Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I know I´m supposed to say, if I had it to do over, I wouldn´t lie. But the truth is... I would lie earlier. And better. True crime o tom, jak systém nefunguje (což má nemalé dopady na konkrétní osudy), a to až do chvíle, kdy opožděně přeci jen zafunguje (což má nemalé dopady na konkrétní osudy). Největší výtka seriálu směřuje k tomu, že po soustředěné a znepokojivé úvodní epizodě, se rozkročí do dvou časových rovin o dvou různých žánrech. Zatímco jedna linie (o vyrovnávání se) pokračuje po původní linii, kde jedno nešťastné rozhodnutí spustí spirálu dalších, tak druhá linie je až příliš standardní procedurálka, která těží především z výkonu Weverové a její proti typu jdoucí empatické policistce. Jenomže první linie nemá potřebný prostor a vynechává nejzajímavější pasáž oněch tří let. Ta druhá díky standardnímu průběhu a zkratce zase působí... Obyčejně a rovněž vynechává nejzajímavější pasáž; a minimálně navíc i dovětek "jak to sakra bylo s tím harddiskem". ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ok, this just broke me. But then it fixed me so everything's fine. Napsat o tomhle seriálu, že je další z řady krimi, které si hrají na True Detective, by bylo dost nefér... ale je to pravda a zajdu ještě navíc tak daleko a řeknu, že se to podobá první řadě Temného případu víc jak letošní třetí série. Jasně, místo rituální vraždy tady máme kupu znásilnění, místo filosofování v autě o tom, jak se všechno točí v kruhu, tady máme jedno krátký country vystoupení (plno věcí se ale pořád točí v kruhu), a místo několikaminutové akční sekvence na jeden záběr se tu dělaj večeře, opravujou auta a prodávaj párky v obchodě. Je to dokonalý? Absolutně ne. Trefuje se to ale do černého snad v každém zachyceném aspektu reality? Jo, pravděpodobně bohužel jo. Hlavně to ale ukazuje to dobrý i to špatný z téhle branže, je to dostatečně procedurální, ale staví to současně i na psychologii obětí, ukazuje to, v čem systém selhává, a kdy naopak může fungovat. A čím víc chyb v tom paradoxně najdu, tím skutečnější, živější mi to přijde. Rozhodně jeden z nejzajímavějších počinů letošního roku, co se nejspíš vryje do paměti na hodně dlouho, a to i přesto, že řemeslně nijak nevystupuje z řady všech těch dalších krimi... jež si taky hrály na True Detective. 9,5/10 :) P. S. totálně jsem uhodl původ přezdívky Max the Knife!!! Problém je, že jsem tu písničku už někde slyšel, ale za boha si nemůžu vzpomenout kde. Kdo mi to poví, má u mě pivo, nebo bod, nebo aspoň vřelé díky. Díky. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som si povedala - aké jednoduché a primitívne. O čom budú ďalšie časti? Nakoniec ma pobavilo práve to, že som sa mýlila a nesprávne som si vytvorila názor. Musím uznať, že „ohnivko v reťazi“, ktoré ma spočiatku rozčuľovalo – teda postava Marie Adler, ma nakoniec pacifikovala najviac a vďaka hereckému predvedeniu Kaitlyn Dever minisériu hodnotím vysoko. Páčili sa mi aj obidve vyšetrovateľky, nepôsobili na mňa prefeminizovane. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Ono nestačí, že vás ve zdánlivém bezpečí vlastního bytu znásilní, že to zodpovědně nahlásíte a podrobíte se všem nepříjemným, ponižujícím procedurám. Policie má však pochybnosti, a tak vás zmanipuluje ke změně výpovědi. Už chcete mít konečně klid, a tak vše odvoláte. Jenomže noční můra pokračuje, zvěsti o falešném znásilnění se roznesou, přátelé jsou naštvaní, nikdo vám nevěří. Všichni se od vás odvracejí, a to jste v situaci, kdy nutně potřebujete pomoc a účast. A poslední kapka – policie vznese žalobu za křivé obvinění. Je to jen nedokonalým systémem, který dává do rukou moc nekompetentním a lhostejným jedincům, pro které je uzavřený případ víc než ztrápená oběť? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna z krimisérií na Netflixu, c nám dlouhé roky utíkala, i když tenhle žánr u nás doma stále frčí nejvíc. Pilotem hodně poutavé, následným vývojem a propojením s minulostí už méně zábavné, ale trpkým koncem s příměsí happy endu zase povedené pokoukání na klasický večer u televize. Úplně si mě to nezískalo, ale zklamán neodcházím. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama