Reklama

Reklama

Černý zpěvák nepřináší jen líbeznou píseň, ale i bolestivou smrt. Studenti usedající do univerzitních lavic netuší, že se nad nimi snáší temný tón jeho smrtelné ukolébavky. Jako přízrak univerzity tiše prochází učebnami i kolejemi. Jeho repertoár tvoří bolest, krev, agónie a řev umírajících obětí. Kdo se však skrývá za jeho maskou? Jaké jsou jeho skutečné motivy? Proč vraždí v pravidelných intervalech? Proč své oběti brutálně zohaví? Jedná se o zlo sahající až do šestnáctého století, nebo se v černém hábitu skrývá úchylný vrah? Nevíte? Měli byste... Protože - nevědomost zabíjí! (Vapet Production)

(více)

Recenze (42)

hladass 

všechny recenze uživatele

Vydařený slasher... Je fakt, že scénář je docela pitomý a někdy dost nelogický, ale co dneska chcete... Originální slasher natočí málokdo, když skoro všechno tady bylo, takže už záleží jen na zábavnosti... A Tuno Negro zábavný je...Prolité krve, stejně jako ukázaných koziček, je více než dost, humor je správně černý, někdy až morbidní... Takže fanda podobných filmů bude určitě spokojený... Já spokojený byl... ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Šialený vrah sa potuluje univerzitou. Je maskovaný. Používa bodnú zbraň. Vyberá si prostoduché prsatice. Komunikuje prostredníctvom moderných technológií. Rád sa objavuje na toaletách. Obeti, ktorá ho chce demaskovať, ochotne vyhovie... Niekto tu jednoducho príliš pozeral Vreskot, čo by príliš nevadilo, pokiaľ by ním nebol fascinovaný do takej miery, že stráca sebaúctu. Tu už nejde o štýlový horor, ale o nedostatok inšpirovanosti. Rovnakým neduhom trpí napr. i del Torova hollywoodska prvotina Mimic (votrelecké filmy, najmä trojka). Zatiaľčo sa však Mimic snaží o "pozitívnu recykláciu", Prízrak univerzity sa nesnaží (takmer) o nič. A zabúda na retrospektívne vedomie diváka, čo prezrádza i neúctu k percipientovi. Tam, kde by talentovanejší autor využil mystickú atmosféru neskorogotického Španielska (Salamanca) a filmu tak dodal príchuť Mena ruže, náš režisér radšej siahne po soft porne (mimochodom dobrom). Film ale kupodivu vôbec nie je až taký zlý, ako by sa mohlo podľa predchádzajúcich riadkov zdať, možno z prostého dôvodu, že ide o film španielsky (čím to, že v každom španielskom filme je vždy hneď niekoľko supercharizmatických hercov?). Scéna vraždy narkomana aranžovaná v psychedelickom štýle s citáciou Deep Rising a obrazov abstraktného expresionizmu je dokonca úžasná a ani vrahovo "predátorské" videnie neurazí. Je to béčko, na ktoré sa dá pozerať viac než raz, vaše srdce si však pravdepodobne nezíska. Mimochodom, súčasné horory a thrillery sú príliš zaťažené technológiami (mobil, e-mail, TV, PC, kamera, video, watchman...), čo na strašidelnosti vôbec nepridáva - technokraciu divák intuitívne vníma ako krajne neosobnú, čo s iracionálnou podstatou strachu nemá nič spoločné. Buď prídem s prvotriednym scenárom, alebo na súčasné pípajúce hračky rovno zabudnem. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Já se bavil maximálně. Z temné detektivky s humornými prvky film přerostl v hodně absurdní vyvražďovačku až čističku všeho, co bylo v blízkosti. Vynikající bylo varování mladšího detektiva svému staršímu kolegovi, obzvlášť vzhledem k tomu, co následovalo. Samozřejmě jako vraha jsem tipoval v průběhu filmu skoro každého. Jen toho, kdo jim nakonec byl, jsem neodhadl. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Slasher nikdy nepatřil k mému nejoblíbenějšímu hororovému subžánru. Vyjma starých klasik mě v poslední době pro svoji brutální přímočarost zaujala snad jen Noc s nabroušenou břitvou. Nicméně na španělský Přízrak univerzity jsem se docela těšil už pro jeho evropský původ...a dostalo se mi zklamání. Těch pár kladů, které pramení z výše uvedeného ( prostředí, neokoukaní herci apod.. ) naprosto zválcovaly zápory v podobě neuvěřitelných absurdit ve scénáři až jsem si občas myslel, že tvůrcům buď přeskočilo, nebo mají nějaký úplně zvrácený smysl pro humor. Osobně mě navíc dost iritovala postava Škorpiona. Chtěl jsem se původně na detaily povznést a dát tři, ale víc než dvě hvězdičky prostě nevymáčknu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Přízrak univerzity" stojí za vidění hlavně kvůli prostředí ve kterém se odehrává, sympatickým děvčatům a v neposlední řadě kvůli scéně která odrovnala kolegu Obituse :-)) . Ta už ovšem byla součástí možná největší slabiny snímku - nesmyslně (a doslova) přepáleného závěru, ve kterém dostává logika řádně zabrat a který občasná hluchá místa v předchozím ději už divákovi stejně nevynahradí. Ale celkem vzato, na průměr to stačí... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama