Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (421)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka úžasná a mladá verze Willa Smithe uvěřitelná. Akce je vymazlená a odehrává se na zajímavých místech (na Kostnice mám letos štěstí). Ang Lee je machr. Příběh je bohužel devadesátková klasika, která bude mít příští rok třicet let výročí. Přitom stačilo aby Henry nebyl hodný hitman. Owen nevyužitý, Smithové hrajou svůj standart, Mary Elizabeth je ovšem neuvěřitelně super. Nikoho nepotřebuje, ničemu se zase tak moc nediví a v kariérním postupu má jasno. Blíženec není revoluce, prostě jen slušný akčňák. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od Gemini Man som nemal moc veľké očakávania, no zaujal ma trailer, kde mladý Smith naháňa starého Smitha. Hneď na úvod musím povedať, že nič prevratne nečkajte, okrem dobre spraveného, digitálne omladeného, učesaného a vylešeteného Willa Smitha, ktorý vyzerá skutočne famózne. Čo sa týka príbehu, tak je fajn a zaujme, aj keď každému komu aspoň trošku zapaľuje napadne, ako sa to presne skončí. Príbeh nieje nič extra a väčšinu ukázali už v ukážkach, ale dokáže zaujať jedným hercom, ktorý kope riť sám sebe. Musím sa priznať, že ma úvod bavil trošku viac, ešte keď bolo všetko zahalené rúškom tajomná, pretože záver, alebo teda druha polka skĺzla do klasického akčného filmu, bez nejakej strhujúcej scény alebo zvratu. A tým nemyslím akciu, ta bola celkom fajn, aj keď niekedy mi tie rýchle zábery k tomu moc nesedeli. Bavil som sa, no nebyť Willa Smitha šiel by som asi s hodnotením o niečo dolu. Obľúbený soundtrack: Gemini Man. 80% - 4* ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem verzi ve 3D a v HFR což byl tak dokonale vyčištěný obraz až mě to občas přišlo nepřirozený, ale může být že někdo jiný z toho bude nadšený. Na samotným filmu musím nejvíc ocenit akční scény, motonáhečka hýří kreativitou v každý sekundě a fighty mají nejen skvělý chorea, ale kameramen věděl kde stát a střihač jak střihat, tady opravdu není co vyčíst a klidně bych dal pět. Příběh jako takový mě s ohledem na žánr přijde v pohodě a nějak zásadně spousty věcí neřeším, protože tempo u akčního filmu je víc než vyprávěcí táhlo. V některých momentech mě však přišlo zvláštní chování postav,m vlastně celá ta Budapešťská epizoda zejména s telefonem madam tajné působila trošku směšně. Willíkovi tyhle role asi sluší, ale zrovan ukázka herectví to tady fakt není. Nicméně s ohledem na to, že v poslední době mě jednoduché akční snímky docela zklámávají svou zdlouhavou nudnou ukecaností (zdravím Sly ), tak tohle je docela neurážející akční fresh jednohubka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uplne nechapu to mizerny hodnoceni, dostal jsem v podstate presne to, co jsem cekal. Cely to vypada jak trochu min vaznej Bourne, coz je pro me plus, akce k nejaky revoluci ma hodne daleko, ale je hodne podarena a je tu i par fakt fajnovejch scen. K tomu tu je naprostej sympatak Smith a jeho omlazena verze vypada naprosto realisticky. Winstead je taky sympatacka, jen se sem moc nehodi a Owen jako zaporak bez pripominek. Jediny, kdy se to trosku posere, jsou vzajemny bitky, tam to zacne vypadat hodne pocitacove. Ale celkove vlastne spokojenost, mohlo by tu bejt sice trochu vic akce, obcas je scenar lehce pritroublej, ale jinak nemam problem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možno by bolo lepšie, ak by mladého Smitha hral proste normálny herec, ktorý sa naňho podobá, ale chápem režiséra, že si to chcel vyskúšať a že sa vďaka tomu (možno) zapíše do dejín kinematografie, pretože digitálne omladzovanie hercov určite nie je žiadnou samozrejmosťou. Dvojnásobne nie v celovečernej minutáži, kedy je daná postava na plátne "stále" (na rozdiel napr. od Lukea Skywalkera v Mandalorianovi alebo Tonyho Starka v Captainovi America 3). Smith sa snaží, ale už to nie je ten sympaťák, ako v 90. rokoch. Najlepšia je Mary Elizabeth Wistead. Naopak Owen je o ničom a Wong síce fajn, ale zbytočný (čo dokazuje absurdným odchodom z deja). Zo začiatku si to napriek nedostatku akcie paradoxne drží drajv, ale potom prichádza nuda. Scenár je biedny. Z rutiny to ako-tak vytrhne len práve akcia, ktorej s pribúdajúcimi minútami síce začne byť čoraz viacej, ale predčasný vrchol žiaľ vidíme už v dravej motocyklovej pasáži (a ani ona nie je taká geniálna, ako som čakal). S oškretými ušami 3*. Rozpočet 138 miliónov, celosvetová tržba 173. Nič moc. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Mladší verze postavy Willa Smithe nebyla pouze omlazená oproti původní předloze (podobně jako S. L. Jackson v Captain Marvel, 2019), ale vytvořená komplětně digitálně. Smith tak hrál mladší postavu 2x. Jednou na place a podruhé s motion-capture oblekem k zachycení mimiky, pohybu a výrazu. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)
  • Film je natočen, stejně jako předchozí film Anga Leeho Ulička slávy (2016), ve 120 snímcích za sekundu. Ang Lee jí často, spolu i s dalšími „vizionářskými“ režiséry (např. James Cameron), označují jako budoucnost kinematografie. Film se pak promítal i ve 3D, a to i ve vybraných kinech v ČR. (ČSFD)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama