Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nový Konan je mrtev stejně jako Árný! Ten už se nevrátí, neboť mu evidentně zbývají síly akorát tak na pičoidní melodramata, zábavná jako píchání katolických panen a záživná jako rozdrcené sklo s hřebíky. A tak tu po Magi máme Magi 2, dochucující tentokráte odvar z Dostojevského ponožek, kde Árnýmu nyní kromě dcerušky hnije už i manželka, on pouze plynule vyměnil postapokalyptickou Ameriku za předapokalyptickou a místo smutného Američana paroduje smutného Ukrajince. V neherecké kakofonii univerzální obrnové grimasy se s ním filmem devadesát minut od ničeho k ničemu navíc potácí i neméně nadaný smutný dispečer, a jediným Následkem je tak špatně zahraná, otravná a povrchní nuda, nápaditá a přínosná jako endoprotéza pro hady. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se Arnold v poslední době rozhodl pro charakterní role, ale pokud ho budete považovat za hlavní tahák tohoto snímku, budete dost zklamaní, stejně tak jako z celého filmu. Dané téma mohlo v rukách kvalitního režiséra přinést temné a depresivní drama, ale v tomto případě tomu tak není a i sám Arnold je zde dost rušivým elementem. Comeback se stále nekoná. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Viděla a obdivovala jsem Arnolda ve sci-fi, akčních filmech, kriminálkách i komediích, ale v dramatu je to prvně. I když je všeobecně známo, že není žádný prvotřídní herec, tak zde podal důstojný civilní herecký výkon. Jeho smutek jsem mu věřila a dokonce dokázal rozesmutnit i mne. Jde zde o drama dvou osob a jejich svědomí. Arnold se projevil jako ten výraznější, nepřehrával a prezentoval se důstojně. Myslím, že jeho příznivci zohlední fakt, že vzhledem ke svému věku vcelku rozumně upustil na rozdíl od Seagala od akčních scén, na které už nemá fyzickou kondici a hledá uplatnění v těch žánrech, kde by ho divák nečekal. Pokud mu to vydrží, může ještě překvapit své fanoušky tím, že není takový béčkový herec, jak byl vždy prezentován. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger je Roman Mělník. Jako takhle: na světě jsou jen dva typy lidí. Ti, co vypadají jako Roman a ti, co nevypadají jako Roman. Někteří dokonce vypadají jako Roman, ale mají jiné křestní jméno. U takových lidí se většinová společnost shodne, že by se měli jmenovat Roman. Naopak, některí Romanové vůbec nevypadají na Romana. A pak je tady Arnold Schwarzenegger, co nevypadá ani jako někdo, kdo by mohl hrát někoho jménem Roman. A hlavně, prosím vás, když už je herec starej a nemohoucí, že by už ani obřímu hadovi v kravavé svatyni hlavu neusek,... Tak to neznamená, že ho můžete začít obsazovat do "charekterních" rolí, v nichž sedí a brečí. Moje hlavní chyba nastala, když jsem se přesně po půl hodině rozhodl proklikat filmem do bodu, kdy se tam konečně začně něco dít.... Nějaký to sekání hlav hadům a tak... A s hrůzou jsem zjitil, že jsem se proklikal až do titulků. Jako co?... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Cesta bez návratu je veľmi komorná dráma, ktorá neurazí, ale ani neprinesie ten pravý zážitok. Príbeh je silný, všetko podstatné sa deje buď na začiatku alebo na konci. To medzi tým je taká výplň, spoveď hlavných aktérov, ich pokusy vyrovnať sa s udalosťou. Subjektívne to ale plynie veľmi dlho a tento pocit je umocnený aj tou clivou hudbou v pozadí. Ako počin to nie je zlé, ale hlbšie stopy to asi nezanechá. 3 z 5 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)
  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno