Reklama

Reklama

Alien: Alone

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi
USA, 2019, 12 min

Režie:

Noah Miller

Scénář:

Noah Miller
(další profese)

Obsahy(1)

Androidní žena Hope je poslední členkou posádky opuštěné nákladní lodi Otranto, která několik let pluje vesmírem, a po celou dobu bojuje s problémy udržet loď při životě. Když jednou najde ukrytý náklad, ke kterému neměla nikdy přístup, neznámý organismus ji fascinuje natolik, že se rozhodne sebrat poslední zbytky sil, zprovoznit loď a najít lidi. (Geralt z Rivie)

(více)

Recenze (24)

celticek 

všechny recenze uživatele

Natočit kraťas je určitě jednodušší než celovečerní film. Dobrá hudba, taková klasika. Všechny vesmírné lodě se dost povedly, asi to v dnešní době není vůbec problém. Konec i celá zápletka je hodně originální, ale proč ne. Už mě unavuje to samé pořád dokola. Celkově je to ale asi druhý nejslabší díl. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Závěrečný kraťas je zároveň ten nejhorší. Vůbec jsem nechápal o co tam šlo, nebo o co se tvůrci snažily. Nuda a nuda. V tomhle dílu se jen kecá. Vlastně je to takový klidný, i hudba byla strašně v pohodě, jako by nešlo o horor. Ten závěr WTF? No kdybych to měl shrnout, tak kraťasy byly zajímavé, některé slabší a některé velice působivé, tak že by si režiséři těch dílů zasloužily i více. K 40. výročí Aliena dobré. Ale teď už by to chtělo pokračování toho Covenantu, chci vidět to napojení na prvního Aliena! :-D ()

Reklama

Rumplcimprca 

všechny recenze uživatele

Tak na tom je zajímavý jen že tu má roličku James Paxton (syn Billa). Ale podle všeho je každý android pošahanec co rád experimentuje s vetřelci a lidma - fakt už trapný! Ash jasná klasa, David už za hranou klišé a tahle ošklivka už vyloženě trapas (andoidka v Harvest alespoň vzdává úctu tomu charakteru, tady se to jen tupě vykrádá). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ten motiv má velký potenciál a v rukou zkušeného filmaře by se to dalo rozpracovat klidně i do středometrážního, psychologicko-existenciálního hororu pro náročnější alienisty.. Tady to ale zůstalo tak nějak na půl cesty.. Chybí tomu peníze a řemeslo pevně v rukou.. Z těchhle výročních kraťasů je to -za mě- jeden z těch spíše povedených.. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Trochu nová zápletka, ale to je jediné, co lze tomuto snímku přičíst k dobru. Zpracování, absence tísnivé atmosféry (toto už není horor) a přítomnost některých nelogičností mi nedovolí dát filmu lepší hodnocení. Závěrem - nejvíce se mi zamlouval snímek Ore, nejhůře bych to viděla na Night Shift. Toto se kvalitativně blíží spíše druhému zmíněnému. ()

Zajímavosti (1)

  • Dle původního zadání měla být pro tvůrce limitní délka filmu 9 minut. Snímek Alien: Alone byl proto z originálních nesestříhaných 25 minut zkrácen a se svými finálními 12 minutami se stal nejdelším z šestice krátkometrážních příspěvků ke 40. výročí filmu Vetřelec (1979). (Sadova302b50)

Reklama

Reklama