Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek (2019) (série)


Zimova modř (S01E14)

(epizoda)
  • USA Zima Blue

VOD (1)

Obsahy(1)

Renomovaný umělec Zima bilancuje svoji tajemnou minulost a proslaví se před odhalením svého posledního díla. (Netflix)

Recenze (65)

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animácia je zvláštna, no nedá sa povedať, že by bola zlá (respektíve odfláknutá), pretože pri tomto seriáli je zlá animácia nezmysel. Jednoducho sa jedná o štýl, ktorý nesadne každému, mne tiež moc nesadol, ale dalo sa na to bez problémov pozerať. A musím uznať, že predsa len má dačo do seba. Príbeh je neakčný a celkom jednoduchý. A až do rozuzlenia to celé pôsobí všelijak... no keď to príde, tak to všetko začne perfektne dávať zmysel a vy na to budete čumieť s otvorenou papulou. Samotný koniec pôsobí veľmi upokojujúco a vyrovnane. Pán Alastair Reynolds je jednoducho majster rozprávač a majster dejových zvratov. Určite má však na obrovskej kvalite epizód, ktoré adaptovali jeho diela veľký podiel aj scenárista Philip Gelatt a režiséri. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nene, v téhle průměrné antologii jsem narazil na něco, čemu můžu dát plný počet! Nechce se mi tomu ani věřit. Napínavá mysteriózní zápletka, která mi svým lehce bizarním námětem připomněla knihy Stanislawa Lema, silná atmosféra, zajímavá ústřední postava a dokonce to v závěru má i dostatečný filozofický přesah, který zde nejen že funguje, ale taky skvěle završí umělcovo pátrání po smyslu života. A naštěstí to není ani moc ezoterické, jak se chvílemi zdálo a dokonce mi sedla i ta animace. Nevypadne z toho nic geniálního, ani to není tak moc hluboké, jak se ze zdejších komentářů může zdát, ale ve srovnání se všemi předcházejícími díly se jedná o skutečně něco ojedinělého a rozhodně taky nejinteligentnějšího. Ani bych neřekl, že zde platí "jednooký mezi slepými králem", spíš je to plně vidícím králem mezi slepými a pár jednookými... Slabých 5* ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně zajímavá (ne však pěkná) animace. Myslím, že tady ale nešlo tak o animaci, jako o sdělení. Že by animace byla naschvál horší, aby vynikl příběh? Ale to jsou jen domněnky. Líbil se mi styl vyprávění. Já jsem tento krásný příběh pochopila tak, že po nekonečném hledání štěstí a místě v životě našel to štěstí hned na začátku své cesty. Že konečně našel klid, sám sebe a to, co ho dělá šťastným a spokojeným. I když je to „jen“ čištění bazénu. Tady byly české hlasy extrémně vydařené a příjemné. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádnej filozof, takže když už má něco hlubší smysl, byla bych ráda kdybych aspoň věděla k jakýmu hlubšímu smyslu to směřuje nebo nad čím mám přemejšlet. V tohle díle žádnej hlubší smysl nevidím a jestli to mělo bejt, že se na konci dokázal radovat z maličkostí, tak zase tak hlubokej nebude. Vůbec mi tenhle celej díl přišel v celku nelogickej s tím malováním vesmírnejch těles na modro a tak. Sice jsem žádala o artovej filmík, ale hold jsou určitý artový filmy, co mi zkrátka nesednou a to ani nebudu mluvit o animaci. ()

diccon odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prej "hlubsi smysl". "Meditace nad smyslem zivota"... No to urcite. Zhovadilost na urovni "kaviarovych toustu" to je! I kdyz porad existuje moznost, ze si tu tvurci delaji prdel z celyho "moderniho umeni" a vsech pseudofilozofickejch new age bullshit kecu, ktery ho obklopujou. V tom pripade davam 5 hvezd. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Zimův umělecký styl se podobá stylu A.M. Cassandreho. Ten se specializoval na grafické plakáty složené z jednoduchých geometrických tvarů a gradientních kompozic s využitím geometrie k vytvoření obrázků. (Sancoo)
  • Když robot v bazéně připevňuje kachličky, tak jsou některé popraskané. V dalším střihu jsou ale všechny v pořádku. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno