Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (253)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl celkem slušně fungoval a hlavně stavěl na hororových prvcích, kde vrah s maskou mimina zabíjel hlavní hrdinku opakovaně, tak pokračování v tomto směru hodně naráží. A to sice, že princip příběhu je zcela stejný. Dvojka je mnohem vtipnější než předešlý díl. Což samozřejmě není na škodu, vtipná byla i jednička. Akorát mi tu právě chyběla ta temnější atmosféra s nekompromisním vrahem, který si jde za svým. Ten se zde objevil jen několikrát a celkově jsem z něho měl dojem, že je zde spíše do počtu a tvůrci se tentokrát snaží spíše vysvětlit, jak je vlastně možné, že někdo může prožívat jeden den dokola. Nám je to ale přeci jedno! Chceme to, co bylo v prvním díle. I tak to má své světlé stránky. Humor funguje dobře. Je zde několik neotřelých nápadů a časté pokukování do předešlého dílu. Zabavilo to, to ano, ale cítil jsem z toho únavu a cucání z prstů. A máme zde pochopitelně náznak na další díl. Pokud vznikne, já u toho asi už být nemusím... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $28,051,045 Tržby Celosvetovo $64,270,528Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Odvážny prístup tvorcov mal za následok až nečakane dosť pútavé pokračovanie, ktoré má opäť šťavu. Návraty v časopriestore a prečo nie, ja som si to teda vychutnal, je to nápadité a zábavné, slabších miest minimum. Jedna z top vecí čo vznikla. /70%/ ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ani ve snu by mě nenapadlo, že zrovna Happy Death Day 2U, bude o hvězdu lepší, než jednička, tenkrát jsem předpokládal, že tohle už bude právě odpad. Narovinu zapomeňte na Horor a možná je to dobře, že to spíše zajíždělo ještě víc do komedie. Jessica Rothe opět úžasná i vedlejší postavy jsou oukey. Zvrat celkem slušný. Bavil jsem se. ()

topi 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé jako jednička, akorát více hozené do sci-fi. Opět natočené s poctou k danému žánru, tentokrát bych to tipoval na Návrat do budoucnosti, zazní i jména jako Marty a Doc Brown. A mě to vůbec nevadí, film je vtipnej, bezvadně odsýpá a Jessica Rothe je kočena, na kterou mě baví koukat neustále. Takže klidně bych uvítal trojku, protože mě tyhle blázniviny sedí a rád se u nich odreaguji. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Landon překvapil a jde na to chytře. V jedničce nastavil neokoukané schéma a sázel na funkčnost detektivní linie a utajování vrahovy identity, která byla pro vyřešení dějové spirály klíčová. V pokračování se pokouší zpětně vysvětlit, jak samotná časová smyčka vlastně vznikla, cíle postav jsou tentokrát dopředu odhaleny a divák nemá být napínán hledáním „neznámé“ (v matematickém smyslu) společně s postavami, nýbrž skrze posílený princip deadlinů a tak trochu i efekt motýlích křídel. A minimálně v prvních dvou třetinách se to daří skvěle, děj se vyvíjí nepředvídatelně a zábavně, objevování nových odlišností totožného dne nabízí vděčné vedení pozornosti a titulní dilema, které před srdnatě umírající Tree vyvstává, tvoří dostatečně nosný prvek k prohlubování jejího vztahu s Carterem a k přemýšlení nad celou zápletkou v širších souvislostech, než by bylo potřeba. Na žádný slasher už se sice moc nehraje a tahle v prvním díle ještě dominantní linie tu plní dost podružnou roli, ale i tak mě nastavený vypravěčský mód hodně bavil a o to víc mě rozladila závěrečná půlhodina, kde se nevyhnutelné vyřešení oddaluje už vyloženě z povinnosti a většina scén s děkanem je úděsně trapnou a lacinou taškařicí. Kdyby se to celé ještě o 10 minut zkrátilo a dění ve finiši nabralo na přímočarosti, byl bych navzdory všem logickým pochybnostem skoro až nadšený – takhle se to sotva dokulhá k 70% s povinným odkazem na opět bezchybnou Jessicu Rothe, která by mohla z fleku hrát jak ženského Posledního skauta, tak i místo Kate Winslet v Titanicu. S tou ženskou okamžitě do velkofilmů! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama