Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (384)

tron 

všechny recenze uživatele

„Statočný neznamená, že sa nebojíš.“ Tretie V zajatí démonov a do tretice mám zase ten istý pocit, ako po minulé dva razy – že som svojím spôsobom nevďačný. Nadávam na béčka, hromžím na céčka, vyjadrujem hlbokú nespokojnosť, ak niekto mieša horor s humorom... Ale keď sa objaví čistý, vážny a dobre natočený a zahratý áčkarský horor, neviem mu dať viac, ako 3*. Problém je v tom, že je síce pekné, že sa herci snažia a ich postavy nie sú zle napísané (na tejto sérii je veľmi fajn práve ten ich silný manželský vzťah, ktorý prekoná nejednu doslova pekelnú prekážku), ale zároveň to nie je niečo, čo by strhlo. Rovnako tak strašiace scény sú síce poctivé a mäsité, ale v podstate je to jedno veľké klišé. A pravdupovediac tie skoro dvojhodinové (niekedy aj viac) stopáže sérii tiež nepomáhajú. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle byla tak neskutečně debilní nálož, že jsem u toho málem 16x usnul. Pro pána boha nechte už tyhle duchařské horory napokoji, obzvláště pak Conjuring, protože tady se násilně ždíme motiv, který byl znásilněn a přeždímán už tolikrát, že by se člověk nedopočítal. Conjuring 3 je řekl bych “different story, same shit”, protože kulisy a detaily jsou trochu pozměněné, ale základní kostra je pořád to samé dokola, bez jakékoli inovace. Herecky mdlé (Farmiga vypadá na 70:D), příběhově katastrofální a nezáživné, atmosféra 0, jump scares taky 0 (!!!!!????) a ačkoliv mě ze začátku těšilo, že jde o “tak trochu jiného ducha” a kamera se neomezuje jen na jednu rodinu v jednom domě, časem mi tohle detektivní vyšetřování, obhajování démonické posedlosti před soudem a v závěru tak trochu home invasion začlo lézt neskutečně na nervy a objektivně můžu říct, že to je velmi špatný film. Pokud tohle diváci vyhajpujou do červených hvězdiček, tak už je to jen důkaz, že česká divácká nenáročnost nezná hranic… ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Z celkové řady již třetí stejnojmenný film a ze souvisejících filmů (Annabelle, Insidious, Sestra, La Llorona) už to musela být alespoň desítka. Vzhledem k počtu předchůdců, mne až zaráží, jak vysokou úroveň si bylo dílo schopno zachovat. Nejenže byl horor nápaditý a originální, ale také nadprůměrně strašidelný a toho si cením pokaždé. Nácházela se zde celá řada dobře zvolených lekaček, nepříjemného kroucení těla a do toho scény s neuvěřitelnou temnou atmosférou, která byla pozvolna v průběhu budována tak dobře, že jsem se v reakci na to strachy postupně rozpouštěl ve své posteli. Kromě strašidelných scén bych chtěl ještě velice pochválit herecké výkony všech zůčastněných a k tomu výborně zvolenou záporačku, jež představovala mocného protivníka. Na závěr, i když zde byl moc dobře vykreslený věčný souboj dobra a zla, tak scéna s ,,power of love" mi připadala malinko cheesy (syrová), ale nejedná se o nic, co by dramaticky ovlivnilo mé hodnocení. 90% PS: Nejenže toto pokračování vyrovnalo své předchůdce, ale ještě se zařadilo mozi mé nejoblíbenější. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $39miliónov║Tržby USA $65,631,050 ║Tržby Celosvetovo $206,431,050 ▐   V prvom rade chyba zveriť takýto dobre rozbehnutý projekt úplnému rutinérovi ako je Michael Chaves. Dobre už aj démoni 2, nebola taká príjemná duchárska maznanica ako prvý diel ale čo to ešte ponúkla. Tu to je akosi postavené len na vode, že vraj najdesivejší príbeh od Warrenovcov. Na úvod vymítanie ako hovado a potom kde nič tu nič. Ten akýsi povestný démon tu je strašne prispatý, priam monotónny. Postavy dosť nevýrazne, ako tak to tu tiahne len ústredná dvojica Warrenovcov. Dúfam že už túto sériu na ktorú sa už nelepili, kadejaké vedľajšie blbyny ako Mníška či Annabella nechajú už späť, lebo len zbytočne prilievajú olej do ohňa, ktorý len troška tleje, dohorieva a nechutno dymí.   /55%/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželský pár záhadologů chce tentokrát spasit duši mladíka, kterého posedl "rohatej"  a kterému za vraždu hrozí trest smrti. Režisér propaguje strašení pro mateřskou školku, absolutně si nedovedu představit, že se u filmu někdo lekne, nadskočí z gauče, případně navštíví toaletu, aby ulevil střevům v důsledku mrazivé či naléhavé obavy z právě sledovaného filmového dějství, a téměř dvě hodiny sledovat absolutně předvídatelný film není překvapivě úplná ztráta času. Michael Chaves režíruje podruhé, je to zase horor a má omezený limit na krevní průtok a všeobecně drastické scény, celý film totiž působil dojmem, jak kdyby musel dodržet pravidla filmu přístupného mládeži, což je u hororu docela problém. Takže spousta scén má strašidelně výživný potenciál (kupříkladu sekvence z márnice), jenže se každá taková scéna zakončí korektně až naivně, tudíž otrlý hororový divák odchází z projekce, protože ten trapas s nepodařeným naháněním hrůzy prostě nevydrží, zbytek tomu dá šanci, i když tak nějak tuší, že každý režijní postup je těžce předvídatelný a ničím výjimečný. Velkým poutačem je zdařilá technická stránka, kdy film působí dražším dojmem, a masky, dekorace a další propriety zaslouží pochvalu. Osvědčené herecké duo Vera Farmiga a Patrick Wilson nepolevuje ve svém charismatickém a dramatickém úsilí. A jistě i fakt, že jde o případ podle skutečných událostí, byť se v mnoha ohledech jedná o fabulaci, se rozhodně také počítá.  Bohužel se v podstatě jedná o málo působivý a jakkoli zajímavý horor, kde je užito hodně obehraných postupů, co jsou známy ze spřízněných snímků, nebyly k vidění žádné úchvatné sekvence, to nejlepší z celého filmu obstaral úvod s exorcismem, načež dalšími hororovými laskominami se povážlivě šetřilo. Do průměru moc nescházelo. 6/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Počas záverečných titulkov prebieha spravodajský rozhovor so skutočnými Edom a Lorraine, spolu s fotografiami scén z filmu a dialógmi zo zvukovej nahrávky exorcizmu Davida Glatzela. (Pat.Ko)
  • V severoamerických kinech film utržil 65,6 milionu amerických dolarů, v celosvětových souhrnně 206,4 mil. (NIRO)
  • Film se natáčel v americkém státě Georgia, zejména ve městech Atlanta a Newnan, kde se nachází historická budova, v níž se odehrával soud. Pak se dále natáčelo ve městech Palmetto, Buckhead a Fayetteville. Točilo se zhruba 80 dní. (Trajektt)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama