Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak u mnohodílných seriálů chodí, ani tenhle se nevyhnul úpadku v průběhu natáčení dalších a dalších sérií. Zkratkovitost a rychlost, s jakou jsou prezentovány jednotlivé případy, přispívá k pocitu větší realističnosti oproti jiným seriálům z nemocničního prostředí, které se obvykle v každé epizodě soustředí na léčbu jediného pacienta. Za první dynamické řady "Pohotovosti" (a za fešáka G. Clooneyho:-)) bych dala tak 85%, za další repetetivní série s nezajímavými hrdiny už maximálně 45%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že "Pohotovost" sleduji až od konce šesté série, takže jsem toho hodně prošvihnul...Přesto si mě tenhle seriál neskutečně získal. Možná je to i tím, že ze mě jednou bude také lékař, ale určitě na tom má zásluhu spousta jiných věcí. Především jsou to skvěle napsané dramatické scénáře, vypilované dialogy a do jednoho (!) skvělí herci. Vůbec charakteristika jednotlivých lékařů, sester a pomocného personálu je špičková, každá z postav má něco, čím je nám blízká, každý z nich má své chyby, problémy, touhy, sny...Co ale tenhle seriál vyzdvihuje v mých očích k tomu nejlepšímu, co se kdy na televizních obrazovkách objevilo, je hluboká lidskost, která je z něj cítit na mnoha místech - za sebe zmíním jen Greenův odchod v epizodě "On The Beach"...Děkuju TV Prima za to, že v nedávných měsících zopakovala "ER" od prvního dílu. Měl jsem tak možnost zjistit, jaké byly začátky "Pohotovosti" a konečně jsem poznal doktora Douga Rosse (skvělý George Clooney) a sestru Carol Hathawayovou (Julianna Margulies) - dvě zásadní postavy prvních sériií. A zpětně vidím, že "Pohotovost" byla na špičce od samotného počátku...ve všech výše zmíněných ohledech. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál nejspíš nikdy nezapomenu. Snímek, který se stal matkou pro řadu dalších lékařských seriálů. Pro mě tento seriál má daleko realističtějši děj než například seriál Chicago Hope ... zalíbilo se mi, že děj žil v každém koutu nemocnice. Hlavně nezapomenutelné rychlé přechody kamery z oddělení na oddělení. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podvečerní vysílání na TV Nova a seriálová horečka. Dříve jsme museli koukat na komunistické hovadiny a po nástupu Novy přichází hlavový výmaz americkými seriály.....začíná to nejdříve v nemocničním pristředí ( Pohotovost, Nemocnice Chicago Hope) a končí u kriminálek Las Vegas a New York.......Naprosto bezvadné. I já jsem ohromen. Tu hvězdu dávám jen za to, že když se to začalo vysílat, tak jsem u toho zabíjel čas. To je asi jediné plus. Jen škoda, že tak dobří doktoři jsou jen v seriálu. Kdyby byli takové kapacity v reálu, zřejmě by choroby neměly šanci......American propaganda... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Seriál z nemocničního prostředí,za jehož zrodem stál Michael Crichton(jako námět posloužil jeho román"E.R.")a který do své smrti také produkoval(sám byl lékař a na pohotovosti několik let pracoval).Seriál je skvěle napsaný a všichni herci výborní.Zejména díky Crichtonovi působí velmi autenticky.Postav je tu opravdu mnoho,hlavních synopsí také a těch vedlejších nepočítaně.Opravdu mě to bavilo sledovat od začátku do konce.Jistě,pár dějových linek a dílů bylo malinko slabších,ale opravdu nijak zásadně,což je u takhle dlouho vysílaného seriálu skoro zázrak.Spousta herců se tady rozjela(N.Wyle,G.Clooney,M.Tierney,J.Marguiles,G.Visnjic a další),takže seriál svého času byl opravdu továrnou na úspěch.Nechybí v něm ani spousta vtipných témat,postav a dialogů.A na druhou stranu spousta závažných témat,jak zdravotních,tak životních.U mě jasně pohotovostních 100%. ()

Galerie (870)

Zajímavosti (50)

  • Ve scéně, kdy je Carol Hathaway (Julianna Margulies) jednou z rukojmích v malém obchodě, si lze v některých záběrech v místnosti všimnout českých vlajek, kalendáře Josefa Lady, staré mezinárodní poznávací značky CZ, loga Pilsner Urquell a v čase 21:44 je dokonce vidět nad pokladnou velkým nápisem napsáno „Vítáme Vás“. Mimochodem, prodavačku v obchodě všichni oslovují „paní Nováková“. (Radchelka)
  • Tarantino uviedol, že sa mu páčil štýl natáčania seriálu a používanie steadicams na snímanie dlhých záberov. (Real Tom Hardy)
  • V epizodě, kterou režíroval Quentin Tarantino, se objevil i gangster, jenž přijede do nemocnice s uříznutým uchem, což byl odkaz na film Gauneři (1992). (SallyZen)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama