Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (407)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mňam, temný podkres já tuze rád. Depresivní pohádka s až psychedelickou hudbou, charismatickými herci a nemalým kouskem skrytého poučení... rozhodně zajímavý pokus, který působí vedle všech těch pohádek o hodných čertech přece jen jinak... A Trávníček je machr... a Libuška šťabajzna...takže proto :-) A jak píše canakja, oba dva krát dvě = 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád holky, někdo zase diamantové vdolky, aneb Jaroslav je děvkař.. Nepříliš veselá, rozložením sil docela netradiční pohádka o kapří klinice reprodukční medicíny, bohatství zatemňujícím mysl a eticko-morálních otázkách klonování. Když se dvojitému Trávničkovi motá v Adršpachu škopek i jehně pod nohama, působí to na některé psychedelicky až depresivně. Nechápu. Mě mnohem víc psychicky rozkládá kozelce metající šašek Krytinář a jeho chichot.. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pohádky Karla Jaromíra Erbena mají tradičně temnější ráz, a nejinak je tomu i u Třetího prince. Antonín Moskalyk je znám především svými kriminalistickými seriály a s nimi u diváků získal velkou popularitu. I s pohádkovým žánrem se vypořádal se ctí. V dětství jsem měl Třetího prince raději. Ponurost nevadí, herci podávají velmi dobré výkony, jen několik skutečností je zarážejících. Dvojčata jsou ochuzena o sladké dětství, neboť předurčenost jim nedává jinou možnost. Kletba je nesrozumitelná, neboť je vykonávána se svědomitou posedlostí, přízemní úskočností a s přesvědčením smrtelníky. Důvod zřejmě nikdo netuší, snad stále nepřekonaná zhýčkanost a uraženost prominentního rozmazlence. Cesta za záchranou nevede skrze čistý cit lásky, jak je obvyklé, ale přes bezstarostnost, lehkovážnost a přelétavost. I z této rozporuplnosti si lze vzít poučení, stačí si užívat života plnými doušky bez závazků i bez jakéhokoli očekávání okolím. Hrdinou pohádky je princ ze Země lva Jaroslav (dobrý Pavel Trávníček, též v rolí dvojčete Jaromíra, jako malí Leoš Rousek s hlasem Rudolfa Hrušínského nejmladšího). Osudovou kráskou pohádky je princezna Milena (velmi dobrá Libuše Šafránková, též v roli dvojčete princezny z diamantových skal), stále hledající klid spřízněné duše. Z dalších rolí: netrpělivý král Země lva (dobrý Luděk Munzar), laskavá a doufající královna Země lva (velmi příjemná Jana Hlaváčová), dobrotivý starý sluha princezny Mileny (příjemný Ota Sklenčka), rozvážný kovář (František Hanus), vychytralý zahraniční kupec (velmi zajímavý Lubomír Kostelka), okouzlující vnučka starého sluhy Týna (půvabná Zora Jandová), malá věštecká komediantka (Lucie Bártová-Zedníčková s hlasem Libuše Šafránkové), či ztracený princ Jindřich (Jiří Bartoška). Zapomenout nelze na hlas Miroslava Moravce, jímž příběh doprovází svou výraznou barvou. Kouzelná moc je všudypřítomná, ale rozhodujícím faktorem je důvtip a vynalézavost. Pohádka je to příjemná i pro časté opakované použití. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh o dvou tajemných obrazech, dvou tajemných dívkách, dvou milujících bratrech a pochopitelně také o lásce. Scénář : Ota Hofman a Antonín Moskalyk. Kamera : Jiří Šámal. Hudba : Ivan Kurz. Hrají : Pavel Trávníček jako princ Jaromír nebo princ Jaroslav) a Libuše Šafránková jako princezna Milena nebo princezna z Diamantových skal. CHYBA VE FILMU - Když Jaromír poprvé uvidí princeznu ve skalách, začne ji pronásledovat na koni. V jednom záběru je vidět, jak mu spadnul plášť, v dalším ho má zpátky. Nakonec, když se dostane před hrad princezny, je opět bez pláště. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Tvůj druhý bratr, srdce moje, je krásný jako ty, jen ještě žije." Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek (ano, právě proto, že je temná a depresivní). Je to také oficiálně pohádka, u které jsem se rozbrečela v čekárně u doktora, a musela jsem zdravotního bratra, který měl o mě starost, přesvědčovat, že mi nic není, že mě jen dojala věta Jany Hlaváčové: "Jsou bohatější než my, mají děti." Mám také ráda, jak se daří kombinovat živočišnost postav a přesto i nadále zůstávat pohádkovsky vznešený a chladný. Nejmagičtější je potom práce s Adršpašskými skálami, kde opravdu jednomu srdce tluče nějak jinak než obvykle. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (22)

  • Pohádka natáčena v parku v Průhonicích, v Adršpašských skalách a také na Křivoklátě. Když hledači pokladů odjíždějí na koních z diamantových skal, jedou konkrétně přes Střmenské podhradí v Adršpachu. (M.B)
  • Když král učí oba mladé prince střílet z luku, oba hošíci se rozjíždějí k terčům, přičemž luky mají pokaždé nasazené na těle (pyramidální nesmysl). Není možné, že by nějak během jízdy luky z těla snímali, hledali šíp a během jízdy si zbraně chystali k použití (museli by pustit otěže). Kromě toho je nesmysl, že by si oba mezi střeleckými pokusy luky opět nasazovali na tělo (znovu otěže)... Když pak jsou princové starší – Pavel Trávníček – najíždějí už na terč správně, s připraveným lukem v ruce... (pjotri)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama