Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"But Otis has to pee." Mám z toho o něco lepší pocit než z February, v kterémžto filmu hrála též Kiernan Shipka, ale nutno dodat, že na rozdíl od něj to za horor moc považovat nejde. Je tu totiž absence nějakých opravdu děsivých, strašidelných nebo znepokojivých scén – někde k tomu je sice náběh, ale nijak extra to nezapůsobí. Vlastně to hutnou atmosféru postrádá obecně – což je u postapokalyptického snímku docela na škodu. Občas trošku naštve chování postav (hlavně ohledně používání různých improvizovaných zbraní), ale aspoň jsou tu rodiče zodpovědnější než v Tichém místu a dávají pozor na své děti, takže jsem to dokázal dokoukat. Obsazení je fajn, ale nikdo nemá úplně šanci – mimo již zmiňované Kiernan (Ally) a Tucciho (jehož postava sice měla podle všeho vykonat nějaký vývoj, ale scénář na to potom asi zapomněl) – nějak výrazně vyniknout. Což je škoda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V dvoch scénach (pád do jamy, záver) v podstate paródia na Quiet Place. Miestami do očí bijúca slaboduchosť zabila aj tých pár dobrých nápadov (drtička, mobilová “bomba”) a celé to degradovala niekde na úroveň televízneho béčka. Téma stále baví, scenáristicky je to ale vyslovene hlúpe, a s predošlými dvoma tématicky spriaznenými filmami to nejde ani len vzdialene zrovnávať. Proste fail. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lidstvo ohrožují pterodaktylní netopýři reagující výhradně na zvuk. Z hlediska tématického čistokrevné céčko, ale v tomto případě vlezl Asylumákům do zelí Netflix a ukázal, že i z naprosto odpadního námětu se dá vytřískat nadprůměrná zábava. Film se může pochlubit atmosférou charakteristickou pro postapokalyptické světy, solidně zvládnutými potvorami a především hereckým obsazením s talentovanou Shipkou v hlavní roli. Body navíc přidává i pomatená sekta, která se prchající rodince připlete do cesty, ačkoliv je fakt, že tenhle prvek by si zasloužil rozpracovat o něco víc. Chybělo i trochu výraznější gore, ale na druhou stranu útoky byly efektní a o nějaké řezničině film primárně není. Slušná práce. 70% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(57/2019) / Stanley Tucci potiahol, ako vždy. Film sa snaží nasadnúť na momentálne populárnu vlnu "sense" filmov, ale je vidieť, že nikto zo zúčastnených moc nešiel za Áčkovým počinom. Pre fanúšikov takýchto menších, žánrových filmov celkom obstojná voľba, pre väčšinu sú tu ale pecky typu Birdbox alebo A Quite Place. (6/10) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

A Quiet Jurassic Box. Máme tu další rodinku přežívající v tichém světe. Oproti starším bratříčkům je The Silence o poznání béčkovější a i scénářem působí spíše jako pilot k seriálu, než jako samostatný film. Což mně osobně nijak zvlášť nevadí. Líbí se mi, že postavy nejsou vrženy do apokalypsy okamžitě, ale o nebezpečí ví dopředu a ono nebezpečí se velmi rychle blíží. Nechybí tedy plíživý strach z neznáma a ani při střetu není o napětí nouzi - z velké části i díky hudbě. Rodinka jedná po většinu času logicky a jsou všichni do jednoho sympatičtí (Kiernan Shipka roste do krásy). Bavilo mě to víc, jak Bird Box, méně jak A Quiet Place, i když objektivně je to asi o třídu horší film. Nenudil jsem se však ani na moment. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama