Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch posledních dvaceti minut, kdy příběh začíná lehce polevovat, aby pak mohl vykrystalizovat v naprosto sladkovodní pamok, dal bych třeba i pět. Spíš ale asi ne :) Každopádně Edward se opět snažil a bylo to fajn, stejně jako Jenna Elfman. Náboženství je zakomponované tak, aby nevadilo, což neberu ani jako plus ani jako mínus. Celkově určitě příjemná podívaná. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Každý z nás v něco věří. Já opravdu nesnáším organizované věření v určitou hodinu na předem určeném místě. V případě kněze a rabína, kteří hlásají svoje víry dohromady, moderně, s nadšením a za pomoci karaoke, bych asi učinil vyjímku a do sálu bych aspoň nakoukl. Ona je to totiž docela sranda. A blondýna, která v mládí silou bránila budoucí boží komando, je opravdu k sežrání. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ó Bože!“ – „No veď.“ Edward Norton v roku 2000 odmietol rolu Wolverinea v X-MEN kvôli svojmu režisérskemu debutu. A urobil dobre – je to inteligentný človek, ktorý má čo ponúknuť ako herec i režisér a ako to druhé sa učil od najlepších, vrátane svojho vzoru Miloša Formana, ktorý si v jeho debute strihol roličku otca Havla (ďalším roličkám dominujú Ron Rifkin či Eli Wallach). Nortonov film je svieži, svižný, originálny a pôvabný, Jenna Elfmanová je neuveriteľná (trojnásobne ak tancuje) a miestami odľahčená atmosféra pripomína až zdanlivo nedostihnuteľné PRI MNE STOJ! Roba Reinera. Dialógy sú neuveriteľné („Teraz musí byť na Strednom východe nádherne.“ – „Pre Kurdov ani nie.“), atmosféra New Yorku krásna a celá snímka pôsobí prekvapivo sebavedomým intelektuálskym dojmom, vrátane vtipných vtipov (rana do brucha) a neuzatvára sa do svojho sveta („Viete vymenovať sedem smrteľných hriechov? No tak ľudia, nakrútili o tom aj film s Bradom Pittom!“). Veľmi oddychové, trošku šteklivé a trošku smutné. Tomuto božiemu komandu v kožených bundách odoláte iba ťažko. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V New Yorku žije 8 milionu lidí, ale když jsme byli spolu, přišli jsme si jak na vlastním ostrově.“ - „Ale New York je ostrov.“ - „Já se tady snažím rozprašovat kouzelný prášek!“ - „Moc se omlouvám. Povídejte a rozprašujte.“ A že to bylo nějakého rozprašování…Film nenudí, ale na to, jak je dlouhý, toho zase tolik nenabízí. Ne že by bylo až tak moc cítit, že jde o Nortonovu režijní prvotinu, ale převážně pohodová atmosféra a místy podařené scény trochu táhne dolů až nechtěně úsměvná předvídatelnost spolu s malou účastí humoru. Nebo u mě byla až moc vysoká očekávání. Pořád to sice docela funguje jako snímek o mužském přátelství, do kterého vstoupí žena, avšak na můj vkus tam bylo toho sentimentu až moc. A tak hlavní důvod, proč se na film podívat, je malá, ale podařená role pro Miloše Formana (kterého budí zrovna, když se mu zdálo o matčiných klobásách!). Celkově pouze lepší 3*. „Povězte mi upřímně. Kdybych vám řekl, že vás miluju, a že kvůli vám všechno hodím za hlavu, co byste odpověděla?“ - „Dobrou noc, Paulie.“ ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Wow. Tak som čakala, že si odbijem dve hodiny blbej komédie s nie veľmi obľúbeným Stillerom, kvôli Nortonovi vydržím. Nie. Veľmi dobre som sa bavila. Pohladila ma aj otvorená reálnosť, po väčšine bez klišé. Jedno z najväčších prekvapení, aké som pri filme zažila. Norton je síce stále lepší herec(neviem, či by som ho chcela viac ako charizmatického a atraktívneho kňaza, alebo by mi to bolo skôr ľúto.. :)) ale ako režisér stvoril veľmi príjemnú drámu perfektne zlúčenú s komédiou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)
  • Edward Norton (Brian Finn) si kvůli své roli obarvil vlasy na blond, přestože pro jeho postavu nebyla barva vlasů důležitá. (Nancy...)

Reklama

Reklama