Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec by to bolo asi lepšie ako priamočiary akčňák bez super-anti-hrdinov. Ale to bol asi počiatočný nápad, takže za mňa stále palec hore. Väčšie-menšie problémy ako s tým, že nevidíme mega akciu, ale skôr iba solídnu starú školu (to je vlastne veľké plus), som mal s tým, ako vlastne k hlavnej postave pristupovať a ako k nej má pristupovať okolie. Morálne dilemy sú síce načrtnuté, ale mohli byť spracované lepšie, čím by film získal na, no povedzme že väčšej umeleckosti. Nešťastným scenáristickým rozhodnutím je potom záverečná cesta do nemocnice, keďže Connor už predsa vie, že... ale stále prevažujú pozitíva a som rád, že aspoň prostredníctvom Netflixu sa tento menší film dostane medzi ľudí. Keď už do istej miery pripomína nabubrelý a pomerne zlý Bright, tak ten bez problémov strká do vrecka. 70% ()

Reklama

blazma 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem podlehl seriálu Arrow s hercem Stephenem Amellem, tak jsem jednoduše googlil spoustu jeho filmů a seriálů. Díky tomu jsem narazil na Code 8 a narovinu, tento film není dobrý. Kombinuje spoustu věcí a nápadu z jiných filmů. Je jedno jestli to byli malé nebo velké filmy, ale spoustu věcí co jsem tady viděl jsem viděl už někde jinde, jen trochu upraveno.. Docela mě to mrzí, jenže nápady docházejí a tato slátanina mnoha zajímavých nápadů určitě není atraktivní. Aspoň ne pro mě. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nenápadná sci-fi, kterou by pravděpodobně nebýt crowdfundingu žádné studio nezaplatilo a ono taky papírově není moc proč. Když se člověk malinko rozpomene, napadne ho minimálně deset filmů s podobným tématem, navíc z celkem nedávné doby. Jenže ač jsem čekal průser a jsem asi jediný na světě, koho tak nějak zajímají bratři Amellové, vlastně jsem ani chvilku nelitoval, že jsem si to pustil. Od začátku to jede jako na drátkách, nenudí a celkově je to takovej ten odpočinkovej hloupoučkej film, jež má obvykle nějakou citelnou vadu. Code 8 krom absence čehokoliv nového a neokoukaného vlastně ne. Za mě pěkná sedmička a rád jsem zase po delší době viděl Sunga Kanga. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná sci-fi kriminálka, kterou spáchali z kreativně-tvůrčího přetlaku bratranci Amellové (Stephen - Arrow, Ninja Turtles 2... a Robbie - Tomorrow People, Flash…) & co. Takto produkovat film byl sice krok do neznámých vod, ale na druhou stranu oba herci ví, co chtějí a do čeho jdou díky svým dlouholetým zkušenostem před kamerou. Díky jejich úspěšné crowdfundingové akci po představení 10minutového kraťasu přispěvatelé správně zavětřili potenciál, a mohl tak vzniknout celovečerák. Plynulo to příjemným tempem, hudba na rozdíl od nabušeného kraťasu, kde bylo logicky potřeba lidi nahajpovat, tady hrála roli příjemného doplňkového elementu. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne a po poslední scéně logicky chci vidět pokračování, co se s postavama děje. Jo a naučila jsem se jeden znak v anglické znakové řeči :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno