Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mi zatím nejvíce ze všech připomněl ruské filmy, na které jsme chodili do normalizačních kin se základní školou – tady je na efekt promyšlené opravdu všechno. Být osmileté dítě, jsem z pečlivě konstruovaných scén naprosto zdrcena, jako dospělý člověk jen kroutím hlavou nad tím, že tak okatě vyšperkovaný efekt, ztracený zcela v přebujelé atmosféře, vyvolá požadovanou reakci, tím spíš, když většina z nás, kteří tedy už těmi dětmi nejsme, je – doufám – s průběhem černobylské tragédie seznámena (a nemůže být proto překvapena konkrétními faktickými složkami seriálu). Osobně za všemi scénami vnímám příliš silný záměr šokovat. Na úkor dynamiky děje, osobního příběhu nebo umění vytvoření zápletky na pozadí historické skutečnosti – tento základní filmový vklad mi tu chybí zcela. Ale snahu vyvolat emoce oceňuji. Přečetla jsem si komentář, který dle mého seriál nejlépe vystihuje: „Klobouk dolů maskérům.“ No, tak asi tak nějak ;) ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět mnoho silných momentů: od zarputilé babičky dojící krávu, která nechce vesnici opustit, přes vybíjení domácích opuštěných zvířat až po bioroboty na radioaktivní střeše (lidi). Seriál, který vás připraví o řeč. Prostě slušnej nářez. Otřesné, strašné. Tvrdá výpověď, těžké téma, zasraná politika atd, vše dobré jako doposud. Jen se tento díl mírně vlekl. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi co píšou, že je to málo akční a nemá to grády asi zapomněli, že je to podle skutečnejch událostí - to jsem musela zmínit, protože mě docela překvapujou nějaký očekávání zdejších diváků. Čekáte, že najednou přiletí mimozemšťani nebo jak? Každopádně tohle byla zase úžasná epizoda s úžasnou atmosférou jako vždy. To zaměření na detaily je prostě geniální - v minulým díle nahý horníci, tady olověná ochrana na pytlíka a ty hajzly.. :D Skvěle zobrazená je i propaganda a věčný utajovaní informací. Jediný, co bych možná zkrátila jsou ty scény kde střílí psi, na můj vkus trochu moc dlouhý a scény se až moc snaží hrát na city. Ale to je jenom taková drobnost. Hodnocení: 2000/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další vydatná dávka radioaktivní deprese. Už abych měl tento mini seriál za sebou a mohl zase začít žít spokojený život. Už bylo dost děsivých nočních můr. Tento seriál se zaručeně dostane svému diváctvu pod kůži. Další nádherná ukázka toho, jak moc jsou lidé v socialismu prioritou. I v takto kritický moment je prioritou, aby si stát zachoval svoji tvář, a tak se lže světu do takové míry, do které je to alespoň trošku možné. Následky každé takové lži jsou obrovské a platí za ně zejména ti nejvíce postradatelní - obyčejní lidé. Scéna s úklidem střechy byla bezesporu jedním z nejsilnějších momentů celého seriálu. Nutná likvidace pejsků, o které začne básnit každý s kýmkoli toto téma otevřete, mi nepřišla až tak zásadně silná, a to tato zvířátka miluji (nejenom na česneku). Časové skoky příběhu příliš neubližují. Seriál tentokrát už zachycuje převážně řešení následků a pátrání po příčinách. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Spousta rádoby recenzentů, všechny je to dostalo, jenže závěrečná scéna rozhovoru mezi třemi hlavními postavami jakoby se vyloupla z klasických amerických, patetických snímků o boji za pravdu. Postava Emily Watson je tím naprosto degradována na jakýsi katalyzátor něčeho neexistujícího a jen rádoby vytouženého. Nechci psát moc víc, abych nespoileroval, ale její postoj je po 70 letech diktatury a desítkách miliónů mrtvých extraktem naivnosti a pitomosti tvůrců seriálu. Bohužel. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)
  • Keď sa vojaci zhromažďujú v Černobyle, aby začali s čistením, všetci dostali vodku zadarmo. Alkohol má schopnosť zachytiť voľné radikály v tele (voľné radikály sú vedľajšími produktmi žiarenia). (chesterko)
  • V čase cca 8:50 vyjmenovává Legasov (Jared Harris) části střechy s rozmetaným grafitem. Jsou pojmenované Káťa, Nina a Máša. V čase 20:06 tyto části zmiňuje generál, avšak místo Káťa říká Táňa. (budivoj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno