Reklama

Reklama

Jáma

  • Česko Nemám strach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italsko-španělsko-britský film se odehrává v parném létě roku 1978 v idylickém městečku na Sicílii. Vypráví o devítiletém Michelovi, který náhodou zjistí, že v podzemní sousedního domu je držen v zajetí unesený chlapec Filippo. Neví, komu se má se svým objevem svěřit a postupně zjišťuje, že dospělí, včetně jeho vlastních rodičů, se nehodlají do ničeho plést a dokonce ho varují, aby na všechno, co viděl, zapomněl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pěkně mrazivý příběh o tom, jak je nutné vzít odvahu do hrsti, když ji nemají dospělí, a pokusit se o nemožné. Dávná premiéra tohoto snímku na HBO mne doslova uchvátila - vzhledem na poměry zemí, kde vznikal - skvělým zpracováním a neustále napínavým dějem. Přátelství dvou chlapců bylo snadno uvěřitelné, "rozumná" neangažovanost rodičů v celé věci ohledně únosu pak sice odporná, ale pochopitelná. Tohle si někdy musím dát znovu, parádní drama. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film který mě naprosto pohltil. Příběh chlapce a jeho kamarádů odehrávající se na Sicilském venkově 80- tých let minulého století. Střet dětského světa se světem dospělých a jeho problémy. Na krásném jihu Evropy se odehraje příběh plný emocí, vášní, ale také poetiky. Skvělá režie, kamera i herci, hlavně v dětských rolích. A také ta nádherná a podmanivá hudba, až cítím ten žár sálajícího slunce. Pro mě nejlepší italský film posledních let. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se jedná o nádhernou podívanou, kterou by jste měli vidět. Strhující příběh dvou chlapců, který začíná uprostřed sicilské pustiny. Režisérovi se podařilo skloubit dětskou naivitu a přátelství s nechápavostí a chtivostí dospělých. Desetiletý chlapec ví, že není něco v pořádku, snaží se pomoci, ale má strach o tom někomu říct, protože komunita dospělých je divná až nepřátelská. Dokonce i jeho vlastní rodiče jsou jako počasí. Jednou jsou laskaví a z toho nejdou pro ránu daleko. Navíc zde najdeme i prvky toho, co se děje i dnes a to, že lidé a zvláště děti, jsou schopni prozradit nebo i zradit svého kamaráda i za malou odměnu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som film videl dokopy raz pred asi desiatimi rokmi, tak ho mám stále veľmi dobre uložený v pamäti. To už signalizuje, že "Io non ho paura" je skutočne dobrým filmom. Skutočnosť, že našim hlavným hrdinom je malý chlapec a celý film je postavený hlavne na detských výkonoch je celkom riskantné. No decká sa s tým podľa mňa skvele popaosvali. Náš hlavný hrdina Michel je veľmi dobrý. Aj ako herec, aj ako postava. Nebráni sa postaviť za svojich priateľov, nájde v sebe veľkú dávku odvahy a chce, aby boli veci spravodlivé. Vzťah s jeho rodičmi je veľmi zaujímavý a je o to lepší, že bude musieť počas filmu pochopiť určité veci, ktoré by normálne deti absolútne nemali chápať. Najmä nie takýmto spôsobom. Vďaka tomu najlepšie je zachytený vzťah s jeho otcom. Ostatné decká sú celkom v pohode, no skvele je ešte spracované aj priateľstvo s Filippom. Michel a Filippo si postupne budú budovať silné priateľstvo, no súčasne je tam medzi nimi tá obrovská jama, v ktorej je držaný ako väzeň. Atmosféra filmu je silná, v správnych momentok dramatická a film vie byť úderný. Miestami možno pôsobil trošku nudne, no na druhú stranu kvality filmu sú dostatočné na to, aby som povedal, že film je hodný vašej pozornosti. A myslím si, že aj ja si ho po dlhej dobe opätovne pozriem. Hodnotenie: B+ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jen tak přemýšlím, proč jsem to koupil jako horor. Další věc je, že mi celkový požitek z filmu možná trošku znepříjemnil fakt, že jsem vinou tísnivé časové situace byl nucen film zkouknout natřikrát. Ale jinak přesně typ filmu o dětském pohledu na svět dospělých, jaký mám hrozně rád. Dva kluci, opravdu nádherný venkov (jeden dva baráky utopené v nekonečném moři pšenice), prach, vzdor, tajemství, resistence, obětování, podmanivá hudba.... Po prvotním zklamání, že to není horor, se dostavil uspokojivý pocit z dobře natočeného filmu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Gabriele Salvatores oslovil téměř 600 dětí pro roli Filippeho, nakonec se rozhodl pro nováčka Giuseppeho Cristiano, syna pracovníka firmy Fiat. (CliffLee)
  • Film je volně inspirován skutečným únosem dítěte z Milána a novelou napsanou o něm (CliffLee)

Reklama

Reklama