Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začátek mě málem unudil k smrti a marně jsem si vzpomínal, na čí doporučení jsem si vlastně film pustil, jelikož mě to fakt docela nudilo. Film má sotva 90 minut, takže by bylo divné, kdyby film začal rovnou scénou v rádiu, ale v tom případě by to pro mě byl jasný pětikvalt. Právě v tento moment se napětí a fantazie rozjede do nebeských výšin a zvlášť pro člověka, který miluje mystéria, to byla lahoda sledovat. Úplně chápu, proč některé lidi zklamal závěr, ale mě to explicitní vysvětlení ze zážitku nevytrhlo a bez něj by to bylo tak nějak poloviční. Nenápadná pecka, která rozhodně dá vzpomenout na 80s Spielberga. Škoda, že to tak prohučelo a zde v pozdní době mého hodnocení visí pouze 378 hodnocení...80% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Cosi je na obloze! Komorní blízká setkání třetího druhu zažívají telefonní spojovatelka a rozhlasový moderátor, jelikož zachytili záhadné vysílání, které pustili do éteru. Takže následně excitovaně naslouchají svědkům (v předlouhých záběrech na jejich/své zneklidněné tváře) a nervně pobíhají po městečku… zmatení jako oslněné srnky. Počáteční tajemná atmosféra se poroučela do hajan nejenom proto, že rozpočet několikrát narazil na své (velice, velice nízké) limity, ale zejména proto, jak scénář celou historku od samého úvodu nuceně natahoval. Bezúčelné rámování do epizody jakéhosi mysteriózního čb seriálu z 50. let tak spíše ponoukalo myšlenku, že 50 minut by bohatě stačilo. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som to chcel realne vypnúť. Je umenie sa ním prekúsať. Niekde od polky to začne byť mysteriózne a strašidelné. Potom to už ide celkom v pohode, vťahuje to do príbehu, zaujímate sa, čo sa bude diať a ako sa k tomu celému postavia hlavní hrdinovia. Rozuzlenie a samotný záver však prináša viac otázok ako odpovedí. Na jednej strane by bolo zaujímavé tento príbeh a svet rozvynúť, na strane druhej, takto si to uchováva svoje čaro a tajomno. O dvadsať rokov, keď si to pustí nejaký mľadas, polovici úkonov, čo tam robia nebude rozumieť. Pche, že ústredňa. 3 z 5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik 50´s sci-fi a samozrejme aj tých predtým aj potom a zároveň aj veľký fanúšik pôvodného Twilight Zone ide látku presne pre mňa. Ide o príjemné, voľne plynúce retro so skvelou atmosférou. Bohužiaľ sa nedočkáme v podstate žiadneho väčšieho prekvapenia ani zvratu. Pre niekoho to môže byť samotný záver, ale ten napadne fanúšikov žánru určite skôr. Máme tu ale jednu zaujímavú myšlienku, ktorá implikuje hlbšie premýšľanie nad postavením bežného civilistu v spoločnosti, ale nejde o tak nosnú záležitosť, aby vytiahla film zo slušného, mierneho nadpriemeru. Skrátka ide o jednohubku, ku ktorej sa bude málokto vracať. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je sice hezké, že má film pěkný vizuál, ale co je to platné, když je to víceméně o ničem. Původ záhadných zvuků je daný, což by zase tolik nevadilo, ale to by musela být cesta k vysvětlení alespoň trochu zábavná. Jenže tady je vše omezené na suchopárné a absolutně neinvenční monology, které narušovaly jen doplňující otázky a nepovedl se ani rádoby dramatický závěr. Nuda. 15% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Film se potýkal s obtížnou premiérou. 18 filmových festivalů odmítlo tento film, dokud v roce 2019 neproběhla premiéra na festivalu Slamdance. (MarLin)
  • Film byl natočen za 17 dní v roce 2016. (MarLin)

Reklama

Reklama