Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle bývám poměrně kritická, i na nejlepším díle se dá najít nějaká chyba nebo něco malého k výtce. Jsou ovšem filmy (seriály), které jsou něčím tak výjimečné, že ani puntíčkář nemá slov a případné nedostatky převálcuje obsah viděného. Černobylská katastrofa a postoje lidí k ní a k jejím důsledkům je velice silné téma. Zpracování není 100%, ale vždy když chci něco konkrétního remcnout, dostaví se scéna, která mě dostane a já zapomínám na vše. Už z úcty k obětem nemám potřebu epizodu blíže rozebírat. Umělé ždímání emocí z diváka zde není, tohle dílo opravdu samo dýchá a žije. A přitom je zpracované "jenom" polodokumentární formou. Výsledný dojem? Myslím, že se to opravdu podařilo! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj hodnotící dozimetr ukazuje nejvyšší možnou hodnotu. Těšil jsem se na druhý díl jak malý a nezklamal - hltal jsem každou chvilku a nechtěl, aby to celé skončilo a já zase musel jen čekat. Překapilo mě, kudy se příběh ubral, jak nahlédl více na byrokratickou stránku a zároveň perfektně vyobrazil konečné jednání, které bohužel přišlo příliš pozdě. ()

Reklama

JindraLne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych opravdu vystihl, jak byl tenhle díl skvělý, tak bych už tak úžasnému prvnímu dílu musel napařit čtyři hvězdičky, jen abych mohl druhému dát o hvězdičku víc. Ta hodina utekla jak nic, ale jako nejsilnější poselství považuju to, že tvůrci nám tu bez obalu řekli, jak to taky mohlo skončit a díky komu tady ještě jsme. Takže díky za seriál a za připomenutí všech hrdinů, co se tehdy obětovali, abychom koneckonců mohli žít my ostatní. ()

elEStet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano je to atmosfericke, ale kedze sa to hra na realitu ale nedodrzuju sa tam naozaj fakty (vid hned PRVY zruteny vrtulnik narazom o zeriav, fyzicka ktora tam nebola, radiacia akosi zabija pri takychto davkach pomaly). Z tohto dovodu je to tak na urovni AKTYX. Keby sa natocil v tejto kvalite atmosfery realny polodokument vratane samotnej veci veducej k vybuchu bolo by to cosi uplne 100%. Toto nie. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty krávo!!! Silná káva. Na panáka, na cigáro, možná by se šikla i nějaká zázračná tabletka na uklidnění. Povinně promítat na středních i na vysokých školách a ČT prosím, aby seriál zakoupila a odvysílala v osm večer na jedničce. Žádné takové, že ve čtvrtek na dvojce kolem 23. hodiny, ale v osm. Aby to viděly i starší ročníky, kterým HBO nic moc neříká... Naše krajina by si to zasloužila. Je, doufám, zřejmé proč. K seriálu: no výborné! Masakr. A dobrý je i aktuální rozhovor s Danou Drábovou, která se k prvním dvěma epizodám vyjádřila z odborného hlediska. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • V seriálu švédská atomová elektrárna Forsmark zachytí radiaci ještě před evakuací blízkého města Pripjať. Ve skutečnosti to bylo až poté, co již tamní obyvatelé město opustili. (Macik1982)
  • V čase 33:07 je za servírkou na poličke vidieť zelená fľaša s bielo-červenou etiketou slovenského piva Zlatý Bažant ´73. (argus123)
  • Natáčení probíhalo v litevské jaderné elektrárně Ignalina, exteriéry Pripjati v litevském hlavním městě Vilniusu, ve čtvrti Fabijoniškės. (Skalda1989)

Reklama

Reklama