Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (136)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Postupně se tak nějak podle mě ukazuje, že nejsílnější zbraní Narcos nebyli drogy, vyšetřování atd.... ale příběh Pabla Escobara. Po odvyprávění jeho příběhu, který nastavil nedosažitelnou laťku kvality, se už prostě prvním dvěma sériím původního Narcos ty další nemohou kvalitativně přiblížit. Mexické Narcos už je tak pro mě spíš další z řady drogových kriminálek, a jednotlivé příběhy narkobaronů už mě nedokázali tolik vtáhnout. Kvalita zpracování stále zůstává na solidní úrovni, ale jakoby se toto téma prostě už postupně vyčerpávalo. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Narcos: Mexico je opět kvalitně zpracovaný a natočený seriál. Ovšem narozdíl od svého předchůdce nemá tak dobrý a zajímavý děj. První série působí spíše jako příprava půdy na to co teprve přijde v následujících sériích. Místo honu na kartel tu máme sledování a zpracovávání dat, při kterém akorát sledujeme jak moc kartelu roste a nikdo s tím vlastně nic nedělá. Pořádné tempo seriál získá, až v posledních dvou epizodách, a to je fakt málo. Na konci série se však nachází příslib akčnější a zajímavější budoucnosti. Takže prozatím 3* 60% 2. Série - Druhá řada je lepší než první, ale pořád to není něco o čem bych mohl tvrdit, že jsem si to užil. Dost tomu podráží nohy i přehnaná stopáž, kdyby epizody měli 40-50 minut bylo by to mnohem lepší. Třeba takový první díl je hotová tragédie, neboť se v něm v podstatě nic nestalo. Naštěstí se to potom trošičku zlepší. Bohužel co se vývoje postav týče sledujeme celou sérii všechny pořád ve stejných polohách. Felixovi se pořád něco rozpadá pod rukama. Walt neustále někoho sleduje a pak provede nějakou akci, při které někoho zatkne. Což by nevadilo, kdybychom kromě Walta poznali alespoň trošku jeho tým. Takhle k nim měl divák vztah asi jako ke komparzu. Vrcholem druhé řady byl 8. díl, který byl o prezidentských volbách a dvou nejlepších postavách seriálu (Pablo, Mimi). Také to byl jediný díl, který jsem si opravdu užil a jediný příběh co opravdu stál za odvyprávění. Tím nechci říct, že by zbylé epizody byli špatné jen nebyli zdaleka tak zajímavé. Po shlédnutí poslední epizody se jaksi nemůžu zbavit dojmu, že se celá série dala lépe odvyprávět ve 2 hodinovém filmu. Takže hodnocení stejné jako u první série 3* 60% 3. Série je jednoznačně úplně nejslabší. Stejně jako u předchozích dvou sérií si myslím, že dvouhodinový film by na odvyprávění bohatě stačil. Příběh už téměř vůbec není o drogách, ale spíše o korupci ve státním systému. Bohužel zde máme spoustu dějových linek, které spolu v podstatě vůbec nesouvisí a téměř nic se v nich za celou sérii nestane. Nejzajímavější dějová linka je linka s policistou, který vyšetřuje vraždy mladých žen.. A i u té poslední 4 epizody jen sedí v autě a čumí pořád dokola na tu samou ulici. Postavy mezi sebou řeší hrozně nezajímavé věci, které děj nikam neposouvají. Když už je tu nějaká akce tak k ní dojde tak nějak z ničeho nic. Nevidíme žádné vyšetřování, které k nim vede, žádnou přípravu.. Zkrátka z ničeho nic se někde objeví střelci nebo policie a začne se střílet. Nejzajímavější věci se dozvíme, až od vypravěče v poslední epizodě, který nám vlastně prozradí, že jsme celou dobu akorát tak škrábali povrch příběhu.. Otázkou tak zůstává jaký měla tahle série vlastně smysl. Vzhledem k tomu, že je to závěrečná