Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Code 8 je nová variace na příběh o lidech s nadpřirozenými schopnostmi, kteří musejí bojovat o svou existenci a skrývat své síly před okolním světem. S takovými filmy se v posledních letech roztrhl pytel a pokud někdo nenatočí opravdu originální náhled na tenhle „x-menovský“ univerz, bude se to už dost opakovat. Když u Code 8 přehlédneme ten sci-fi element nadpřirozených schopností, zůstane nám z toho jen poměrně obyčejné krimi o čestných zlodějích a zlotřilých mafiánských bossech s průměrnou zápletkou, kterou jsme už v jiných filmech viděli mnohokrát. Natočené je to však na úrovni a chyby se tomu nějak moc vytknout nedají, jen už tohle téma pro mě zkrátka ztratilo atraktivitu. [Sitges 2019] ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potenciál na slušné béčko tu sice byl, ale tvůrci se rozhodli ho nevyužít a výsledkem je tak nevýrazná a nudná polosci-fi líznutá x-meny z wishe, která nenabídne jediný výraznější moment a z hlavy se vykouří dřív než doběhnou závěrečné titulky. Ale ono taky co čekat od filmu kde je nejlepší "herec" Stephen Amell (ten se sem ale jinak dost hodí, protože Code 8 je podobné X-Menům asi jako Arrow Batmanovi)...40% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl strach z tuctového nápadu a vykrádačky Xmenů, ale už po pár výborných úvodních minutách se rozplynul a až do konce jsem seděl zarytý do sedačky. Velkým tahounem jsou mladí, sympatičtí a neokoukaní herci, kteří se dokonale zhostili svých rolí. Svět je výborný, schopnosti nápadité a vizuál obdařených i policejních superbotů je špičkový. Stejně tak děj, kdy je dostatek akce (místy i násilí) a menší prostor se najde i pro citovou stránku. Být trochu údernějšího a konkrétnějšího zakončení, pálím plných 5, protože takhle mě film už dlouho nezaujal a Jeff Chan si u mě šplhnul. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

X-meni na druhé straně zákona. Tuctový námět, technicky kvalitně zpracováný do sci-fi béčka bez scénáristické invence a pořádných hereckých tahounů. Pro koho se tohle točí? Fanoušci žánru to rádi buď ve velkoprodukci, anebo nápaditě (Upgrade). Ještě i hudba zde okatě vykrádá Martinezův Drive či Fiedelovho Terminátora. [Sitges FF] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama