Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Básník Štěpán Šafránek je přijat na medicínu a stává se studentem prvního ročníku. Do školního roku ale nevykročí zrovna nejšťastněji, protože se nepříliš dobře uvede u docenta anatomie Sejkory, a navíc dostane svatební oznámení od Borůvky, která se vdává za snaživého úředníka Emila Nádeníčka. Jeho novými spolužáky a spolubydlícími na koleji jsou sebevědomý Honza Antoš z Kolína, který se může pochlubit fotografickou pamětí, bodrý Moravák Venoš, jenž má bohaté zásoby proviantu i bohatě vyšívaný kroj, a černoch Numira Cassou Thomb, jemuž spolubydlící začnou říkat stručně Mireček. Přestože mají všichni učení nad hlavu, jediný Štěpán ne a ne najít správnou metodu, jak vše zvládnout. A tak Štěpán studuje, pracuje, občas básní a také se zamiluje do studentky zdravotní školy, které začne říkat Jeskyňka. Jako strašák nad ním visí blížící se zkouška z anatomie a nepřátelský docent Sejkora. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (349)

sud 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl "Básníků". Od jedničky se dostal v komice ještě někam dál a s novým prostředím přišel i trochu jiný typ humoru hlavně díky kamarádům z koleje. Zvláště byly humorné ty scény, ve kterých vystupuje Mireček ("jdu vyměňovat genetické informace"). Pochybuji, jestli někdo někdy natočí lepší filmy o mládí a dospívání než jsou první dva díly "Básníků". "Klíííííííííííd". ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Film nabitý tolika nesmrtelnými hláškami a tak skvělým humorem, že pět hvězdiček je málo....Štěpán se tentokrát pokouší získat (marně) srdce sestry žákyňky Jeskyňky a také zkoušku (úspěšně) z anatomie....Galerie postaviček se rozrůstá o Mirečka, Honzu Antoše z Kolína,Venoše Pastyříka z Kyjova, Vendulku Utěšitelku a další a další nezapomenutelné osůbky... Dušan Klein opět potvrzuje, že Básníky umí... ()

Reklama

Aven 

všechny recenze uživatele

Spousta vtipných postav, humorných hlášek a hodně smutný konec dělají z tohoto dílu vrchol básnické série. Člověk by řekl, že Klein během jednoho filmu nenechá Štěpána vstoupit dvakrát do stejné řeky, ale on nechá a je to o to smutnější, že takhle to v životě i s většinou žen opravdu funguje. Je to smutné, ale člověk opravdu o ty iluze musí přijít, nejlépe pořádně bolestivým způsobem, aby mohl v dnešní společnosti fungovat. Je to špatně nastavené, je to smutné, ale žel je to tak. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Druhá honba za zásunem byla srovnatelné kvality jako první díl. Nepříliš pohlednou Šafránkovou vystřídala podstatně koukatelnější kočička, která se zde objevila čistě jako doplněk a sexuální objekt. Dost mě bavily přednášky. Nejvíce asi kluci z ústavu duševní hygieny a jejich cesta za dosažením dokonale uspořádaného stolu. Potěšil kratší výstup Františka Filipovského, který byl znovu úžasný. Docela dobře byli vybraní i Roden, opičák a nechutně přehrávající Moravák. Humoru a hlášek jsem zde zaznamenal o něco více, než tomu bylo v předešlém filmu. Jinak snímek docela dost okopíroval první díl. Romantická básnička byla také prakticky stejná jako v prvním díle. [75 %] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi na tý škole kvůli talentu, kdežto já tady už čtvrt roku předstírám inteligenci." Studentské problémy budoucího MUDr. Šafránka mne zastihly chvíli před nástupem na vysokou školu a tak se musím přiznat, že jsem z nich opravdu svědomitě čerpal. Zejména se jednalo o soužití s něčím podobným jako byl Numira Cassa Tomba alias Mireček, dále jsem rychle odhalil studentku zaujímající pozici Vendulky Utěšitelky a nejvíce mne obohatilo schéma Leffingwellova psacího stolu s modifikaci dle Bronschteina. Jen si nejsem jist, zda byl dobrý nápad přesunout poznámkový blok z dominantního sektoru A2 do ergonomicky výhodnější polohy v sektoru B5, protože já bych hromádku učebnic ze sektoru A5 dal na uvolněnou A2, zápisník by pak mohl být v ergonomicky stejně výhodném sektoru A5 a student by si pak mohl svobodně vybrat, na kterou pozici ze zcela volného sektoru B mu upadne hlava. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (17)

  • V pitevně si Sejkora (Jan Přeučil) stěžuje na Mirečka (Joseph Dielle), co že ho v těch Zahrádkách učili, když neví, jak se skloňuje slovo játra. Zahrádkami myslí skutečně existující Ústav jazykové a odborné přípravy zahraničních studentů Univerzity Karlovy v Praze, Studijní středisko Zahrádky. (rakovnik)
  • Kvůli slovenskému akcentu Adriany Tarábkové propůjčila Jeskyňce český hlas Miriam Chytilová. (funhouse)

Reklama

Reklama