Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (104)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to není špatné – atmosféra, která by se dala krájet, záhady, napětí, zajímavé postavy a otázka „O co tam jde?“. Jenže asi tak po čtvrtém díle se to začne podělávat. Roztahanost, která je místy až komická. Jakmile zjistíte, „kdo je ten kluk kleci“, dojde vám, že celý ten konstrukt je pěkně vycucaný z prstu, spousta motivů, které vedou odnikud nikam (motel, věznice, auto na vrakovišti), a slouží jen k tomu, aby se natáhla délka. Tohle nevypadá jako adaptace Kingovi knihy, ale jako třikrát vydestilovaný King podávaný se sušenkami z Psycha. Vadí mi ten mišmaš, který se stane v posledních třech dílech, vadí, že ztráta paměti, způsobí, že postava A něco neřekne postavě B už v prvním díle, čímž by samozřejmě žádný seriál nebyl, vadí mi logické chyby a v chování postav a náhodná setkání uprostřed lesů. Ne, tohle nejsou Stranger Things, ale spíš LOST. Velká škoda, potenciál byl obrovský. :-( ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po návrate do svojho rodného mestečka Henry Deaver (André Holland) zisťuje, že prišiel v správnej chvíli. Obdrží telefonát od neznámej osoby, ktorá mu povie, že v neďalekej väznici Shawshank bol objavený muž, ktorý bol dlhé roky zatvorený v klietke pod zemou. Po vyslobodení boli jediné slová, ktoré vyslovil, Henryho menom. Henry sa na prípad zameria a postupne začína zisťovať, že udalosti, ktoré sa začali odohrávať, by mohli pomôcť objasniť, prečo je mestečko Castle Rock a jeho obyvatelia považované za prekliate. - Castle Rock je dôkazom, že môžete do svojho projektu pritiahnuť bandu špičkových hercov zo žánru, ale ak je seriál postavený na slabom scenári, všetko, čo bolo v úvode poctivo vystavané, sa s pribúdajúcimi epizódami rozpadne. Ešte horšie je to, že otázok neustále pribúda, ale odpovede akosi neprichádzajú. Tvorcovia sa zameriavajú na veci, ktoré boli na obrazovkách spracované nesčetnekrát, a pritom majú už od úvodu k dispozícii tolko originálnych vecí, na ktoré by sa mohli zamerať. Jediné, čo výrazne funguje, je mystérium okolo mestečka Castle Rock, pretože divák v priebehu celého seriálu cíti, že tam číha niečo zlé, ale netuší čo. Spomínané excelentné herecké obsadenie hrá perfektne a mne osobne najviac vyhovovala Jane Levy, ktorá síce nedostáva vela priestoru, ale každú jednu scénu s ňou som si vychutnával. Tu ale trochu nadržiavam za to, ako strašne táto slečna chváli hororovú komunitu. André Holland podal taktiež vynikajúci výkon a ukázal, že medzi televíznymi hercami má len málo konkurentov. Bill Skarsgård bol v prvej polovici desivý, ale keď začal rozprávať, akosi stratil svoj šarm, čo zase prisudzujem tomu, aký dojem vytvoril v It. Celkovo som z tohto seriálu úplne na vážkach, pretože zatial čo v niektorých aspektoch úplne dominuje, v ďalších nehorázne zaostáva. Ale aj keď môj komentár môže vyznieť skôr negatívne, zhliadnutie odporúčam, aby každý mohol posúdiť sám. + herečka z XX + herec z Into the Grizzly Maze + herečka z Carrie + herec z American Horror Story + herečka z Evil Dead, Don't Breathe a Office Uprising + 2 herci z It + herečka z The Mist a American Horror Story + herec z Shut In, Welcome to Willits a Jack Goes Home + herečka z Krampus ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna fantasy, na vrchole blaha, akú si vie divák čo i len predstaviť. Nechápem, ako si môže niekto pustiť takýto film, respektíve seriál, a potom sa sťažovať na prílišnú záhadnosť. To je ako povedať maliarovi, aby “natrel” kuchyňu na oranžovo, a potom pičovať, že je príliš krikľavá. “Castle Rock” je pecka od úvodu, až do samotného záveru, ktorá sa dokonale pohráva s mysľou diváka. Absolútne nič nie je jasné, otázky pribúdajú, všetko je otvorené, i nesmierne mätúce zároveň. Odpovede sú v nedohľadne, pričom “ako-takých”, sa divák dočká až v samotnom závere. Za mňa “⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️” ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Od začiatku ma to bavilo, fascinovalo( pretože Bill Skarsgard bol proste úžasne démonický) postupom času, od epizódy po epizódu sme skládali puzzle príbehu, ktoré keď sa zdalo byť už zčasti zložené sa zasa s pridaním ďalšieho dielu rozpadlo do základu. Je pravda, že záver som si predstavoval epickejší a taký, ktorý ma rozloží, avšak King nikdy neprestane provokovať a prekvapovať. Castle Rock je proste to najlepšie, čo sme mohli poslednú dekádu na TV obrazovkách v rámci tohto podobnému subžánru vidieť. Žánru Trier a Lynch na druhú. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Billa Skarsgarda do každé rodiny, ale silně mě zklamalo, že místo opravdového konce se rozhodli pro zadní vrátka. A po přečtení rozhovoru s tvůrci a druhém shlédnutí mi přijde, že ne že by si otvírali vrátka, ale spíš že ve stylu J. J. Abramse a jeho Ztracenců záměrně nemají ucelenou vizi, o čem vyprávějí (takové ty kecy typu "je to na divákovi, jak si to vyloží, a my vlastně nevíme, jak je to správně"), a snaží se pouze být tajemní jak hrad v Karpatech bez narativního účelu, což je autorský přístup, který mě vysloveně se*e, mimo jiné proto, že to shazuje a ponižuje divákovu snahu pochopit vnitřní fungování toho magického fikčního světa. Jak si mám užít hledání klíče, když ho tam tvůrci odmítli schovat?! Dang it. P. S.: Melanie Lynskey rules a Waitsovu píseň "Clap Hands" jsem po dokoukání seriálu poslouchala asi deset hodin v kuse a teď ji mám nastavenou jako budík, aby neminul ani jeden den, kdy bych tuto píseň neslyšela. P. P. S.: Je rovněž možné, že jsem idiot a ještě k tomu slepý idiot, neboť že má Billova postava každé oko jiné barvy jsem si všimla až při druhém sledování a až u předposledního dílu. A to jsem po většinu času zírala hlavně na něj, co si budeme povídat. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Když Henry Deaver (André Holland) navštíví Marthu Lacy (Frances Conroy) kvůli informacím ohledně jejího zesnulého manžela, objeví v jeho pracovně složku s výstřižky z novin o historii Castle Rock. Mezi články můžeme najít článek odkazující na novelu Tělo / Stůj při mně (1986), objevuje se zde i zmínka o  vzteklém psovi – Cujo, vzteklý pes (1983), dále je zde článek, kde je zmíněn Leland Gaunt - Obchodník s hrůzou (1993). (Reesam)
  • Když dozorce přivádí novou ředitelku věznice (Ann Cusack) do kanceláře, říká, že sebevraždu spáchali již 4 její předchůdci. Dále ukazuje díru po kulce, která tam je po řediteli Nortonovi. Toto je odkaz na legendární film Vykoupení z věznice Shawshank (1994), kdy se na konci filmu zastřelí ředitel Samuel Norton (Bob Gunton). (gavosh)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno