Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Arnold v roli truchlícího pozůstalého nezpůsobil tragédii, ale umím si na jeho místě představit charakterního opravdového herce. Příběh je ale tak silný, že ho utáhne i viditelně bývalý Terminátor, navíc v tak eufemisticky řečeno podivných košilích. Škoda jen konce, ten trochu předchozí ždímání pocitů diváka degradoval, když vyzněl do prázdna. To rozhovor mezi Holanem a Popprem emoce dokázal vytěžit dokonale. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strejda Arnold se na stará kolena pustil do dramatických rolí a kupodivu mu to docela jde. Ale ačkoliv film láká právě na Arnieho, hlavní hvězdou je tu z mého pohledu Scoot McNairy, jenž perfektně ztvárnil dispečera, kterému se po nehodě rozpadl celý život. A to souvisí s další věcí, co se mi líbila.. Nebyla tu žádná vyloženě kladná a ani vyloženě záporná postava. Prostě to bylo tak, jak to v životě chodí. Oproti tomu stojí trochu unylé zpracování, které postrádá spád a na můj vkus by se tu trochu dalo přitlačit na emoce. Navíc srážka letadel dostala prostor jen na radaru, což je kvůli hlubšímu dojmu docela škoda. Nicméně i tak se jedná o celkem slušnou práci a jsem docela zvědav, kdy se Švarcíka dočkáme v nějaké shakespearovině. 60% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak je zde prezentováno, vždyť kdo může soudit, pokud to nezažil? Jedním z nejhorším možných způsobů přijít o rodinu a řetězcem nešťastných náhod zapříčinit jejich smrt? Co všechno budete mít v hlavě? Jo, Arnold je vždycky koženej, ale tady to sedlo, protože člověk uzavřený neštěstím do sebe bude těžko hýřit přehnanou mimikou, že. Musím uznat, že stárne s grácií, i ta jeho chůze medvěda po obrně se dala snést. Slušný film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger předvádí, že umí hrát, a co si budeme povídat, mně to v případě tohoto filmu celkem stačí. Příběh je docela dobře dramatický a Arnold předvádí, jak i tuhle rovinu celkem snadno zvládne. Je to hodně tichý film, ale ty emoce v něm jsou, i když jsou až na pár okamžiků celkem potlačeny a je na divákovi, aby si je domýšlel. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger je Roman Mělník. Jako takhle: na světě jsou jen dva typy lidí. Ti, co vypadají jako Roman a ti, co nevypadají jako Roman. Někteří dokonce vypadají jako Roman, ale mají jiné křestní jméno. U takových lidí se většinová společnost shodne, že by se měli jmenovat Roman. Naopak, některí Romanové vůbec nevypadají na Romana. A pak je tady Arnold Schwarzenegger, co nevypadá ani jako někdo, kdo by mohl hrát někoho jménem Roman. A hlavně, prosím vás, když už je herec starej a nemohoucí, že by už ani obřímu hadovi v kravavé svatyni hlavu neusek,... Tak to neznamená, že ho můžete začít obsazovat do "charekterních" rolí, v nichž sedí a brečí. Moje hlavní chyba nastala, když jsem se přesně po půl hodině rozhodl proklikat filmem do bodu, kdy se tam konečně začně něco dít.... Nějaký to sekání hlav hadům a tak... A s hrůzou jsem zjitil, že jsem se proklikal až do titulků. Jako co?... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Skutočná havária, ktorá inšpirovala tvorcov sa stala 1. júla 2002. Let Bashkirian Airlines 2937, na trase Moskva - Barcelona, ktorý mal na palube lietadla Tupolev Tu-154 celkovo 60 cestujúcich a 9 členov posádky, sa zrazil krátko pred polnocou s letom DHL 611, konkrétne nákladným lietadlom Boeing 757-23APF nad nemeckým mestečkom Überlingen. Nákladné lietadlo smerovalo z Brusselu do talianskeho Bergama a obaja veľmi skúsení piloti haváriu neprežili. Ani z prvého spomínaného lietadla sa nepodarilo prežiť žiadnemu z cestujúcich, z ktorých väčšina (45 osôb) boli školopovinné deti. (MikaelSVK)
  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)
  • Za vraždu Petera Nielsena byl Vitalij Kalojev v roce 2005 odsouzen k osmi letům vězení. V roce 2007 byl propuštěn, protože jednal v nepřičetném stavu. V roce 2008 se stal náměstkem ministra vnitra v Severní Osetii a byl jím do roku 2016. Svého činu dodnes nelituje (narozdíl od Romana Melnyka ve filmu). (DBlitz)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama