Reklama

Reklama

Euforie - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 7 h 53 min (Minutáž: 54–62 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekope do těch, kteří sejdou z cesty, „pouze“ poukazuje na to, kam až může vést užívání drog. Chtě nechtě následuje rozklad osobnosti, urážky a hádky s každým a kvůli všemu. Na jedné straně podívaná plná barev, světel a hudby, na té druhé realita, na kterou se místy vůbec nedívá příjemně. „Ztracená“ generace, u které jsou deprese, nahota, sdílení, omamné látky či další všemožné závislosti denním chlebem. Oproti první sérii nejsme o mnoho dál, je tu poslední noc v roce. Nejprve si odbudeme backstory drogového dealera Fezca, pak velkou party, na které si někdo zahraje na schovávanou ve vaně, další bude spoléhat na první pomoc v ponožce, jiný dostane vydatnou nakládačku. A v tomhle duchu to i pokračuje. Jízlivé a sebeironické postavy bilancují, vzpomínají, děsí se svých (dalších) strašáků ve skříni. A Rue se zatím nijak neděsí toho, že do toho zase spadla. Milostný trojúhelník Maddy, Natea a stále labilnější Cassie začíná nabírat na síle. A pak přijde premiéra hry s třeskutým obsahem, kdy cynismus šlape na maximum. Sofistikovaná vizuální estetika, spousta režijních nápadů, černý humor. A herecky zcela přesná Zendaya, která si krade řadu scén pro sebe. Za první polovinu série a hlavně pátý díl velká spokojenost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temnota, deprese a beznaděj na ještě vyšší úrovni než tomu bylo poprvé, bohužel jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že už se zde až moc hraje na efekt a na to být co nejvíce krutý, protože to je vlastně cool. Netroufám si tvrdit, zda se v tom dnešní mládež vidí, ale doufám, že ne. Ne, že by seriál úplně adoroval drogy, sex a nemravné chování, ale i přes určitou depresivnost je to celé natočené tak, aby to vlastně vypadalo dobře. Řemeslně silné s výborným soundtrackem, ale oproti první sérii už jsem tak nějak poznával, že už jsem na podobný seriál asi starej. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledované od februára do mája 2024. _ Druhá séria EUFÓRIE je nekonečná vyhrotená situácia, v ktorej človek definitívne prestáva hrdinom závidieť ich mladosť, krásu, sex, drogy a večierky. Tu už nie sú žiadni vinníci, sú len obete. A seriál definitívne prestáva byť "zábava" aj pre samotného diváka. Je to hlboký ponor do vyextrahovanej dekadencie dnešnej mládeže. A pritom zachované to, čo je pre teen vek trvalé bez ohľadu na dobu – silné city, idealistické predstavy o živote a vzťahoch a fatalistické konanie. Plus starý dobrý freudizmus – nie spoločnosť, politika, technológia… - ale neprítomný ocko (a prítomné drogy) sú spúšťačmi abnormálneho správania. _  Hodnotiť tu časti osobitne, nielen diely, ale hádam aj série, nemá veľmi zmysel, čím ďalej, tým viac vyznieva EUFÓRIA ako celok, a aj v rámci dielov si prechádza ľubovoľne medzi postavami, ktorých osudy sú previazané. Iba výnimočne sa prezentuje ako seriál s uzavretými, charakteristickými epizódami, väčšinou ide skôr o moderný trend sledovania krátkeho seriálu ako dlhého filmu naraz, v jednom ťahu, prípadne na pár šupov. A podobne sa to má aj so sériami - sú tu veci, ktoré sa doriešia, aj tie, ktoré sa nechávajú otvorené do tretej série. A tak to môže ísť donekonečna – tak ako život. _ Sam Levinson si na rozdiel od prvej celú druhú sériu napísal a zrežíroval sám. Niet sa mu čo čudovať – stvoril popkultúrny fenomén a chce si ho ďalej robiť iba podľa seba – a výsledok dosahuje väčších výšok, ale aj nedostatkov, ako v prvej sérií. Z rozličných pohľadov sa mu dá všeličo vytknúť... Dosť zvláštne rozvíjanie (či skôr zdržovanie) zápletiek stojí proti režijne a štylisticky neuveriteľne premysleným jednotlivým scénam. V tých jednotlivostiach je to ale majstrovské a ako celok emocionálne zasahujúce až zdrvujúce, čo je pre mňa rozhodujúca kvalita.. Ťažko si vybavím porovnateľné dielo, ktoré by tak presvedčivo sprostredkovávalo pocity a komplexné emócie, vrátane tých najextrémnejších. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná známka se po osmi epizodách druhé sezóny horko těžko přeplazila přes linii, která jí zajistila čtyřhvězdičkové hodnocení, ale o jakémkoli nadšení nemůže být řeč. I u epizod, které jsou z mého pohledu řemeslně skvělé, nastal problém, protože mě nezaujal děj, k postavám bych si nedokázal vytvořit kladný vztah, ani kdybych se hodně snažil, ale to už je můj problém, protože už nějaký čas nejsem v pubertálním věku, nedokázal jsem si vytvořit plnohodnotný přátelský/ milenecký vztah se svým mobilním telefonem, navzdory všemu a všem odmítám brát drogy a má tolerance končí u homosexuálních vztahů a kyborgů. Všechny tyto mé nedostatky mě staví mimo diváckou cílovou skupinu, ale přesto jsem nezahořkl, což je vidět na mém (i pro mě) překvapivě vysokém hodnocení. / Poučení: Neber drogy, neber drogy, neber drogy, nebo se z toho zblázníš. 4*- ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dva díly slepě tápaly, co udělat se všemi rozjetými linkami asi i s vidinou, že už se nebude pokračovat. O to víc působilo uzavření jednotlivých osudů nejen neuzavřeně, ale i nedůvěryhodně, neřku-li hloupě, bez nosnějšího nápadu. Vrcholem tak zůstává pátý díl série, který by měl v jiných vodách potenciál na film. Zendaya s Hunter Schafer udržely Euphorii vysoko, ale jen, když byly před kamerou, ani Fezova linka to nakonec nezachránila. Takže zklamání, ale v určitých momentech výjimečný zážitek, tedy velmi nevyrovnaný výsledek za mě. ()

Galerie (279)

Zajímavosti (4)

  • Píseň, kterou lze slyšet v pozadí při konverzaci v čase 28:13, je „seaside_demo“ od interpreta SEB. (Kanee)

Reklama

Reklama