokonalá atmosféra nejistoty. Veškeré pozitivní hodnoty naprosto na vedlejší koleji, ty demokratické jsou snad místy přímo vysmívány. Přes morální ambivalentnost všech postav nelze nedržet palce ústřednímu trojlístku (zároveň bohužel i jejich protivníkům). Ve třetí sérii jsem seriál předčasně opustil, změnilo se to v něco, co už vidět nepotřebuji. ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • Dne 30. září 2018, kdy na německé obrazovky vstupoval cyklus Babylon Berlin, uvedly tři rozhlasové stanice Westdeutscher Rundfunk, Radio Bremen a rbb osmidílný rozhlasový cyklus „Der nasse Fisch“ („Mokrá ryba“), inspirovaný románem Volkera Kutschera. (Přemek)
  • V epizodě se objeví letadlo Ju 52. Děj se odehrává v roce 1929, ale toto letadlo vzlétlo poprvé až 13. 10. 1930 a zařazeno do služby bylo až v následujícím roce. (schwalbe)
  • Max Raabe coby zpěvák Emil Engels zde vystupuje se svým reálným hudebním souborem „Palast Orchester“. (pavelvojta)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama