Reklama

Reklama

Chata

  • USA The Lodge (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mrazivá noční můra Chata od režisérů snímků Dobrou, mámo sleduje rodinu, která se vydává strávit víkend na odlehlé chatě v horách. Když je však otec (Richard Armitage) nečekaně nucen odjet za prací, zůstává jeho nová přítelkyně Grace (Riley Keoughová) se snoubencovými dětmi Aidanem (Jaeden Martell) a Miou (Lia McHughová) uprostřed zasněžené krajiny sama. A také se vzpomínkami na znepokojivou minulost. Psychologické drama je důmyslně zinscenovanou hrou o hranicích mezi realitou, vzpomínkami a šílenstvím. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (237)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka? Nedýcham. Tá druhá? Pomaly zvoľňujem a začínam prijímať kyslík do pľúc, pretože tempo zvoľnie a nastúpia otázky, čo je v celku v pohode ( nikto nemá rád stereotyp ). Lenže tá prostredná polhoďka, je plná blábolov a stupidít. Potom príde tretina tretia. A je to niečo medzi tým. Teda skoro. Tu sa zrejme scenár hádal sám so sebou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To pomalé tempo ma skoro uspalo. Samozrejme, niekedy nie je na škodu a dokáže umocniť divácky zážitok, no v tomto prípade keď človek dopredu vie čo a ako, tak to má opačný účinok. Chcelo to niečo nápaditejšie ako dejovú linku podľa zaužívanej štandardnej šablóny. Navyše mi hrozne liezol na nervy ten otec. Ja by som zavrel na psychiatriu v prvom rade hlavne jeho, podľa mňa mu zahučalo v lebeni viac ako tej jeho novej ženskej, keď nechal deti s cudzou osobou (a navyše v minulosti liečenou na psychiatrii a s ťažkou životnou traumou), a v prostredí, kde sa je ťažké dostať aj za dobrého počasia. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Umělý. Tohle slovo si v souvislosti s The Lodge vybavím jako první. Od zápletky přes postavy až po budování atmosféry - tohle je možná zručně natočená a zajímavě vygradovaná, ale zaručená umělost nejhrubšího zrna. Na každý povedený nápad přijde hned několik hluchých záběrů, které jen protahují stopáž a nikam vývoj neposouvají - oproti Osvícení (se kterým to má styčné body hned v několika fázích příběhu) hrozná slabota. Ale Riley Keough opět potěšila. 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po ročním čekání je konečně k dostání očekávaná Chata a je to podle očekávání slušný psychologický Terror. Franz a Fiala servírují podobně laděný film jako jejich prvotinu Goodnight Mommy a také má film blízko k Hereditary, takže pokud se Vám nelíbil ani jeden zmíněný, máte smůlu. Film pomalým tempem plyne kupředu a rozehrává paranoidní, mrazivou psychologickou hru s divákem, která především posledních 40 minut funguje solidně. Působí to hodně komorně, ale atmosféra, chladné prostředí i herecké výkony jsou velice slušné. Je to spíš psychologický Thriller s hororovými prvky, který v momentální hororové krizi potěší, ale počítám, že dost diváků bude brblat. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jako snaha se cení, těšil jsem se dost, když jsem o tom nic nevěděl. Výsledek ? Totální blábol, kterej v normální logice ale i nastavený filmový nelogice neobstojí, bere si velký sousto, který od začátku postrádá smysl, protože většina diváků neví, kudy se bude děj ubírat, to s nadějí v nějakou skrytou (tady neexistujicí) pointu prostě dokouká.. Past! Konec, shit, snažte se obhájit pak dobrou kameru nebo prostředí, 4/10 max a čau. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Film bol natáčaný v kanadskej provincii Quebec. (Jello Biafra)
  • Hlavná postava filmu Grace (Riley Keough) sa vo filme objaví až po vyše 20 minútach. (beso74)
  • Vedoucí kultu Aaron Marshall (Danny Keough), otec Grace Marshall, je skutečný otec herečky Riley Keough, Danny Keough. (Lajty)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Reklama

Reklama