Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Kurz patologie po telefonu aneb lidské tělo je jen schránka, kam se dá nacpat leccos ... Dobře vystavěný a opravdu děsivý a napínavý thriller odehrávající se zčásti na ostrově Helgoland v severním moři a zčásti v pevninském Německu. Moc se neotálí a jde se rovnou na věc a až na trochu přepálený, téměř parodický konec, nebude ani chvilka, kdy byste si chtěli odskočit na záchod ... Bleibtreu a Bauer to dávají s přehledem, sedí i atmosféra a nasnímání. Bavilo moc ... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Prvotním důvodem, proč jsem si film pustila, byl představitel hlavní role Moritz Bleibtreu. Jen mi v souvislosti s jeho jménem moc nesedělo žánrové zařazení, ale světe div se, ono to zafungovalo. Nikdy bych nevěřila, že se budu bát a napětím si kousat nehty zrovna u německého hororu. Christian Alvart do závěrečných minut sice nahňácal až moc zvratů, což působilo poněkud zbrkle, ovšem finální scénu se mu nakonec podařilo ukočírovat víceméně se ctí. (75%) ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Řeže se často a hlavně všechno možné a nejlépe to jde Lindě, která má k tomu díky kreslení komiksů údajné dispozice. Je sice vegetariánka co nerozřízne ani steak, ale Paulův telefonní rychlokurz dělá zázraky. A dělá, protože právě první telefonní pitva je tou vůbec nejlepší scénou, jenž v rozumné míře nepostrádá právě ani humor, který temnou atmosféru rozhodně nekazí. Příběhově je Odříznutí do určité doby velmi slušné, i díky mrazivě větrnému Helgolandu připomíná severskou kriminálku. Proto je škoda, že Christian Alvart v tomto žánru klidně i s nádechem hororu nezůstal a vydal se dost nepochopitelně na let vrtulníkem. Už v posledních dvaceti minutách příběh hodně motá, k předešlému dění které mělo pravidla to příliš nesedí, ale dobrá. Jenže závěr je jedno velké béčko, což sráží i psychopatickou postavu Jana Sadlera. Lepší tři, nebo horší čtyři... 65% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jako supr film. Podle obsahu jsem se domníval, že to bude kokotina která se honí sama za svým ocasem.. Ale vcelku nečekaně jsem se do toho šupnul, tak jsem dostal nečekaně kvakvalitní zážitek. Obsah je asi vo tomto: Herzfeld je patolog. Do života se mu nečekaně vmáčkne Ingver, nebo jaxe menuje.. no a ten se mi jeví jako dost podezřelej, v souvislosti s těma mrtvolkama co se průběžně nacházej.. Ingver krom toho že je podezřelej, je i superbohatej a má príma Medvěda, bez kterýho by byl ten film v hajzlu téměř od začátku,... takže patolog s Ingverem lítaj s medvědem po všech čertech, sbíraj indície na dost divnejch místech, zamotávaj se postavy, a fakt jsem se těšil na Lindu, páč s tou byla vždycky docela prdel.. No je to vážně guláš, ale tak pamparádně poskládanej, že mi to bralo dech, prdel mi strachy cvakala, a pořád jsem nemohl přijít na kloub tomu, kdo je zahradník.. No nakonec to dopadlo úplně jinak než jsem tušil, patolog ufik hajzlovi prstíky a poslal ho do prdele. Teda do Zadku, žejo.. no fakt že jíst bych u toho asi nechtěl, ledažebytopouštěli u mekáče při čekání ve frontě na pěkně vypečenej krvavej bramburgr. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Odříznutí je překvapivě velice povedeným a poměrně originálním thrillerem. Nejvíc mě bavila pasáž improvizované pitvy. Herci jsou skvělý. Klaďasové správně sympatičtí a záporáci uvěřitelně odporní. U spousty postav není dokonce poznat, na kterou stranu patří. Hlavní pozitivum je hlavně dobře dávkované napětí, které je rozloženo tak dobře, že mi vůbec nepřišlo, že film má víc jak dvě hodiny. Odříznutí je přesně ten film, který by si zasloužil pokračování. Přece zůstalo ještě dost částí těla, které by se hlavnímu padouchovi dalo amputovat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama