Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 3
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (104)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

1. série. Přesně jak jsem čekal, záležitost stojící na jméně, názvu, popkultuře a "předloze". Přišlo mi to neskutečně utahané, zdlouhavé a nezajímavé, přesně jako poslední Kingovky, u kterých jsem před dvaceti lety skončil. (*) 2. série. Jak byla první série slabá a nevýrazná, tak tahle je povedená, akční a nápaditá. Velmi mě potěšilo zapojení Marstenova domu. Lizzy Caplan je skvělá. (****) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Má to dobrú atmosféru aj sa to nesie v duchu tradičných Kingovských diel. Ale aby sme do toho úplne prenikli tak si to vyžaduje asi lepšiu hlavnú postavu. To je najväčšia výtka celému seriálu. André Holland je príliš toporný a emočné prázdny, aby nám mohol skutočne predostrieť hrôzy a pochybnosti do takej miery, aby sme sa s nimi ako divák stotožnili. Vďaka nemu je aj finále celej série strašne nezaujímavé. Čo je škoda lebo väčšina odkazov a vedľajších dejových línií funguje. Iste zápletka a jej postupné odkrývanie je trošku kostrbaté. Ako keby tvorcom občas ušlo ako vysvetliť určité súvislosti tak aby to bolo z toho dramaturgického hľadiska okej, ale pozerať sa na to dá a nie je to žiadny veľký prúser. Bill je v pohode ale ako náhle sa vyjaví hlavné tajomstvo tak mi jeho predchádzajúce konanie veľmi nedáva zmysel. Postava ktorá si pre mňa ale kradne celú sériu pre seba je Sissy Spacek. Jej časť The Queen je dokonalá a ako jediná ma dokázala emočne dojať a pohladiť. Zatiaľ som zvedavý čo bude ďalej. Zatiaľ prvá séria takých opatrných 75%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvoch medzi sebou nevyrovnaných sériách neostáva nič iné, len spriemerovať obe série. Tá prvá nás uvádzala do nového hybridného "king" univerza a nepôsobila príliš presvedčivo, ale bolo z nej cítiť vysoký potenciál. Tá druhá ho už využíva naplno, je atmosférická, hutnejšia, ponúka silnejší príbeh a aj lepšie herecké výkony, čo je ale dané najmä tým, že herci presne vedia, čo sa od nich chce. V takto nastolenom smere sa dá ísť samozrejme do nekonečna, dúfam však, že tvorcovia si zachovajú zdravý rozum a seriál sa utne v ten najlepší moment. Inými slovami očakávam, že ak vznikne ďalšia séria, mohla by byť aj tou najlepšou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Stranger Things přichází další seriálový ohňostroj nostalgie, který se tentokrát odehrává ve fikčním světě utkaném z nejlepších nočních můr Stephena Kinga.. Pro kingofily téměř orgastická záležitost, rozhodně i famózně odehraná, u níž však navýsost oceňuji tu odvahu tvůrců důsledně budovanou téměř plíživou atmosféru plnou strachu a okusování nehtů zbortit twisty posledních dvou epizod.. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to není špatné – atmosféra, která by se dala krájet, záhady, napětí, zajímavé postavy a otázka „O co tam jde?“. Jenže asi tak po čtvrtém díle se to začne podělávat. Roztahanost, která je místy až komická. Jakmile zjistíte, „kdo je ten kluk kleci“, dojde vám, že celý ten konstrukt je pěkně vycucaný z prstu, spousta motivů, které vedou odnikud nikam (motel, věznice, auto na vrakovišti), a slouží jen k tomu, aby se natáhla délka. Tohle nevypadá jako adaptace Kingovi knihy, ale jako třikrát vydestilovaný King podávaný se sušenkami z Psycha. Vadí mi ten mišmaš, který se stane v posledních třech dílech, vadí, že ztráta paměti, způsobí, že postava A něco neřekne postavě B už v prvním díle, čímž by samozřejmě žádný seriál nebyl, vadí mi logické chyby a v chování postav a náhodná setkání uprostřed lesů. Ne, tohle nejsou Stranger Things, ale spíš LOST. Velká škoda, potenciál byl obrovský. :-( ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Když Henry Deaver (André Holland) navštíví Marthu Lacy (Frances Conroy) kvůli informacím ohledně jejího zesnulého manžela, objeví v jeho pracovně složku s výstřižky z novin o historii Castle Rock. Mezi články můžeme najít článek odkazující na novelu Tělo / Stůj při mně (1986), objevuje se zde i zmínka o  vzteklém psovi – Cujo, vzteklý pes (1983), dále je zde článek, kde je zmíněn Leland Gaunt - Obchodník s hrůzou (1993). (Reesam)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama