Reklama

Reklama

Toman

Trailer
Česko / Slovensko, 2018, 145 min (Alternativní 139 min, Televizní verze: 78+75 min)

Režie:

Ondřej Trojan

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Jiří Macháček, Kateřina Winterová, Stanislav Majer, Kristýna Boková, Petr Vaněk, Roman Luknár, Martin Finger, Jaromír Dulava, Marek Taclík, Marián Mitaš (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Filmové drama režiséra a producenta Ondřeje Trojana o vzestupu a pádu na pozadí doby, která dodnes ovlivňuje naše životy. Neuvěřitelný a pravdivý příběh rozporuplné osoby Zdeňka Tomana, šéfa naší zahraniční rozvědky, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu, bezskrupulózního obchodníka s obrovskou mocí a zásadním úkolem. Sehnat peníze, které komunistům vyhrají volby. A Toman peníze sehnat uměl. Pro sebe, pro rodinu i pro stranu. Šmelina, vydírání, kasírování válečných zločinců i jejich obětí. Neštítil se ničeho.  Cena, kterou za svou kariéru zaplatil on i jeho blízcí, byla pak vysoká. Film odkrývá období tzv. třetí republiky, temné roky 1945 – 48, a příběh člověka, o kterém se nikdy nemluvilo. Režisér  Ondřej Trojan přináší na plátno nejen napínavý thriller, ale i co nejvěrnější dobovou rekonstrukci skutečných událostí opírající se o nezvratná archivní a očitá svědectví. (Falcon)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Velmi dobry vizual, ako dokument velmi zaujimavy, ako film strasne roztahany a nudny.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

ezop1012

Tvl, bez "buržoazie" všude na světě akorát chcípáte hlady. Buržoazie vám financovala i tu vaší blbou vřsr. Jste naprosto marný, neschopný, nepoučitelný. Hlásit se ke komunismu může dnes už jenom totální amorální zrůda nebo pacient uzavřenýho oddělení. Bolševici všech zemí, chcípněte na choleru!

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

Dost povedený obraz Jirky Macháčka! První část vcelku dobrý,doufám že druhá část bude o něco lepší

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

propagandisticky film zo zapadnej strany, ...strana sa musela zbavit burzuazie, a urobili to dobre, zial len docasne. a ten snimok ako udatni americki vojacikova pomahaju imigrantom ako ich tam osetruju a sudruha velkomozneho tomana vezu autom, toman si zasluzil spagat, za to aky hajzel to bol

na příspěvěk reagoval hippie2222

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Byl jsem naprosto spokojenej. I ten podceňovanej Macháček to zvládl myslím na jedničku. A o třetí republice a počátcích bolševismu u nás se klidně může natočit ještě dalších 50 filmů, ta díra v dějepisu je pořád sakra velká.

Malstrom

Malstrom (hodnocení, recenze)

Opravdu mě naštvalo, že film zkazili tím, že tam dali záběr standarty prezidenta ČR

HonzaBez

HonzaBez (hodnocení, recenze)

O skutečných osudech hlavní postavy tohoto filmu Zdeňka (Zoltana) Tomana si můžete přečíst v zajímavém článku zde:  

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Macháček mě v traileru teda moc nebere, dovedl bych si představit spoustu jiných herců v takové roli...

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

Uživatel kriplozoik smazal svůj příspěvek.

kriplozoik

kriplozoik (hodnocení, recenze)

rushid

Zdravím. Jak víte, že "vizuály vypadají fantasticky"? Díval jste se na odkuk z kamery při natáčení? Nebo jste viděl hrubý materiál?

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Vizuály vypadají fantasticky. Jestli se povedlo scénaristicky uchopit takhle těžké téma, myslím že by mohlo jít o velký biják.

na příspěvěk reagoval kriplozoik

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Reklama

Reklama