Reklama

Reklama

Spoorloos

  • Francie L'Homme qui voulait savoir (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý zamilovaný párik z Holandska, Rex a Saskia, sa rozhodne stráviť svoju dovolenku vo Francúzsku. Obyčajná cesta autom sa však zmení v peklo v momente, keď dvojica po prekročení francúzskych hraníc zastane na miestnej benzínovej pumpe. Saskia odbehla po občerstvenie, ale späť sa už nevrátila. Zúfalý Rex sa snaží chytiť každej maličkosti, ale nič nevedie k úspechu. No nevzdáva sa. Po Saskii pátra aj po nekonečných troch rokoch. Na všetko bude mať možno odpoveď Raymond Lemorne. Muž, ktorý stojí za tajomným únosom. Je Rex pripravený prijať desivú pravdu? (Tomco)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zásadný problém nastal hneď v úvode, kedy je dokonale potlačená veškerá logika konania postáv. Od tohto momentu som sa už viezol na vlne, ktorú mi ani omylom nebolo zapotreby, pričom čím viac išiel snímok príbehovo vpred, tým viac mi prišiel absurdnejší. Neviem, prišlo mi to celé dejovo úplne “jebnuté” .. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

George už si tě nedám, protože tohle mně úplně stačilo . Šla jsem do Spoorloos s tím, že je mysteriózní, ale ne takhle utahaný, kde jsem si stihla pomalu udělat všechny domácí práce a s naprosto nesympatickými herci, pouze s jedinou, která zmizí hned na začátku. Chybělo tomu snad všechno, co bych od takového filmu normálně očekávala a ani mě tím pádem neláká vidět remake. Škoda, ale já dneska nad dvojku nepůjdu ani omylem. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který mě bavil méně než jeho americký remake. Obvykle fandím našim evropským sousedům a hrdinně nenávidím americké kopírovače, ale Spoorloos pro mě byl až příliš klidný a zároveň vynervovaný, tím způsobem, který mě naprosto ubíjí. Vždycky si vzpomenu na vznětlivé jižany, kteří jednají bez přemýšlení. Elektronická hudba možná byla tehdy ve filmech velká móda, pro mě je to ale jen umělé navození znepokojující atmosféry, které mě znepokojuje úplně jiným způsobem, než by si tvůrci přáli. Jistě je to skvělé zahraný film s dobrým nápadem, ale je to celé unylé a pro mě to postrádá tu správnou atmosféru. A konec mi přišel useknutý, jako kdyby se už režisérovi nechtělo dál myslet a říkal: "Nazdar přátelé, končím, víc po mně nechtějte." ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Frantíci se spojili s Nizozemcema a vytvořili krásný eurohoror/thriller, který by si neměl nechat ujít žádný fanoušek žánru. Sledujeme zde dva paralelní příběhy. Ten první je o muži, který hledá svou ztracenou přítelkyni, o kterou přišel když spolu jeli na dovolenou do Francie. Ten druhý je o spořádaném profesorovi s dobrým společenským postavením, ženou, dvěma dcerami a pěkným bydlením, ovšem taky se snem unést nevinnou ženu, se kterou by si mohl dělat co by jen chtěl. Příběh se rozvíjí poměrně pomalu, což ovšem na druhou stranu dává prostor pro poznání postav a jejich motivací. Ke konci, kdy už je Rex blízko k zjištění skutečné pravdy o zmizení své přítelkyně, jsem byla natěšená na to, jak se vše vysvětlí a jak bude vypadat závěr. S obojím jsem byla velmi spokojená, což se mi zase tak často nestává, protože málokterý filmař (alespoň z mého úhlu pohledu) dokáže natočit závěr, který by byl adekvátní. Zde se to povedlo na jedničku. Spoorloss rozhodně jen tak z hlavy nedostanu a proto si svoje čtyři hvězdičky zaslouží. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na tom scénáři se dalo určitě líp zapracovat, stejně tak i na atmosféře v určitých místech a pak mě taky celkem zklamal konec, jelikož se dal celkem lehce odhadnout (SPOILER ale kdyby Rex prostě jen zdrceně odešel pryč a kafe s uspávadlem nevypil, tak bych byl mnohem spokojenější, protože v tu chvíli už bylo naprosto jasné, že to Saskia má bohužel už za sebou KONEC SPOILERU), ale jinak za mě celkem spokojenost. Příběh mi přišel dostatečně zajímavý, v určitých scénách i dost napínavý a atmosférický, hlavně poslední půl hodina si získala moji plnou pozornost. Plus je to taky solidně zahrané a trošku i originálněji vedené, než jiné podobné thrillery. Dokonce je to i dost mysteriózní až do samého konce. Až mě mrzí, že nemůžu dát víc, ale mínusů to nemá zrovna málo a nejspíš hlavně kvůli tomu odhadnutelnému konci ani nemám pocit, že bych to někdy musel vidět znova. Takže zůstanu jen u silných 3* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Originální filmový plakát byl stylizovaný jako skutečné oznámení o pohřešované osobě. (topr harley)
  • Na film můžeme narazit v knize „101 hororů, které musíte vidět než zemřete“. (pornogrind)

Reklama

Reklama