série seriálu a celkově seriál vlastně nepřinesl, krom vysokých produkčních hodnot, vlastně nic co by vyloženě stálo za to. Tak nemůžu Celkově hodnotit více než 2* 45% ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miguel Ángel Félix Gallardo byl původně policistou, než se vrhl na velkoobchod s trávou, v porovnání s Kolumbijci může působit jako chudý příbuzný, ale i on za to uměl pořádně vzít. Diego Luna v hlavní roli exceluje, zakřknutý tichošlápek, který je nenápadný, dovede sakra dobře kalkulovat a osnovat nitky mocenského boje a i přes všechny problémy mu většina plánů vychází. Rozporný charakter zahrál Diego Luna naprosto skvěle, vdechnul mu typické hlášky, odpovědi, gesta, tak plasticky zahranou postavu nevidíte každý den. Ale i ostatní herci byli dobře vybráni do svých rolí, charaktery jako Rafa, don Neto, aj. vás chytnou za srdce, nemluvě o hlavním hrdinovi z DEA, Michale Peňa, jeho Kiki Kamarena nehodlá ustoupit ani o krok ze svého úkolu potřít obchod s drogami. Výpravná a stylová retro jízda do let 80.tých nabízí mnohé, nejen setkání s dobře známými OSVČ z Cali:)) Na další dvě sezóny napětí neopadá, byť se změní hlavní aktéři příběhu. Série dobře zachycuje bídu Mexika minulého a to, že systémové problémy nemůže řešit jakkoliv heroická akce jedince, velmi závažné a vypovídající k současnému stavu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem čekal na čtvrtou sérku Narcos...až ji zrušili a místo toho udělali nový seriál (a smlouvy s tantiémy mohou začít nanovo). A ačkoliv mi trvalo skoro rok se prokousat na konec (těch super seriálů pořád přibývá a přibývá), jsem s novým směřováním seriálu velice spokojen a za pár měsíců si rád vpálím druhou sérii. Ihned po ohlášení castingu jsem si nějak nedovedl představit Michaela Peñu v takto vážné roli a nutno říct, že až do konce jsem si na to nezvykl, nicméně Diego Luna je naprosto skvělý a přeji mu zářivou budoucnost (a že ho díky Star Wars Rogue One seriálu čeká). Sečteno a podtrženo, seriál si drží svou velkou kvalitu, jde pouze o to, jak vám sedne dějově. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Tahle série sice není vyloženě špatná, ale ani náhodou nemá na ty předchozí. Nevím, jestli to v Mexiku bylo oproti Kolumbii tak mdlé, nebo z toho nudu udělali až filmaři. Spousta událostí neměla žádné dějové důsledky ani nebyla nijak okomentovaná. Například vražda amerických turistů v restauraci, po čemž jsem se těšila, že se děj konečně trochu rozjede, ale nestalo se tak, padla o tom jen jedna nenápadná zmínka v rozhovoru. Vztahy hlavních hrdinů a jejich manželek byly vykreslené jen povrchně a měly pořád jen jednu, ke konci už dost unavující, rovinu. Stále starostlivá Mika a její rozhovory s manželem byly totálně na jedno brdo. Nespokojená Felixova manželka a náhlé odhalení, které v nic nevyústilo a tvůrci si ho mohli vzhledem k absenci jakéhokoliv předchozího náznaku odpustit. Afektovaný Camarena se mi během seriálu solidně zprotivil. Některé postupy a zásahy DEA mi přišly značně neprofesiální. Nicméně Diego Luna se mi ve své roli líbil, myslím, že mu to sedlo a potřeboval by už jen o kapku lepší scénář. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Na začátku epizody hraje „Pistoleros Famosos“ od Carlos Y Jose, po ní následuje „The Passenger“ od Iggy Pop a po ní následuje „Cruz De Olvido“ od Chavela Vargas. Na konci epizody hraje „De Nada Sirve“ od Moris. (Duoscop)

Reklama

Reklama